Šta je novo?

Photoshop, problem sa obodima kruga

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Zna li neko slucajno zasto se ovo desava, isecem savrsen krug sa Eliptical Marquee, kad ga prebacim na drugu sliku nekad se izravnaju obodi ovako kao na slici..

examplewu.jpg

Jel prevuces sliku ili ides na COPY, PASTE?

Prevlacim..

Zumiraj vise, vidi da nije opticka varka zbog piksela na monitoru, mada ne verujem...
idi CTRL+C pa +v, mozda je neki bug, ima ih i PS, doduse retko

Trebao sam da naglasim da se ovo desi samo kad smanjim taj krug, znaci nije bitno kako sam je ja prevukao. Igrao sam se sa interpolacijom malo, nijedno podešavanje ne daje zadovoljavajuce rezultate..

meni to lici kao da je izvan margine mada ne kontam kako kad smanjujes :D

Pa probajte sami :)

Borise,meni samo nije jasno kako znas tako lepe slike da napravisu PhotoShop-u a tako skrnave strelice?!?

To trebalo da bude smesno ili sta? :) Uzeo cetkicu i na brzaka samo da pokazem u cemu je problem..

sad sam zumirao i o5 kao da je margina ili kao da si uzeo prazan list i primakao
nego u sta kopiras?

Aman ljudi ako se ne razumete u photoshop nemojte da 'pomazete' :D :) Da, uzeo sam beli list i skenirao sliku da vas malo trolujem na forumu :d

Ova slika u originalu je dosta velika, recimo 3000x2000 piksela. Kada odsecem ovaj ukras za jelku sa nje, i bacim je na drugi fajl ona prekriva skoro celu povrsinu, dakle moram da ga smanjim jelte. Pri smanjivanju na recimo 5 puta manju velicinu ove ivice se ovako izravnaju. Na drugom forumu sam saznao da je to boljka Photoshopa izgleda. "Resenje" koje sam nasao je da prvo smanjim taj originalni fajl (image resize), osecem krug, i onda prebacim na drugu sliku..

Naravno,zezanje na forumskoj osnovi :p

Btw sad sam pred posao na brzaka probao sto si opisao posto i ja radim sa ~3kx3k Px i iz drugog pokusaja sam primetio "peglanje".

Provericu detaljnije kad se vrnem sa posla.

Koju verziju koristis?

CS5

Пробај прво да смањиш оригинал на величину каоја ти одговара, онда исеци па пренеси...

To sam i napisao kao resenje u pretposlednjem postu.. ;)

Ух, извини, не прочитах до краја... Припреме за Николу, па сам око промила... Па, онда имаш решење. Или да користиш други софтвер ( Corel Photo-Paint, на пример)...

PS sam centrira iste konture jednu na drugu.

Nazad
Vrh Dno