Ono sto ti treba je google 🙂
E, sad programiranje u php-u nije tek tako lako nauciti, i nije toliko lako da ti treba kratak kurs sa primerima, programiranje se moze posmatrati kao nauka. Nije da ja sad nesto preterano hvalim programere, i ne velicam ih, ali napisao si tako sto bi mi rekli "ofrlje".
E, sad ja sam ucio programiranje u php-u iz tutorijala, ali sam prethodno imao dosta znanja i iskustva u programiranju u Qbasic-u, pascalu, zatim u VB-u manje i u Delphiju solidno. Tako da mi ucenje php-a nije palo tesko, a da li ce tebi to neznamo, znaci trebas da napises da li si se do sada susretao sa programiranjem i sl...
Da, kazem ja sam ucio iz tutorijala, a skidao sam ih sa neta, a nasao sam ih preko googla, tako da njih imam, ali imam i 56k vezu, pa mi je tesko, da ne kazem ne izvodljivo da to posaljem...
Jedino sam jedan tutorijal u Wordu nasao na netu, a da je na nama srodnom jeziku. To je samo spisak i objasnjenje komandi, i za njega ti treba neko pred znanje...
Taj tutorijal cu pokusati da okacim ovde, a za ove strane se snadji. Samo da napomenem da su najrasprostranjeniji phpmanual i PHP4 in 24 hours, od kojih je opet po meni za pocetnike bolji php4 in 24 hours, a napredniji i opsirniji php manual...
Poz.