Šta je novo?

PHPBB pitanje

Roy Jones Jr.

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2003
Poena
645
Skinuo sam PHPBB 2.0.4 a zatim ga prebacio na coolfreepages.com server. Kada sam prvi put pristupio dobio sam da popunim forumlar kako bi se izvrsila instalacija. Informacije koje sam dobio od coolfreepages-a sam uneo i kliknuo START INSTALL. Nakon toga mi se vratio isti skrin sa primedbom “The passwords you entered did not match”. Ovo se odnoslio koliko sam shvatio na Administrator Password koji sam uneo i potvrdio. Pokusao sam opet nekoliko puta, medjutim dobio sam isti odgovor. Da li neko moze da mi kaze u cemu je problem?

Hm, veoma cudno... pa probaj sve iz pocetka, i stavi neki prostiji password.. mada to nema veze, ali svakako se vidi da phpBB prijavljuje da je problem do admin pass-a.

P.S. Free MySQL/PHP hosting je gotovo neupotrebljiv sa forumskim aplikacijama (ukljucujuci i phpBB). Bolje batali odmah na pocetku, nego posle da te glava boli.
:wave;

Nije bio problem u Administrator Password-u iako je to stalno prijavljivao, vec nisam uneo Database Server Hostname / DSN, gde je trebalo ukucati LOCALHOST. Nemam bas iskustva, pa mi je promaklo tj. nisam ni znao dok nisam procitao FAQ. Sad sam kao sproveo instalaciju, ali mi pri ucitavanju strane na vrhu stalno izbacuje neku opomenu “WARNING… (postovao sam sliku).” Kako da se oslobodim toga?

Pa zar nisi prvo editovao config.php fajl gde si DB name definisao kao localhost? -ocigledno nisi.

Rekoh ti da je free SQL hosting gotovo neupotrebljiv. ctp;
Postoji resnje, probaj na phpbb.com support forumima da potrazis (ja sam ga znao ali ne mogu da iskopam sad taj txt fajl sa harda).

Opeth, cimanje je sve to, veruj mi, prijateljski savet: ako planiras neki iole poseceniji sajt/forum, niko ti nece dolaziti jer ljudi ne vole kada im forum stalno javlja nekakve greske... niko to ne voli zar ne.

Pozdrav

U pravu si. Gubljenje vremena i zivaca, pogotovo kad si rookie u svemu tome. Pogledao sam forum koji si mi preporucio i u principu tamo ima i vise podataka nego sto mi treba. Takodje pise da se ne preporucuje coolfreepages.com za phpBB. Probacu jos jednom ali sa nekim od servera koje oni licno preporucuju pa ako ne uspe odustajem. Pozdrav.

Uspeo sam da podignem phpBB 2.0.4 na spaceports.com serveru bez vecis problema. Sam forum radi lepo i bez nekih gresaka. Prilicno iznenadjujuce s obzirom koliko sam se maltretirao sa coolfreepages.com-om. Dakle ako neko zeli da postavi svoj mini forum i da bude bar negde administrator :p ,moja preporuka je phpBB na spaceports.com.

Pa ako oces da budes "administrator" na pravi nacin, do skora je kod Verata bio ceo hosting paket za 1200 din godisnje.... (MySQL, PHP, CGI, 100 MB) ali su skoro ukinuli MySQL za ovu cenu, tako da sada ima sve isto samo bez MySQL baze za 1200 din.

Sa njom i jos dodatnih 300MB prostora hosting kosta 7200 din/godina.

Pa ako volis, ti izvoli...

P.S. ima i webhosting.co.yu i hosting.co.yu svoje slicne ponude...

:wave;

Volim, ali nemam repa. Naravno tamo su mogucnosti i podrska 1000 puta bolji ali za neko zezanje i ovo je sasvim ok. Po principu sam svoj majstor, napraviti ni od cega nesto. Cimnes prijatelje koji znaju jos manje od tebe, “Ej brate napravio sam forum, isti ko benchmark!”, pokupis pohvale i to je to. I to sve za sat vremena posla. Ako neko zeli da vidi kako to izgleda evo i link:
http://cgi-bin.spaceports.com/~royjones/phpBB2/index.php
Pozdrav

Izgleda da radi OK... good job. :)

Samo ubaci neki drugi template, SubSilver sux.
type;

Hvala za pomoc, kao i za registraciju i post.
Pozdrav

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Uspeo sam da podignem phpBB 2.0.4 na spaceports.com serveru bez vecis problema. Sam forum radi lepo i bez nekih gresaka. Prilicno iznenadjujuce s obzirom koliko sam se maltretirao sa coolfreepages.com-om. Dakle ako neko zeli da postavi svoj mini forum i da bude bar negde administrator :p ,moja preporuka je phpBB na spaceports.com.

Coolfreepages ima neki bag pri radu sa PHPBB-om. Ja sam podizao forum na Coolfrepagesu (da se igram, nista ozbiljno) i VBulletin (kao sto je ovaj forum) je na Coolfrepages-u radi super, dok je PHPBB izbacivao poruke o greskama i sl...Negde je bilo dokumentovano za taj problem/bug, ali ne mogu sada da se setim da li je bilo na Coolfrepages-u ili na sajtu PHPBB-a...

Pokusao sam na netu da nadjem skin tj. template koji phpBB-u 2 omogucava da izgleda kao VBulletin 2 (i to ova benchmark verzija), medjutim nisam uspeo. Duduse skinuo sam 3 verzije i to neki vBulletin 2 (OLD), vBulletin 2 (popular) i vBulletin NEW, medjutim ni jedna verzija se ne poklapa 100% po izgledu sa ovom. Da li mozes da mi kazes tacnu verziju benchmark-ovog vBulletin-a, ili jos bolje gde mogu da nadjem takav template.

To tesko... ovo je posbeban template pravljen za Benchmark only (koliko ja znam Peca je angazovao tim PHP programera i za sam sajt, i za templejtove foruma).

Pogledaj moj forum, on je dosta slican vBulletinu (meni se mnogo vise svdija design - stvar ukusa).

Imam i jedan solidan novi koji je koncepiran na slicnom principu kao vBull....
type;

delimir je napisao(la):
Negde je bilo dokumentovano za taj problem/bug, ali ne mogu sada da se setim da li je bilo na Coolfrepages-u ili na sajtu PHPBB-a...

Nema Bug Coolfreepages jednostavno su zabranili mail funkciju i chini mi se josh neku i lepo su napisali shta nece raditi..samo malo prepravish kod i necesh imati nikakvih problema.

Nazad
Vrh Dno