Šta je novo?

ping problem

Lord Markus

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2008
Poena
319
Pozdrav ljudi
moze pomoc, jer sam sve zivo sto sam znao (a ne znam puno doduse) probao...

igram WOT, i ping mi je bio odlican, 25-50 ms, bez ikakvih problema...

medjutim pre par dana se pojavio problem, koji jos uvek traje i koji ne mogu da resim...ping je i dalje u ovoj gornjoj razmeri koju sam napisao, ali samo se u jednom trenutnu zaledi, zelena lampica pocrvenu, tako sek, onda ponovo pozeleni i u tom trnutku ping je oko 300-600, pa se onda odmah spusti na 30-50, i tako stalno na svakih 30tak sekundi isto...

Igra je gotovo nemoguca

Inace zivim u Nemackoj, Minhen, provajder je M-Net, njih sam kontaktirao, kazu da je sve u redu, u podesavanjima rutera sam prebacio WLAN na kom je samo moj ruter, odradio svez OS, sa novom instalacijom igre, medjutim i dalje isto...

Koristim PC-Desktom sa Wi-fi konekcijom do rutera preko USB Dongle(CSL - 300 Mbit/s WLAN )..

sta da radim dalje , i da utvrdim u cemu je problem...

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu imam "problem" sa ping-om igram jednu fps igru online tacnije Medal of honor-Spearhead + Breakthrough. Volim tu igru i prilicno mi dobro ide pa me neki od administratora-klana tog servera i ne vole :d .
Posto imaju moju ip adresu da li mogu da mi podizu ping(da me shebu na taj nacin posto igram bez cheat-eva) sa nekih stabilnih 50 na 999?!

Isti problem imam u WoT-u, ping je bio ok sa upaljenim utorrent-om koji samo sluzi za seed, medjutim u poslednje vreme ping dosta varira i cesto se ne spusta ispod 150-200, kada iskljucim torrent normalizuje se. Ne znam u cemu je problem, nisam trenutno kod kuce ali mislim da je u pitanju starija ver. 2.0.4. Viber je ugasen, komp precesljan od virusa, malvera itd...

Isti problem imam u WoT-u, ping je bio ok sa upaljenim utorrent-om koji samo sluzi za seed, medjutim u poslednje vreme ping dosta varira i cesto se ne spusta ispod 150-200, kada iskljucim torrent normalizuje se. Ne znam u cemu je problem, nisam trenutno kod kuce ali mislim da je u pitanju starija ver. 2.0.4. Viber je ugasen, komp precesljan od virusa, malvera itd...

pa problem je u torrentu :)
svi torrent programi, cak i prazni, guse konekciju,

Znam naravno :) Nego se pitam zasto mi se to ranije nije desavalo dok igram WoT a torrent je uvek bio upaljen (seed). Istripovao sam da je sa poslednjim update-om WoT-a nesto zeznuto :d

Ping paket je samo jedan od paketa koji idu kroz internet. Kada torrent salje podatke onda je otvoren veci broj konekcija ka drugim racunarima pa za ping ima manje mesta.
U stvari.. ping u igricama i nije klasican ping servis, vec to igra meri koliko vremena treba da stigne prvi odgovor od servera. Paketi koji odlaze i odgovori koji dolaze su istog prioriteta kao i torrent paketi.
Na sve to dodajte i ponasanje routera koji uglavnom umiru od posla kada se otvori veci broj konekcija, a torrent bas radi tako.

Hvala na detaljnom objasnjenju, u toku online igranja torrent definitivno ide na off. :)

Nazad
Vrh Dno