Šta je novo?

Photoshop pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme FooL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

FooL

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Trazio sam slicnu temu na forumu ali je izgleda nema.
Treba mi pomoc kako da ubacim neki grb na sliku.Na primer hocu grb Srbije da nalepim na neku sliku, njegova pozadina je bela, sad kako ja u photoshopu da prenesem samo grb bez te bele pozadine, i da eventualno uvecam na toj novoj pozadini ako je mali naspram nje.Pokusavao sam da ga isecem pa nalepim tako ali mi bas ne ide.Moze li neka pomoc?Hvala.

Magic wand-om kliknes na belu i tako selektujes sve sem grba (eventualno drzis Shift i dodajes delove bele koji nisu selektovani), Select -> Inverse i tako selektujes grb. Onda ga prevuces na drugu sliku na kuju hoces da ga nalepis. Na Ctrl + T ga transformises ako zelis da povecas ili smanjis velicinu grba. Drzi Shift dok to radis da bi ostao isti po duzini i sirini. Eto, tako bi ja uradio, ali ja nisam preveliki strucnjak za Ps pa mozda postoji neki laksi nacin. Poz

Da nastavim u ovoj staroj temi, posto imam jos jedno pitanje iz fotosopa, probavao sam sam da uradim, guglao ali nista.
Naime hteo bih da napisem neko slovo/rec a da se vidi samo njegov okvir, i da "unutrasnjost" tog slova/reci sadrzi pozadinu na kojoj se to slovo/rec nalazi.

Ako moze neko pomoci sa nekom idejom.Hvala.

Da bi dobio "outline" efekat na tekstu, možeš da recimo uključiš "stroke" na tekstualnom lejeru, podesiš debljinu linije i boju, a da bi učinio "unutrašnjost" providnom možeš da u "blending options-u" pomeriš levi klizač na desnu stranu kao što sam označio na slici. Tako će ti "unutrašnjost" teksta postati providna, a "outline" će se videti kao "okvir".

etfgpg.png

mislim da to nije to, iako se postize zeljeni efekat. 🙂 mislim da treba Fill Opacity (malo iznad) da se stavi na 0%.

Tačno bre, još ja kontam da se ne sećam da sam ikada koristio ove klizače koje sam pomenuo gore, a pogubljen sam nešto danas i uopšte nisam video taj fill opacity, nego samo onaj ukupni. Hvala na ispravci.

Nazad
Vrh Dno