Šta je novo?

phone runs Windows XP

• Začetnik teme Začetnik teme psyman
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

psyman

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2007
Poena
319
miuhdcpyg5.jpg

Here's a mobile phone that runs Windows -- not Windows Mobile, or Windows CE, but actual Windows XP. Miu's "HDPC" (hybrid dual portable computer) melds a palmtop PC powered by a 500MHz Via C7-M processor with a mobile phone powered by a 200MHz ARM9-based system-on-chip.

Miu appears to be an ODM -- a company that designs products for other companies to market. As such, the HDPC seems to be a proof-of-concept design available to OEMs for rebranding and manufacture, likely with operating system customizations.

Closed, there's a QVGA screen with hardware keypad and gaming controls

Why combine a mobile phone with an x86-based nano-PC? Well, you could converge mobile phone functionality with a PMP (portable media player), ebook reader, handheld game player, wireless video walkie-talkie, camcorder, navigation device, ebook reader, voice recorder, digital camera, MP3 player, and email reader. These are a few of the options listed in a graphic published by Asian technology news site Aving, but likely originated by Miu.

The concept of combining x86 and ARM-based processors in a single device was originated by another Asian ODM/OEM, HTC. HTC's Shift is a UMPC (ultra-mobile PC) that was announced last year and began shipping last month. The 1.8 pound, Shift uses an 800MHz Intel Stealey A110 processor, featuring a Pentium M core, along with Qualcomm's ARM11-based MSM7200. The Shift runs Windows Vista Business edition on the Stealey CPU, much like a normal UMPC or laptop. In addition, users can toggle over to the MSM7200 and run what HTC calls SnapVUE, an environment based on a modified version of Windows Mobile. Where Vista would deliver about two hours of battery life, SnapVUE can keep operating for up to two days, HTC claims.

At just 6.4 x 2.6 x 1 inches, however, Miu's HDPC is significantly smaller than HTC's Shift. While Miu did not confirm, the design may well be based on Via's Mobile-ITX board.

Pinpointing all the HDPC's other specifications is a matter of guesswork based on computer translations of Korean manufacturer MIU bit's website. Here's our best guess:

* Processors: Via C7-M processor clocked at 500MHz or optionally 1GHz, and ARM9 clocked at 200MHz
* Memory: up to 4GB of DDR2
* Display: 4-inch, WVGA (800x480) inner screen, 2.2-inch outer screen (320x240)
* Storage -- 1.3-inch 30/60GB hard drive or 4GB SSD
* Manual input -- thumbball mouse; keyboard; game keys, touchpad, telephone keys, function select keys; stylus for touchscreen
* A/V -- microphone IN, A/V IN, AV/OUT; two-channel stereo speaker
* WiFi, Bluetooth 2.0, GPS, USB
* Other I/O -- replicator port; E-ant port
* Expansion -- Mini SD and T-Flash slot
* 3- or 5-megapixel digital camera (CMOS)
* Li-ion batteries claimed good for seven hours normal use, or 90 in low-power mode (likely with the x86 processor powered off)
* Dimensions: 6.4 x 2.6 x 1 inches (160 x 65 x 25mm)
* Weight: 13.6 ounces (385 grams)
* Power -- 100~240V; 12V 2A DC in
* Batteries -- 4 cells Li-Ion for 7 to 90 hours
* Options -- Car-mounting kit with cigarette lighter attachment; hand strap

Availability

The Miu HDPC will be available in July in Korea, priced between 400,000KRW ($400) and 500,000KRW ($500), Miu said.

http://www.windowsfordevices.com/news/NS2448959741.html

Poslednja izmena:
Ma extra, i težina od 385gr, malo glupo da ga svaki čas cimaš da bi se javio na telefon ili zvao. Dobio bi bre upalu mišića. Glupost neviđena 😛

Poslednja izmena:
pa to isto mozes onda da kazes i za laptop, samo sto na njemu ne mozes ni da telefoniras i jos je veci i tezi 😀 (i znaci da ti uopste ne treba, ne tebi bukvalno) U principu, ako ti tako nesto treba, nije frka sto ima 385gr. Svojevremeno sam nosio nokiu 2110 , sa svojih 235gr (800 i kusur sa "debelom" baterijom) imala je samo sms :d

Poslednja izmena:
pa to isto mozes onda da kazes i za laptop, samo sto na njemu ne mozes ni da telefoniras i jos je veci i tezi 😀 (i znaci da ti uopste ne treba, ne tebi bukvalno) U principu, ako ti tako nesto treba, nije frka sto ima 385gr. Svojevremeno sam nosio nokiu 2110 , sa svojih 235gr (800 i kusur sa "debelom" baterijom) imala je samo sms :d

Au bre gxx, nosim i ja moj lap top Acer od 17", sa rancem i svim *******cijama ima 5.4kg, što je većini previše, a meni ne smeta. A 385gr je ipak previše za telefoniranje. E da, stalno me kolege i drugari prozivaju za E61, kao šta tegliš taj tefter/kalkulator sa sobom 😀 Izgleda da je nekome i to preveliko :S:
PS
Samo čekam kovacm da se javi pa da ispljuje ovu kreaturu kako treba 😛
PS
Nosio sam ja i ovo njesra, imam ga još uvek, ali mi nije baš zgodan.

Poslednja izmena:
pa poenta je da ga nece nositi neko kome ne treba, (slazem se da malo kome to treba) ali imas ljude koji kupuju i nose recimo sony UX seriju, a mozda bi zamenuli za ovo cudo, svi mi imamo drugacije potrebe, neko ne moze bez lapa, nekom ne pada na pamet da ga kupi isl. 😉

PS. U pravu su ti drugari :d Prodaj taj digitron, kupi neki (N) telefon

mmmm, ja jos uvek ne mogu da skontam sta hoces da kazes? iphone moze da tera XP?

Poslednja izmena:
Da se ne lazemo ovo je ipak glupo... a nije ni prakticno... ima vec toliko alternativa da ovo dodje kao cist overkill... ja bi recimo pre uzeo tablet PC + normalan telefon.

skype je cudo 🙂
ako neko nije skontao sta sam napisao u prvom
postu, u pitanju je iphone...

skontali smo mi, ali izgleda da ti nisi ... ili si samo prochitao naslov teme, bez ostatka koji pishe u postu ?

Da se ne lazemo ovo je ipak glupo... a nije ni prakticno... ima vec toliko alternativa da ovo dodje kao cist overkill... ja bi recimo pre uzeo tablet PC + normalan telefon.

to bi svako pre uzeo, samo sto taj kombo kosta 5 puta vise

Zune Phone http://www.youtube.com/watch?v=WRLRjKCGHek :d

lepo sam ja pitao sta sa UMPC, WinCE, Vistom, ARMovima, Atomom... na kraju je M$ zavrsio sa dve nekompatiblne platforme a hardware postaje sve "komaptibilniji" 😀
******.

procitao sam ja dobro ceo topik stvar je u tome sto vi ne kontate onda mene. Smatram da je iphone kao hw podloga i iphone os x kao sw podloga mnogo bolje resenje od ovog. Da ne spominjem koliko je lepsi i prakticniji. Pa sta ako je sposoban da pokrene pun xp? Koje to aplikacije kojih nema na mobilnim platformama treba ova cigla da tera?

Da, ali ti ne shvatas da ovo nije fensi spravica, vec mali PC i mobilni u jednom. Meni bi ovo uz neki mini dock (USB+LAN) bilo ultra korisna sprava.

Da tera Windows XP programe...? 😉

moj buduci telefon 😛
http://www.gsmarena.com/motorola_a1800-2434.php

lep koncept od motorole - touchscreen (jednom kad se naviknes, sve ostalo posle bude ZLO), daju ti lindzu, i onda udri mile! instaliraj sta oces, sve ti je free! zameram im doduse sto nisu stavili WLan, al moze da se proguta.
da mi ga poklone, lako bih se pomirio s time 😛
ako se ne varam onaj ima CPU na CELIH 400 Mhz ! (ko da sam negde procitao pre)
a to verujem da radi jedno 3x bolje nego XP na celih 200MHz...

ja bi tu stavio vmware i pod njim osx u kome bi radio inace....ovo je naravno ironicno...
smesno mi je da neko stavlja xp u telefon...

Nazad
Vrh Dno