Šta je novo?

Phonotrend subwoofer, koliko vredi i kakve satelite da mu ubacim

kuzma_x

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2007
Poena
380
Kupio sam ovo skoro za male pare, ali bez satelita. Zanima me koje bih satelite mogao da mu nakacim. Prikacio sam satelite sa geniusa, ali se plasim da ne pregori nesto. Za sad je bolji od ovog mog geniusa bar tri puta. Znaci ubiva koliko je ovo jako.

Da li neko moze da me uputi na sajt firme ili tako sta? Ja sam trazio ali bez uspeha. Model woofera je Athena.

24bulbt.jpg

Ovaj woofer je u pitanju. Skinuo sam samo mrezicu jer je bila pocepana. A i lepsi je.

Koliko sam skapirao wufer je 200w, prednji sateliti su 100w ,centar je 40w i zadnji su valjda isto. E sad, meni su ovi od geniusa 2x 15w ovi prednji , centar je 30w i zadnji neznam koliko su. Ja sam to nakacio na ovaj wufer. Da li ima opasnosti nesto da pregori ili ne?

Ako mislis na satelite iz Genius 5.1 sistema, oni trpe do 25w sinusne snage. 15w im pruza njihov woofer, kao maksimalnu snagu koju moze da isporuci po kanalu (sa velikim % THD). Ako ih budes normalno slusao sa tim wooferom, ne bi trebalo da imas problema, ali ne pomisljaj da odvrces do kraja ili blizu kraja mogucnosti, pogotovo ne na duzi period.
Btw, ti sateliti (ovi koje nisi dobio uz woofer) nema sanse da izguraju RMS od 100W.

Poslednja izmena:
Pa razmisli i sam...onda bi taj woofer trebao da moze da isporuci 390W RMS-a, istovremeno. Kako izgleda njegov pojacivacki deo unutra za tako nesto? To je ista fora kao sto Z-5500 isporucuje 505W. Hoce, ali malo juce. Znate li kako treba da izgleda pojacalo sa tolikom snagom? Svi ti sateliti bi se razleteli u komade kad bi im grunulo i blizu pravih 100W, za delic sekunde. Ne veruj internetu i tim bullshit informacijama. Prava istina je negde tamo, sto bi rekli u dosije X.

Ma ne verujem ni ja. Video sam ja kako izgledaju zvucnici od 50W. :)

Jedno sam zakljucio, genius je tezak krs u odnosu na ovo.

Moram samo da nabavim neke satelite za ovaj wufer. Ne znam koliko su kvaliteni ovi sa geniusa. Da li da koristim njih ako nisu losi? Mislim, ne razumem se u audio opremu, pa sam zato i kupio geniusa na prvom mestu. Ne razumem se, ali nisam gluv da ne cujem razliku izmedju mutnog i nerazumnog basa i jasnog i utegnutog.

Enivej, hvala na pomoci. Za dalje cu videti sam sta cu.

Ma ne verujem ni ja. Video sam ja kako izgledaju zvucnici od 50W. :)

Jedno sam zakljucio, genius je tezak krs u odnosu na ovo.

Moram samo da nabavim neke satelite za ovaj wufer. Ne znam koliko su kvaliteni ovi sa geniusa. Da li da koristim njih ako nisu losi? Mislim, ne razumem se u audio opremu, pa sam zato i kupio geniusa na prvom mestu. Ne razumem se, ali nisam gluv da ne cujem razliku izmedju mutnog i nerazumnog basa i jasnog i utegnutog.

Enivej, hvala na pomoci. Za dalje cu videti sam sta cu.

Dobro je da verujes svojim usima. :) Najozbiljnije to mislim. Posto znas kako izgleda zvucnik od 50W, nema potrebe dalje da ti objasnjavam. Slazem se da Genius nije neki kvalitet. Kako woofer, tako ni sateliti. Solidan je za te pare kao komplet, i to je sve. Ima dosta mana u zvuku, i to si uocio. To je najbitnije.
Sami sateliti nisu nista posebno, realno govoreci. Imao sam prilike da tom sistemu ceprkam po crevima, i znam i sta je u wooferu i sta je u satelitima. Sateliti (prednji) imaju kao bajagi onaj visokotonac, koji je cini mi se preko one skretnice (koja je najprostija, na zvucnickom terminalu pozadi zalepljena) toliko atenuiran da se gotovo i ne cuje (a mozda me i secanje vara, pa nije ni povezan, najbolje otvori pa proveri). Mid/bass je prosecnog kvaliteta za takav jeftin sistem, nista posebno, pise na njemu da trpi 15-25W (ne secam se da li je deklarisan na prosecnih 4 ili 8oma), ali pouzdano znam da je sklon crkavanju, ako se poveze na nesto jace od njegovog woofera i pojaca vise nego sto bi trebalo. Prednji sateliti su ispunjeni samo sa malo obicne vate, zidovi su goli. Sve u svemu, za te pare i ne moze vise da se dobije, tako je to uvek. Ti slobodno povezi te satelite, bar za prvo vreme. Radice sigurno, ali budi oprezan sa glasnocom i distorzijom.

Hvala na pomoci! Uzeo sam dva komada SAL 2610S 60W. Veoma su dobri. Dobio sam povoljan deal, tako da sam ih uzeo bez razmisljanja.

Nazad
Vrh Dno