Šta je novo?

php forum, pitanje?

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Valjda nisam pogresio sobu al sta je, tu je.

Nedavno sam na kompu instalirao phpbb forum i poceo sam malo da ga preradjujem. Onda sam pokusao da se registrujem kao neki korisnik(ne kao admin) kako bi video da li sam podesio forum dobro da korisnici ne mogu da brljaju po forumu.

Znaci isao sam na new registratiron i dao neko ime za usera popunio do kraja i kad sam pritisnuo submit on meni pokaze sledecu sliku

Ima li nekog leka kako ovo da sprecim?

pozdrav

Podesi u admin panelu da nije neophodna aktivacija usera mailom

Uloguj se kao administrator i videces na dnu link "Go to Administration Panel". Moraces jos jednom da uneses username i pass, a kad udjes idi u sekciji "General Admin" u "Configuration". Pod stavkom "General Board Settings" stavi "Enable account activation" na "none". Btw, na dnu te sekcije imas "Email Settings", pogledaj, razumeces valjda zasto si imao taj error 😉

Meni vec stoji none na Enable account activation. I kad god se registruje user uvek pojavi ono.

Na opciji Use SMTP Server for email stoji No, i sve ostalo SMTP je prazno.

Ima li resenja

pazi
ja sam to jednom resio seljacki
otvoris emailer.php i udaris komentar (//) na pocetak 234 linije
ili citavog bloka koji obuhvata 234 liniju(mada mislim da ce prijaviti jos 2 greske koje se resavaju na isti nacin)
a ako imam odgovarajucu verziju ovo treba da se sakrije
Kod:
	if (!$result)
		{
			message_die(GENERAL_ERROR, 'Failed sending email :: ' . (($this->use_smtp) ? 'SMTP' : 'PHP') . ' :: ' . $result, '', __LINE__, __FILE__);
		}
sve je radilo posle savrseno normalno godinama 😉

Poslednja izmena:
Alal vera, pazi kad je upalilo 😀

iskreno bio sam skeptican ali stvarno svaka cast 😀

E sad nije mi podeseno kako ako neko zaboravi sifru da dobije novu. Tacnije nemam e mail server. Kako bi to moglo da se resi? Znaci sta mi treba za ovo?

Poslednja izmena:
pa da mozda instaliras neki smtp server ili nesto slicno?
ili da koristis smtp provajdera?
ne znam o kojoj varijanti foruma (tj gde hostujes i na cemu) pricamo

e ovako posto se jos upoznajem sa ovom materijom, imam na kopu localhoust, znaci experimentisem sa forumom tako da taj forum jos nije javan. Inace u pitanju je phpbb.

Mozes li malo da objasnis o email serveru posto mi nije bas najjasnije. Samo znam da mi je potreban, recimo da kada se korisnik registruje da dobije poruku kako mora da aktivira nalog, ili recimo kad izgubi sifru da mu ovaj vrati.

Da li zato sluzi taj email server?

pozdrav

upravo za to
znaci nadji neki mail server koji ima smtp i instaliraj na komp(npr mercuruy mail je i mali i jednostavan i besplatan)
pa se igraj sa podesavanjima phpbb-a
tj treba ti samo ime kompa na kom je smtp i sve ce da radi
naravno u kucnoj varijanti tesko ce da radi slanje sifre na yahoo mail ali uokviru tog mail servera bi trebalo
slikovito: pera ima mail nalog na tvom mail serveru i registuje se s tim mailom na tvom phpbb forumu
ako zaboravi sifru, forum ce mu bez ikakvih problema poslati mail koristeci taj isti smtp server, jer je sve u lokalu
na netu ces koristiti neki drugi smtp, koji moze da salje mailove i na druge domene, a ne samo lokalni
e sad
moguce da ce ti trebati dns server al o tome neko drugi 😉

reci jos samo da li taj mercuruy radi samo u kucnoj varijanti kako bise vezbalo to slanje ili moze i da se koristi ovako

pozdrav

ima visak
mercury 🙂
a radi i ovako i onako pa kako tebi odgovara

znaci moze da se koristi i u localu i u webu.

aj vise da te nedavim toliko za sada
hvala
pozdrav

Nazad
Vrh Dno