Šta je novo?

Pištanje monitora nakon paljenja

NixyJungle

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2002
Poena
620
Pozdrav svima.

Trazio sam ovaj problem na forumu, ali nisam nasao konkretno problem koji ima moj monitor, nasao sam nesto slicno, ali nije isto, zato sam otvorio ovu temu :)

Od pre dva dana mi se javlja ovaj problem. Kada upalim monitor (Samsung SyncMaster 795DF), pocinje da pišti i pišti tako minut-minut i po. U početku tiše pišti, zatim se pojačava, pa vibrira pišteći zvuk, a na kraju se stišava i totalno zanemi. To se dešava samo kad palim monitor. Ugasim ga kad spavam i ujutru ga palim i tad pišti. Mada, prvi put kad se to desilo, počeo je sam od sebe da pišti.

Monitor sam kupio kao polovan pre dve i po godine, tad je bio star oko godinu i po, znaci nekih 4 godina. Ne znam da li mu prolazi radni vek ili je nesto drugo u pitanju.

Ovih dana je dosta hladno, ljudi se greju na struju, moguce da je napon nestabilan pa monitor ne dobija dovoljno napajanje. Mada, opet, zivim u gradu, stambena zgrada, nemamo nekih problema sa strujom i naponom. Imam UPS kome je crkla baterija, al ko ce to da menja :) a sluzio je dobro par godina :)

Ako imate neki savet u vezi monitora. Da li da ga nosim u neki servis ili da ga koristim dok totalno ne crkne, ionako je u planu kupovina nekog teflona (tako zovem TFT-LCD monitore) od 22-24" :)

Hvala unapred.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Meni je stari 757dfx pistao od prvog dana kad je uzet, ali samo na rezolucijama 640x480 i 800x600 (isto kad se upali), cim namestim neku vecu pistanje bi prestalo. Tako da se nisam uzbudjivao, sad je star preko 5 godina i jos uvek radi.

Ja ga drzin na 1024x768, osvezavanje 100 hz. Citao sam da su ljudi imali problema na manjim rezolucijama i sa manjim osvezavanjem, ali ovaj moj od kad je uzet, stoji na ovoj rezoluciji. Danas nije pistao jer ga nisam gasio :) ali kad ga budem ugasio pred spavanje, garant ce ponovo pistati ujutru :) To toliko smeta, da ja izadjem iz sobe i zatvorim vrata dok to ne prodje.

Ja sam imao fujitsu siemens 17 zaboravio sam koli model bilo je davno jer to mi je bio prvi komp
kupio sam monitor polovan i culo se zujanje i kada radi i kad je ugasen i radio mi je oko 5 god,prodao sam ga i znam da i dalje radi. tako da ako ti ne smeta mnogo nek radi do kad radi ili tft su sada jeftini pa se ponovi a i mnogo manje mesta zauzima
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno