Šta je novo?

Photoshop 7.0 problem

• Začetnik teme Začetnik teme Zorro
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zorro

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
660
U svim dosadasnjim verzijama PS-a precizno seckanje (crop) sam radio bez problema na sledeci nacin: otprilike postavim "okvir" za rezanje na sliku, a potom je drasticno povecam i onda precizno podesim granice za seckanje.

E, u PS 7, to ne uspevam tako da izvedem! Tj. kada postavim okvir nakon toga sliku mogu da povecam samo do ivica vidljivog dela radnog prostora?!? I to me uzasno nervira...

Ok, pretpostavljam da je potrebno nesto chekirati/odchekirati. Da ja sada ne lupam glavu, zna li neko sta treba uraditi?
Hvala unapred

Ne razumem u cemu je problem. Meni radi najnormalnije zoom. Koristi precice, u ovom slucaju ctrl+ i ctrl- za zoom in i zoom out.

Meni se dešava da kada selektujem nešto i držim duže alatku za selekciju pre nego što otpustim dugme Photoshop prozori izube sadržaj (kao da se zablokiralo) i vrate se posle sekundu-dve...

leksa je napisao(la):
Ne razumem u cemu je problem. Meni radi najnormalnije zoom. Koristi precice, u ovom slucaju ctrl+ i ctrl- za zoom in i zoom out.

OK, nisam bio dovoljno precizan. Dakle, kada uradim sve sto sam opisao, ne mogu da zumiram sliku pomocu tockica na mishu (sto je u prethodnim verzijama funkcionisalo). Tj. mogu, ali samo do ivica radne povrsine... CTRL +/- radi, ali sam se vec godinama navikao da to radim pomocu tockica, i ovo sada me poprilicno iritira...

Evo sada sam probao (verzija 7.0, nije neka beta znaci) i radi savrseno.

Za zoom mozes koristiti i kombinaciju Alt + tockic misa a kada predjes velicinu ekrana, onda Shift ili Alt + tockic misa i to je skrolovanje gore dole i levo desno...

delimir je napisao(la):
Meni se dešava da kada selektujem nešto i držim duže alatku za selekciju pre nego što otpustim dugme Photoshop prozori izube sadržaj (kao da se zablokiralo) i vrate se posle sekundu-dve...

To se i meni desava i desavalo mi se i sa verzijom 6, s tim da u 6-ici znalo da se desi da mi fotka (ili fotke) pobegnu sa naslovnom linijom ispod options bara pa moram da pomeram options bar ako hocu da pomerim prozor sa fotkom. To je u 7-ici popravljeno cini mi se posto se nije jos desilo da mi pobegne ispod options bara vec ostane tamo gde je i bila.

Hvala svima na trudu. Stvar jednostavno ne radi. PS 7.0 nije beta, vec full CD. Ocigledno je neki bezvezan problem sa windows-om ili drajverima. Mada mi nikako nije jasno zasto to istovremeno savrseno radi u PS 6.0 ...

delimir je napisao(la):

Ista stvar se meni desavala i na sestici. Predpostavljam da je do drivera za graficku.

leksa je napisao(la):
To se i meni desava i desavalo mi se i sa verzijom 6, s tim da u 6-ici znalo da se desi da mi fotka (ili fotke) pobegnu sa naslovnom linijom ispod options bara pa moram da pomeram options bar ako hocu da pomerim prozor sa fotkom. To je u 7-ici popravljeno cini mi se posto se nije jos desilo da mi pobegne ispod options bara vec ostane tamo gde je i bila.

nemoras da pomeras options bar.....samo double-click na hand tool (rucica 😉 ) kada se to desi.....

Nazad
Vrh Dno