Šta je novo?

PIII procesori - Slot1 ???

notax

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
710
Da li su PIII procesori radjeni u Slot1 varijanti i koji??

notax je napisao(la):
Da li su PIII procesori radjeni u Slot1 varijanti i koji??

Jesu!To su bili oni na 500Mhz(mislim).Inace su bili ogromni.Secam se kad sam isao da kupim i prodavac mi iznese taj procesor u Slot1 varijanti a ja se istripovo.Morao sam da doplatim 50 maraka za onaj normalan u Socket370 varijanti i bio je 550Mhz.Necu vise;)
Pozdrav!

To su bili procesori sa Katmai (0.25mikrona) jezgrom, na plocici slicno PII procesorima. Ako se ne varam pocetni radni takt za ove procesore je bio 450MHz. Zbog stare tehnologije izrade ovi procesori su se dosta grejali.

Alexandar je napisao(la):
To su bili procesori sa Katmai (0.25mikrona) jezgrom, na plocici slicno PII procesorima. Ako se ne varam pocetni radni takt za ove procesore je bio 450MHz. Zbog stare tehnologije izrade ovi procesori su se dosta grejali.
Imao sam priliku da vidim jedan na 450 u slot1 varijanti a trebalo bi da su postojali i na 500 i 550.
Nego,imas u novom Digitalu text o procesorima pa ces tu naci sve sto te zanima

Moj drugar ima dual PIII plocu sa dva Katmai-a na 450Mhz kupljenih jos 1999. god. sa 512MB SDRAM-a (u vreme onih suludih cena SDRAM memorije) i G400Max. Mozete misliti koliko je to tada kostalo :)

Ma pricajte ono sto znate

Moram da kazem: ne pricajte ono o cemu niste potpuno upuceni.
Jeste, postojao je i Kathmai, inace pravljen do 600MHz(450/500/533/550/600/600EB). 600EB je na 133MHz fsb-u. Posle toga ide Coppermine, pravljen do 850MHz(bar sam ja tako do skora mislio). Jedna moja prijateljica(doneo joj otac komp iz USA) ima copera na 800 slot1. Na ASUS ploci sa VIA chipsetom(!!).
A na nekim malo bolje snadbevenim sajtovima video sam i ponude za CuMinea Slot1 i na 1GHz!!

Inace upravo Coper na 650 Slot1 je razlog sto sam presao na AMD platformu(sa Cell300A@464). Naime za njegovu cenu(razliku u ceni), kupio sam Durona 650, GF 2 MX400 i KT7A plocu.

Malo konkretnije

A sada ono pravo.
Zanima me koji su eventualno PIII Coppermine, koji su radjeni u 0.18 microna, radjeni u Slot1 varijanti??
Ti procesori su, koliko mi je poznato, isli i do 150 Mhz FSB.
Kao npr. 550E, koji je mogao da se klokne na 5.5X150=825 Mhz.

:) Ako se ne varam vec sam ...doduse davno okacio INTEL-tablu;)

Koperi su isli od 450MHz do 1.13GHz, ako se ne varam i svi su se pravili i u Socket370 i u Slot1 varijanti. Katmai se pravio do 600MHz, ali taj najjaci nije imao oznaku 600EB, nego 600B - posto je E oznaka stajala za copper jezgro, a B za 133MHz FSB.

Na hrvatskom sajtu PC Expert imate test overkloka PIII-650 u slot verziji. Ili oni nemaju pojma, ili sam ja mnogo dobar, ali moja 650-ica je išla za 20-25% više...

Re: Ma pricajte ono sto znate

Boki onda i ti si onda brz na leziku (tastaturi):)

Koliko se ja secam, PIII sa oznakom B su sa Katmai jezgrom koji radi na 133FSB. Dalje, oni koji imaju oznaku E su uradjeni u 0.18 mikrona sa jezgrom zvanim Coppermine. PIII sa oznakom EB su bazirani na coppermine jezgru s'tim sto rade na 133MHz.

Pozdrav :)

kupovina

Posto postoji u trgovini stajaliste kupca i stajaliste prodavca, kada bi neko od vas KUPOVAO PIII Copper 450E ili 500E, koliko biste bili spremni da platite u ovom trenutku? (Slot1, BOX varijanta)

Re: kupovina

notax je napisao(la):
Posto postoji u trgovini stajaliste kupca i stajaliste prodavca, kada bi neko od vas KUPOVAO PIII Copper 450E ili 500E, koliko biste bili spremni da platite u ovom trenutku? (Slot1, BOX varijanta)

Ne vise od 30 evra!

Eto cisto da pomenem da sa proslog prolece prodao jednom decku PIII 1000E sve zajedno sa Abitom SH6 i 256Mb Crucial pc133. Tada je to otislo za lepe pare...:)

drjackyll je napisao(la):
Eto cisto da pomenem da sa proslog prolece prodao jednom decku PIII 1000E sve zajedno sa Abitom SH6 i 256Mb Crucial pc133. Tada je to otislo za lepe pare...:)

Hoces da kazes da je i taj 1000E bio u Slot1 varijanti!!??Nema sanse!To je sigurno bio COPPERMINE!

AU!Al sam se zezno!Izvinjavam se.....ipak jeste Slot1.Video sam da ta ploca podrzava Slot1 procesore.

