Šta je novo?

Pink screen na Ti karticama

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Izgleda da se u nVidia Geforce 4 Titanium karticama potkrala opasna greška. Naime nakon nekoliko mjeseci kartice počinju ispoljavati nepravilnosti poput ljubičastih smetnji na ekranu nakon čega se računalo zamrzne, i nakon reseta početni ekran izgleda isto tako pun smetnji. Jedino potpuno gašenje i paljenje računara privremeno rješava problem.
Problem se u početku javlja rijetko, no kasnije se počinje javljati sve češće i češće, dok se računar ne počne rušiti svakih 10 minuta i postane potpuno neupotrebljivo.

Gainward je već priznao problem, no dva člana ekipe PC Ekspert imaju Gainward kartice i još uvijek nisu dobile odobrenje za povrat kartice na popravak (RMA).

Izgleda da ovim nisu zahvaćene samo Gainward kartice, iako je Gainward prvi priznao problem. Našli smo sličan problem i u MSI Ti4400 kartici, doduše nije pink ekran smrti ali daje iste rezultate sa malo drugačijim svjetlosnim efektima :)

opsirnije

Mora da je neko iz ATI tabora proturio ovu informaciju :), nisam jos cuo da je neko ovde imao takvih problema.

Jel ima jos neko slicnih iskustava

Gainward i MSI su uvek bili ruku pod ruku. Inace, imam alergiju na doticne proizvodjace.

Pretpostavljam da su to samo pojedini primerci iz pojedinih, pretezno prvih serija. Valjda bi neko provalio do sada. Drzim Ti4200 vec skoro 6 meseci kod sebe u masini, i to jedan od prvih Silura, i da kucnem u drvo nista se ne dogadja

RE

Ja sam skoro radio jednog Gainwworda.
Naime prodat je ka GF2mx400 DDR
A ustvari je SDR.
pa vratis klok na memorije 120mhz...
Nikola

Nazad
Vrh Dno