Šta je novo?

Photoshop CS2 - problem...

• Začetnik teme Začetnik teme driver
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

driver

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
1,170
Radi se o sledecem. Dobio sam par novih mashina na poslu (Sempron 2800, Asus i MSI NF3 ploche, 1GB, WinXP pro) i sve radi normalno, ali Photoshop se ponasha krajnje chudno. Program zauzima 100% procesora i za bilo kakav klik u njemu imam 5 sekundi chekanja. Desi se povremeno da odjednom pochne da radi normalno, ali to traje minut. Da ponovim, sve ostalo na tim kompovima potpuno normalno radi, a ta kopija photoshopa radi na starim kompovima i ja je koristim kod kuce..

Jel ima neko ideju ?

Jesi li proverio u preferences/memory & image cache - cache levels 6 i stavi da koristi 60-75% memorije...i ako imas dve particije podesi u plugins & scratch disks da koristi i drugu particiju...

P.S.Moguce je da nije uopste problem u photoshopu vec u nekom drugom programu (antivirusu,firewall-u ili necemu slicnom/aktivnom) koji kolje photoshop.....

Nameshteno je to shto si rekao, i meni je to prvo palo na pamet, ali ne pomaze. Shto se tiche "zivih" programa, imam ih duplo manje nego kod kuce, i sve ove ovde vec imam kod kuce. Na poslu su mi sve mashine skoro identichne u softveru, ali na starom Celeronu i Athlonu radi normalno, a na novim Sempronima zauzima 100%.

Vidjao sam gluposti, ali ovakvu josh nisam 😉

Kod mene na jednoj masini koja ima NF3 chipset i Newcastle CPU, Photoshop CS2 se ponasa slicno. Pokusam da izaberem Text tool (recimo) i onda ceo progrma ne reaguje i po pola minuta. Posle toga svi prozori pobele (!?) a Toolbox uopste nije moguce koristiti jer koji god alat pokusam da izaberem, ne odgovara na komandu. Tek posle pola minuta Photoshop dodje k sebi i mogu da nastavim da radim.
Zaboravio sam da napomenem da je operativni sistem Windows 2003 Enterprise Edition @ Workstation.

Identican problem sam imao dok sam imao Abit IT7MAX2 i NW [email protected]. Otkako sam uzeo IC7 i NW [email protected], taj problem se vise ne manifestuje. Sistem je Windows XP2 SP2.

Poslednja izmena:
Slicna stvar se desavala i kod mene. Kada sam odinstalirao Adobe Acrobat Reader 7, a ostavio Adobe Acrobat Professional 7 sve je proradilo kako valja. Inace, po defaultu mi je stajalo da AAR7 otvara PDF posto se brze podize, a AAP7 sam koristio po potrebi.
Srecno!

Da, Photoshop CS2 ima cesto takvih problema na mnogim konfiguracijama, mislim da mu je bug u info paleti, bar u mom slucaju. Pokusaj da zatvoris info paletu dok radis i pogledaj onda CPU load.

Ne pomaze ni deinstalacija Acrobat readera (imao sam v6), a info paletu i ne koristim 🙁

Onda je kod tebe neki novi bug 🙁 u celom CS2 paketu ih ima koliko hoces 🙂 ali ne brini izlazi CS3 za koji ces trebati da doplatis samo 500 eur za upgrade a on ce onda imati jos novih bagova. 😉

probaj druge drajvere za graficku. meni normalno radi jedino sa verzijom 45.23 (za nvidia), sa svim ostalim verzijama drajvera se desavaju slicni problemi...

Trenutno imam neku TNT2 poshto mi je FX5200 bila na servisu i sad me mrzi da ubacim, ali na drugom kompu sa sempronom i FX5200 pravi iste probleme, probacu bash neke druge drajvere...

Mislish da takvih problema ima na MacOSu i MAC hardveru ? 🙂

^
Da, ima ih, to nema veze sa hardverom i OS-om, problem je u pohlepnim biznismenima i rokovima koji se zadaju programerima, sve su kraci rokovi, nove verzije izlaze na par meseci i sasvim normalno sve je manje normalnog softvera tj. sve je vise bagova, dok pohlepna stoka uzima silne milijarde za softver i bas ih briga da li to u potpunosti radi kako treba ili ne.

e moj drugar je imao problem, naime imao je cs2 i kada ga startuje radi minut ok i krene da se zakucava i tako stalno! e sad sta je bio problem,Fontovi,neki fontovi su bili losi a on stalno pravio novu listu i opet novu i sve tako u nedogled i cs sam sebe zakuca,a to se moze iskljuciti u opcijama , misli da se zove prewiev fonts , ili nesto slicno...

Reshio sam problem.

Na desktopu Properties>settings>advanced>troubleshoot i tu spustiti hardware acceleration za jedan korak.

Ako to ne radi ima josh nachina. Uninstalirati adobe bridge, iskljuchiti font preview, startovati OptimizeResizeDrawing_OFF.reg iz Goodies foldera na instalacionom disku.

Moze da proradi posle jedne ili kombinacije ovih opcija...

Nazad
Vrh Dno