Re: Malo konkretnije

notax je napisao(la):
A sada ono pravo.
Zanima me koji su eventualno PIII Coppermine, koji su radjeni u 0.18 microna, radjeni u Slot1 varijanti??
Ti procesori su, koliko mi je poznato, isli i do 150 Mhz FSB.
A zasto ne uzmes PIII Copper (S370) pa ga ubodes u Slot1 adapter i onda ga fino postavis u tu Slot1 plocu koju imas?

Cvele je napisao(la):
Hoces da kazes da je i taj 1000E bio u Slot1 varijanti!!??Nema sanse!To je sigurno bio COPPERMINE!

Halo, Cvele, i copper se pravio u Slot1 varijanti - to nije bilo rezervisano samo za katmai.

Re: Re: Ma pricajte ono sto znate

omnik je napisao(la):
Boki onda i ti si onda brz na leziku (tastaturi):)

Koliko se ja secam, PIII sa oznakom B su sa Katmai jezgrom koji radi na 133FSB. Dalje, oni koji imaju oznaku E su uradjeni u 0.18 mikrona sa jezgrom zvanim Coppermine. PIII sa oznakom EB su bazirani na coppermine jezgru s'tim sto rade na 133MHz.

Pozdrav :)

U pravu si:D Malo sam kucao na brzaka.

Re: Re: kupovina

Cvele je napisao(la):
Ne vise od 30 evra!

Tako nesto sam i mislio. Hteo sam u perspektivi da pojurim jedan 500E, i max. cena koju bih platio je 30 E. Celeron 300A/450 su po 13-15, Morgan 1 G je 30, tako da je to to.
Bacio bih ga na ovoj ploci (Abit BH6) na 5X133=666 Mhz, samo sto je FSB/PCI=3, pa je PCI na 44 Mhz, ali tu imam samo Lucent modem, a i tusam planirao da nabavim externi, i nece biti PCI kartica.

silverglider je napisao(la):
Halo, Cvele, i copper se pravio u Slot1 varijanti - to nije bilo rezervisano samo za katmai.

Ma znam zezno sam se.U tom postu sam mislio na S370 Copper.
Pozdrav!

Re: Re: Re: kupovina

notax je napisao(la):
Tako nesto sam i mislio. Hteo sam u perspektivi da pojurim jedan 500E, i max. cena koju bih platio je 30 E. Celeron 300A/450 su po 13-15, Morgan 1 G je 30, tako da je to to.
Bacio bih ga na ovoj ploci (Abit BH6) na 5X133=666 Mhz, samo sto je FSB/PCI=3, pa je PCI na 44 Mhz, ali tu imam samo Lucent modem, a i tusam planirao da nabavim externi, i nece biti PCI kartica.

PCI na 44 MHz !? Izgleda da ćeš osim Lucenta morati da izbaciš i HDD :p

Re: Re: Re: Re: kupovina

delimir je napisao(la):
PCI na 44 MHz !? Izgleda da ćeš osim Lucenta morati da izbaciš i HDD :p

A graficku da prelemis na USB :D.

Kh, kh..
Ne znam sta se davim sa ovim nestretnim Intel kombinacijama.
Stvarno sam imao zelju (ali stvarno, Vocko i Magik), ali ne ide.
Pa, eno chovek na oglasima prodaje KT7 za 40 Eura, a Abit BH6 i Cely 300A/450 je 50 E. Dodam 5 Eura i imam KT7 i Duron 600(650), cooler imam jedan Titan, i to je to. Ali me taaaaako mrzi da opet testiram neku plocu, pa prepakujem u kuciste, pa ovo prodajem, ali bas sam se ulenjio.

Intel kombinacija je zamišljena tako da se otvoriš, kupiš i uživaš. Krpačina i Intel ne idu zajedno :) Ili se ne štedi i uzima Intel ili se patiš sa AMD-om :D

Bez obzira na sve bolje uzmi neki CuMine CPU na npr. 700-800 MHz koji radi na 100 MHz magistrali, ubodi ga u adapter i eto veselja :)

Naravno opet je problem što za te pare možeš da uzmeš mnogo jaču AMD mašinu, ali tebi kao ljubitelju Intela to ne odgovara. Izvini što sam predložio ovaj buđavi AMD :)

Re: Re: Re: Re: Re: kupovina

Misko je napisao(la):
A graficku da prelemis na USB :D.

Pa, AGP je na 2/3 FSB, sto znaci, bilo bi na 89 Mhz.
Da li bi V3 radila OK na 89 Mhz??

AGP verovatno neće biti kritičan. Ja sam na prethodnoj ploči GF2 MX u Eagle izvedbi vozio na 145 MHz FSB-a (oko 95 MHz), ali PCI je baš visok i uopšte pitanje je da li će sve to hteti da radi na toj frekvenciji za PCI...

delimir je napisao(la):
AGP verovatno neće biti kritičan. Ja sam na prethodnoj ploči GF2 MX u Eagle izvedbi vozio na 145 MHz FSB-a (oko 95 MHz), ali PCI je baš visok i uopšte pitanje je da li će sve to hteti da radi na toj frekvenciji za PCI...

Ali, ako nema PCI kartica, onda samo ostaje da li ce da prezivi HDD.
Da li bi onda radilo na 44 Mhz??
Uostalom, dosao sam do zakljucka da je bolje juriti Cely 566 koji radi na 100 ili chak na 112 FSB.

notax je napisao(la):
Uostalom, dosao sam do zakljucka da je bolje juriti Cely 566 koji radi na 100 ili chak na 112 FSB.

Pa ni jedno ni drugo nije sjajno ali kad vec moras onda jos jedan glas za celly-ja;)

Vrh Dno