Šta je novo?

Photoshop pitanje?

• Začetnik teme Začetnik teme drpiga
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

drpiga

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2004
Poena
620
Potrebno mi je da odjednom primenim iste level vrednosti na mnogo slika koje se nalaze u istom folderu.Da li je moguce ovako nesto uraditi u Photoshopu ili
nekom drugom programu?Znaci da primenim isti efekat level odjednom na sve slike u folderu.

Pretpostavljam da može to nekako u Photoshopu, ali nisam siguran :trust: Ako ne, moraćeš "ručno" 🙂 Video sam jedan program koji to radi (više fotka obrađuje), al zaboravio kako se zove, čim saznam, javljam.

poz

Najlakse ti je da snimis akciju...
Otvoris sliku, Actions>New action, odradis Levels komandu, stop na akciju, zatvoris sliku.

File>Automate>Batch, odaberes akciju koju si snimio, odaberes folder sa slikama, uzmes pivo i uzivas dok se ne zavrsi 😉

:wave:

Slazem se sa Xith-om samo, prethodno iskopiras sve slike u poseban folder da ne bi doslo do overwritovanja 🙂 originala

Odlicno,hvala na ovako brzom i jednostavnom odgovoru!

Da ne otvaram novu temu treba mi ime plugina za photoshop sa velikom bazom frame-ova tj. okvira za slike...

Najlakse ti je da snimis akciju...
Otvoris sliku, Actions>New action, odradis Levels komandu, stop na akciju, zatvoris sliku.

File>Automate>Batch, odaberes akciju koju si snimio, odaberes folder sa slikama, uzmes pivo i uzivas dok se ne zavrsi 😉

:wave:

Aaaaaaaa, koliko sam se ja mucio sa ovim :wall:
Isao sam na Batch, ali nisam pre toga snimio akciju - i nikako da dobijem ono sto zelim 😀
Jedva sad iskopah u searchu 🙂

p.s. sorry, znam da je tema mrtva odavno, ali automatizacija PSa je cudo 🙂

Nazad
Vrh Dno