Šta je novo?

PHP SERVER_SIGNATURE funkcija

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Nece da radi. :crash: Samo prazno na mestu gde treba da budu podaci o serveru. Inace u pitanju je Apache/1.3.24.

U localhost-u na Apache/1.3.27 varijabla normalno radi i ocitava mi verziju, domen i port servera, ali na .24. nece.
Ovo je kod:
PHP:
<?php echo $_SERVER['SERVER_SIGNATURE'];?>

Ostale f-je kao sto su HTTP_HOST, REMOTE_HOST, HTTP_USER_AGENT, SERVER_ADDR regularno rade. Samo SERVER_SIGNATURE nece.
Znam da su nesto $_SERVER varijable menjane u nekim verzijama Apache-a, ali ova 1.3.24 nije valjda toliko matora da ne prepoznaje istu funkciju koji vidi 1.3.27. :trust:

jel ti ta promenljiva toliko vazna da chukash monitor zbog nje? :trust:

<?php
echo $HTTP_SERVER_VARS["SERVER_SIGNATURE"];
?>

ako ne, phpinfo() - tu imas sve, izmedju ostalog i verziju apachija, server i port varijable...

Aman nije meni problem da vidim koja je verzija Apache-a preko phpinfo()-a, ili na neki drugi nacin (prazan dir npr.), nego radim neku kombinaciju pa mi treba ova varijabla da na HTML stranici prikazuje ovu info.

Tacno tako, $HTTP_SERVER_VARS umesto $_SERVER, ali da se setim nisam mogao ni za zivu glavu
crash.gif

Citao sam to svojevremeno u PHP Manual-u, ali sam ga izgleda negde zagubio.. :whip:

Hail 2 Keops! 🙂

ne radi ni ovako 😡 :wall: sad sam probao.. :sceptic:

A jel ti radi phpinfo() ?

Pa i meni radi na 1.3.27. ali na 1.3.24. nece. Mozda je host disable-ovao samo tu f-ju ko cje ga znati..

Trenutno ne mogu, jer je ceo verat prso i dinamicke stranice ne rade (500 int. server error). 😡

U sustini ovo mi nije toliko ni bitno vise, resio sam "problem" drugom metodom, ali mozemo da prodiskutujemo o cemu se radi... 🙂

Tip: moze ver. servera da se vidi i preko /server-status komande (doda se na URL). A moze i /server-info ali to kod nekih hostova ne radi.

Kod:
echo "Server: " . $_SERVER["HTTP_HOST"] . "<br>Apache verzija: " . $_SERVER["SERVER_SOFTWARE"] . "<br>Port: " . $_SERVER["SERVER_PORT"];

i to je to, znaci $_SERVER["SERVER_SOFTWARE"]... moj savet ti je da uzmes kreditnu karticu i da se pocistis sa tog verata tj. da se pustis u svet 🙂 nasi hostinGzi su ili bulja ili ti prodaju muda za bubrege tj. reselluju ti strane pakete po vecoj ceni ili su preskupi. mislim da cetvrto ne postoji, koliko god se oni trudili da ti to predstave kao jeftino & stabilno, skupo & pouzdano i ostale fraze i frazice, to je u sustini jedno, ili kombinacija vise nabrojanih stvari... da ne kazem :wc:

P.S. /server-status i /server-info rade retko gde, bolje se osloni na rezervisane php promenljive...

Ne znam probacu kad oprave server :d
A mrzi me da selim sajt, tacnije bazu foruma.. i ostale PHP/MySQL aplikacije.. tipa news system, guestbook.. 😀 O lenjosti najgora bolesti :d

@ server-status radi na veratu.. ali /server-info ne radi.. a isto tako slazem se sa tobom da retko gde rade ove opcije.. nazalost, veoma su lepe meni 🙂

Samo mogu da ti kazem bezi od verata sto dalje mozes, ima drugis nasih hostova koji svoje kompijutere (servere) zakupljuju u USA, i ka njima se treba okrenuti, bar ja koristim jedan, i nikad do sad nisam imao ni najmanjeg problema....
Ustvari imao sam, pre jedno 3 meseca je crko HDD na serveru, i za manje od 12h je bio zamenjen i svi podatci vraceni...

Poz.

Matrix: znas sta, ako ti i ovo ne bude radilo, ima da ti hostujem sajt na mojoj dedicated masini za dz :d

Matrix II: zasto se treba okrenuti ka njima? zar ne mislis da je bolje kupiti hosting direktno od prodavca, a ne od preprodavca, uzimajuci u obzir da je to isto ******, ali u slucaju nasih reseller-a skuplje pakovanje? doduse imas i one strance koji furaju samo dedicated masine, ali tu se da skupiti dovoljno ljudi da to bude znatno ispod nivoa cene ovih nasih mudonja...

Pa mislim da je cena pristupacnija kod domacih, nego kod stranih hosting kompanija, a i zato sto "imas koga da Vatas za gusu" :d

Moj dedicated host je 80$ mesecno za 80 giga sto mu dodje 1$ mesecno za 1 giga iliti 12 dolara godisnje za nazovi paket od 1 gb. ako bi sa 10 ortaka uleteo u ovu racunicu, svaki od vas bi mesecno placao 80$/vas 10 komada/80 giga = 0.1$ mesecno za 1GB iliti citavih 1.2 godisnje za paket od 1 gb. doduse, ne znam sta biste radili sa ostalih 70 gb, ali dobro, verovatno bi nikao jos jedan nas 'prodajem muda za bubrege' webhost 🙂 troskovi administracije - well, ako ne znate sami to da radite, platite jos 100$ mesecno i povecate troskove na nekih $2.2 - $2.3 godisnje po GB, ali vam ostaje 70 gb koje mozete da rasprodate Srbima, predstavljajuci to kao patriotski cin... Da ne ulazim u racunicu sa hardom od 120 giga za +$20 odnosno hardom od 200 giga za +$30...

Keops je napisao(la):
Matrix: znas sta, ako ti i ovo ne bude radilo, ima da ti hostujem sajt na mojoj dedicated masini za dz :d

Ovaj put si se izvukao, ali sledeci neces 😀 :d :laugh: ,,🙂

Radi sa SERVER_SOFTWARE.. :bottle:

10x! :wave:

Nazad
Vrh Dno