notax je napisao(la):Da li su PIII procesori radjeni u Slot1 varijanti i koji??
Imao sam priliku da vidim jedan na 450 u slot1 varijanti a trebalo bi da su postojali i na 500 i 550.Alexandar je napisao(la):To su bili procesori sa Katmai (0.25mikrona) jezgrom, na plocici slicno PII procesorima. Ako se ne varam pocetni radni takt za ove procesore je bio 450MHz. Zbog stare tehnologije izrade ovi procesori su se dosta grejali.
notax je napisao(la):Posto postoji u trgovini stajaliste kupca i stajaliste prodavca, kada bi neko od vas KUPOVAO PIII Copper 450E ili 500E, koliko biste bili spremni da platite u ovom trenutku? (Slot1, BOX varijanta)
drjackyll je napisao(la):Eto cisto da pomenem da sa proslog prolece prodao jednom decku PIII 1000E sve zajedno sa Abitom SH6 i 256Mb Crucial pc133. Tada je to otislo za lepe pare...![]()
A zasto ne uzmes PIII Copper (S370) pa ga ubodes u Slot1 adapter i onda ga fino postavis u tu Slot1 plocu koju imas?notax je napisao(la):A sada ono pravo.
Zanima me koji su eventualno PIII Coppermine, koji su radjeni u 0.18 microna, radjeni u Slot1 varijanti??
Ti procesori su, koliko mi je poznato, isli i do 150 Mhz FSB.
Cvele je napisao(la):Hoces da kazes da je i taj 1000E bio u Slot1 varijanti!!??Nema sanse!To je sigurno bio COPPERMINE!
omnik je napisao(la):Boki onda i ti si onda brz na leziku (tastaturi)
Koliko se ja secam, PIII sa oznakom B su sa Katmai jezgrom koji radi na 133FSB. Dalje, oni koji imaju oznaku E su uradjeni u 0.18 mikrona sa jezgrom zvanim Coppermine. PIII sa oznakom EB su bazirani na coppermine jezgru s'tim sto rade na 133MHz.
Pozdrav![]()
Cvele je napisao(la):Ne vise od 30 evra!
silverglider je napisao(la):Halo, Cvele, i copper se pravio u Slot1 varijanti - to nije bilo rezervisano samo za katmai.
notax je napisao(la):Tako nesto sam i mislio. Hteo sam u perspektivi da pojurim jedan 500E, i max. cena koju bih platio je 30 E. Celeron 300A/450 su po 13-15, Morgan 1 G je 30, tako da je to to.
Bacio bih ga na ovoj ploci (Abit BH6) na 5X133=666 Mhz, samo sto je FSB/PCI=3, pa je PCI na 44 Mhz, ali tu imam samo Lucent modem, a i tusam planirao da nabavim externi, i nece biti PCI kartica.
delimir je napisao(la):PCI na 44 MHz !? Izgleda da ćeš osim Lucenta morati da izbaciš i HDD![]()
Misko je napisao(la):A graficku da prelemis na USB.
delimir je napisao(la):AGP verovatno neće biti kritičan. Ja sam na prethodnoj ploči GF2 MX u Eagle izvedbi vozio na 145 MHz FSB-a (oko 95 MHz), ali PCI je baš visok i uopšte pitanje je da li će sve to hteti da radi na toj frekvenciji za PCI...
notax je napisao(la):Uostalom, dosao sam do zakljucka da je bolje juriti Cely 566 koji radi na 100 ili chak na 112 FSB.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari