Šta je novo?

Php

• Začetnik teme Začetnik teme Miki5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Miki5

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
609
Ima li neko ko hoce da mi pomogne oko instaliranja PHP skripte?
pozdav
Miki

Naravno... šta ti treba?
Mada, ako hoćeš svrati kod nas na sajt, obzirom da se samo time i bavimo. WebDev, PS, Flash.... Možda i pronađeš nešto zanimljivo...

Wakizashi je napisao(la):
Naravno... šta ti treba?

pogledacu i na sajtu
Veoma bi mi pomoglo jedno objasnjenje u vezi instaliranja PHP skripti. Ne zanima me programiranje vec kako da gotovu skriptu instaliram i nateram da radi.
da napomenem da nemam pojma o PHP-u, sve sa cime sam do sada radio je izrada web strana u html editorima, ali imam potrebu da dodam neku skriptu na svoj web. Dakle, interesuje me samo kako da instaliram i konfigurisem recimo vbuletin za forum.

Pretpostavljam da prvo treba da ga instaliram i isprobam na svom kompjuteru. Skinuo sam PHP za windows sa php.net-a. Imam instaliran IIS server koji dolazi sa win.2000

Sta treba da uradim da bi php fajlovi mogli da se izvrsavaju?
Gde treba da instaliram vbuletin fajlove i sta da upisem u konfiguracione fajlove?

nadam se da ce neko da posalje jedno malo detaljnije objasnjenje, jer mozda jos nekoga to interesuje
(moze i na mail)
pozdrav
Miki

E kada si ga instalirao, ako si skinuo win32 install verziju trebalo bi da ti se ugradio i u IIS tako da poziva php.exe kada naiđe na dokument sa ekstenzijom .php. E onda u IIS-u napraviš virtuelni direktorijum i mapiraš ga kao recimo vbb i putanja do njega ti je
http://localhost/vbb
a stvarna putanja je recimo
C:\inetpub\wwwroot\vbulletin
otpakuješ vbulletin, ideš na
http://localhost/vbb/admin/install.php
i instaliraš ga. E sada da se ne bi iznenadio, za vbb ti je potreban i MySQL, tako da bez njega neće da se igra...
To bi ti bilo to što se tiče vbb-a...

da li moram da skidam mysql sa mysql.com (13MB)?
ima li negde u lokalu?
pozdrav

Pa za vbulletin ti je neophodna mySQL baza podataka, tako da je moras skinuti...
Sada ne verujem da je ima negde da se skine iz lite 🙁

cile je napisao(la):
Pa za vbulletin ti je neophodna mySQL baza podataka, tako da je moras skinuti...
Sada ne verujem da je ima negde da se skine iz lite 🙁

ima na dreniku isntalacija mysql,
pise da je za linux, ali mi se cini da je za win. posto ima 13MB, a inst. za linux na sajtu mysql.com ima 8MB
da li je neko mozda skidao i zna koja je verzija u pitanju?
pozdrav

Nazad
Vrh Dno