Šta je novo?

Picasa 3.6 on Windows 7 64bit

mitrowsky

Čuven
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
619
Да ли још неко на овом форуму не може да се улогује у свој Пикаса налог, кроз саму апликацију, уз поруку: "This account is not enabled for Web Albums"
Овде је проблем детаљније описан (иако није мој пост, ситуација је код мене 100% идентична). Предложена решења код мене су јалова.
На XP-у је све у реду.

Ja sam taj problem rešio baš kako je čovek opisao (Since my Windows 7 location is set as Serbia, Picasa (from reasons unknown) tries to connect to picasaweb.google.rs, which does not exist. Editing hosts file (C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts) and adding a line "74.125.87.91 picasaweb.google.rs" (74.125.87.91 is IP address of picasaweb.google.com) solved the problem.)

Mnogo veći problem mi stvara što Picasa kopira fajlove po folderima kako joj se prohte ako je uključen Face recognition. Jednostavno pronašao sam gomile iskopiranih (dupliciranih) fajlova po raznim podfolderima My pictures biblioteke. Negde sam našao na netu da se dešava ljudima, al nema pametnog odgovora.

Ja imam taj problem isto...

Kako da u picasa namestim da kada otvorim neku sliku na preview ta slika ne bude onako umanjena nego uvek u razmeri 1:1 ?
Dakle da ne moram svaki put kad pregledam slike kliktati na dugme '1:1' nego da to bude podrazumevana opcija u pregledaču.
Tražio sam tu opciju nikako je nisam našao gde se podešava 'preview' ?

Nazad
Vrh Dno