Šta je novo?

PING radi, ali protok nece

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Dakle, XP osnovni build je u pitanju. Dosao sam na sistem i hitno trebao da namestim net, jer par dana nije radio. Jednostavno nakaci se, ali protok ni da mrdne.

Ako ste pomislili da je do IE-a, ni drugi browser verovatno ne bi radio jer ni ICQ nije hteo, ni WinMX. Cak FTP iz cmd promta nije hteo da otvori FTP sesiju, posle OPEN komande + URL bunio se nesto kao socket error...
Tehnikom i Infosky su testirani, kao i par 041. Na kraju je sevnula reinstalacija, ali me bas zanima sta bi moglo da bude uzrok ovome, jer cudno da PING radi bez greske i odlicno brzo, ali nista drugo nije radilo.

taskmgr je cudno ocitavao veliki CPU usage, preko 60% konstantno pa mi je sinula ideja da je neki crv u pitanju (iako kazu da su proverili ceo sistem sa nekakvim Avast antivirusom ?!). Svchost.exe je vukao previse memorije.. (od 20-25 u offline) Ali i kad sam ga ubio nista bolje.. nesto manji CPU usage (tacnije oko 10-11%), ali opet protok nece. :whip:

Zasto je PING hteo, a nista drugo nije, pitanje je sad. :crash:

Kada mi se pojavi takav problem prvo deinstalirm protokole, restar, install protokols.Proverim setovanja za proxy i obavezno ukljucim "Enable tcp/ip over netbios", adresu gateway-a.

Nije bilo proxy-ja. A kako deinstaliras protokole? Mozda je to moglo da pomogne.
Enable TCP/IP over Netbios je po defaultu ukljucen, pa onda nije ni to falilo.

Jel moze neki crv da unisti ceo TCP/IP protokol, jer postoji osnovana sumnja da je neko primio crva kao attachment i pokrenuo ga... Ali kako onda famozni Avast nije nista nasao?
Ali opet, netstat nije prijavljivao nikakvu komunikaciju.. crv bi trebalo da salje neke podatke zar ne.

Isto mi se desavalo na jednom računaru. Dingnem win i office, konektujem se i onda nista, protoka nema. Nekoliko provajdera, nekoliko modema, ništa. Ni format nije pomogao opet se isto desavalo. Posle nekog vremena sve je proradilo samo od sebe. :bottle:

Ma ovo je radilo OK neko vreme, i onda prvo je bio trip da upload nije radio uopste. Znaci avatar ne moze da se nakaci, attachment na webmail-u.. ali slanje radi za surf! Neverovatno. Trip nikad veci. I posle nekih par nedelja eto totalno je crko.
Kako tebi merline nije pomogla reinstacija? Ja stavio ME umesto XP i eto ga radi bez problema. :roll:

Vrh Dno