Šta je novo?

pinnacle dazzle TV USB ne radi na notebooku

PeraNS

Slavan
Učlanjen(a)
17.10.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600
Matična ploča
ROG STRIX B350-F
RAM
GeiL DDR4-3200 2x8
GPU
AMD Radeon 6700 XT
Storage
Kingston A2000
PSU
Seasonic Focus 550W Gold
Kućište
NZXT
Monitor
Philips 278E9Q
Miš & tastatura
Logitech
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
U pitanju je Compaq presario 2500 sa 768 MB ddr1 PC 2100 memorije, CPU je P4 Northwood 2.66Mhz a MB ima na sebi ATI IDCBB2 Northbridge i ALI M1533 Southbridge. Sto se grafike tice, u pitanju je Radeon IGP 345M tj. ATI RS200M AGP 4x sa deljenom sistemskom mem. do 128Mb max.

Kupio sam pinnacle TV USB Dazzle (ona ruzna, zelena). Instalirao sam pinnacle tv center koji je dosao uz karticu, naravno najnovije drajvere za notebook sa compaq sajta medjutim dolazi do "zamrzavanja" softvera u prvih nekoliko sekundi nakon sto se pojavi TV slika. Program je tada nemoguce zatvoriti a kada restrartujem racunanar pre nego sto se ugasi windows "zatvara" MPEGstreambuffer.source.wnd i posle toga sledi BSOD (irq not less or equal ...). Probao sam Dscaler kao i ChrisTV ali situacija je slicna. Probao sam podesavanja u samom softveru SA i BEZ hardverske akceleracija, menjao performance opcije u ATI control centru ali nista. Mucim se vec dva dana oko pokusavajuci da "nateram" sve ovo da radi ali bez uspeha. Probao sam i sa poslednjom verzijom Pinnacle TV centra uz poslednje drajvere za notebook i Win XP Home SP3 ali opet bez uspeha :wall:. Ovaj notebook je star nekoliko godina ali ja se pitam da li je suvise star da bi se na njemu gledao TV program preko obicne USB kartice ???? Svaka pomoc je dobrodosla.

Problem resen. Caka je bila u USB root hub-u tj. power managementu istog. Posto se TV box napaja preko USBa, desavalo se da notebook sam ugasi ili prekine napajanje TV boxu sto je uzrokovalo gore navadene simprtome. Resenje je bilo deselektovati "allow the computer to turn off this device to save power" u device managementu i u power options staviti "always on". Trebalo mi je 3 dana patnje da resim ovaj problem :wall: argh!!!

kakvi su ti utisci o tjuneru ?

p.s. ima ga trenutno u Comtrade na akciji, pa se dvoumim

Ja sam ga uzeo u Comtradeu za nekih 3600din (kao akcija ali mislim da moze da se nadje i jeftinije). Pre svega sam tuner je ruzan, jako ruzan, boja je neka smrdljivo-zelena sa niklovanim cvetom :vomit:. Izlaz za IC senzor nema tako da daljinskim moras da "gadjas" u sam tuner (da stvar bude smesnija u Comtradeu sam dobio poseban senzor samo ne znam gde da ga utaknem... mozda u audio-out :p). Ima dodatne audio, video i s-video izlaze (valjda su izlazi) i naravno antenski ulaz i USB. Inace software je malo spor ali upotrebljiv. Sve u svemu solidan tuner i ne kajem se (mnogo) sto sam ga kupio.
:wave:

...e da, garancija u comtradeu na ovaj tuner je 2 godine.

Poslednja izmena:
hvala na odgovoru. Jos me interesuje kakvog kvaliteta je snimljeni materijal ?

Nazad
Vrh Dno