Šta je novo?

Philips plasma TV i komp

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Interesuje me da li je moguce prikljuciti komp na plasma tv, kakva je slika i da li treba da se podesi neka posebna rezolucija u display properties ili na plasmi?

video sam kod drugara na samsungu (plazma tv) slika je extra mislim da koristi kabal kao za monitor

Interesuje me da li je moguce prikljuciti komp na plasma tv, kakva je slika i da li treba da se podesi neka posebna rezolucija u display properties ili na plasmi?

Naravno da je moguće. Sve zavisi od toga koji model imaš i koja mu je rezolucija. U principu, ako želiš gledati filmove, najbolje je preko DVI->HDMI kabla. (uz podešenu rezoluciju na kompjuteru 1280x720)

ne zelim da gledam filmove, nego da igram igre. Danas sam gledao taj HDMI adapter, kosta 2300 dinara na buvljaku...van svake pameti. Kakva je slika na plazmi kad se igraju igrice i koju rezolucijiu da stavim?

ne zelim da gledam filmove, nego da igram igre. Danas sam gledao taj HDMI adapter, kosta 2300 dinara na buvljaku...van svake pameti. Kakva je slika na plazmi kad se igraju igrice i koju rezolucijiu da stavim?

dvi->hdmi kabl od 2m u tehnomarketu je 1000din. Imaš i varijantu hdmi->dvi adapter za 400din ako već imaš dvi kabl. Mogu i igre lepo da rade u 1280x720 i jaaako dobro izgleda. ;)
Kao što rekoh, sve zavisi koja je "native" rezolucija... pretpostavljam 1024x768. Koji je model te plazme?

pa ako imas HDMI na TVu
treba ti DVI-HDMI adapter (350 kinti)
a HDMI-HDMI kabl od 10m kosta 1700 u BG elektroniku, ja kupio pa znam
inace igre izgledaju do j@j@
HD filmovi takodje
i stavi rezoluciju na 720p i teraj
nikad i nikako nisam uspeo da poteram native rez TV-a
posto je rezolucija HDready-a 1366 (NIJE DELJIVO SA 8) x 768 (jeste deljivo sa 8)
postoje sanse da HD ready TV poterate ili u 1360*768 ili 1368*768
ali to ako se nVidia smiluje ili ati, sta vec imate
inace ukoliko nekoga zanima
ja imam 7950GT i 7600GS i rade najnormalnije (posto imam dva monitora i oba mi trebaju)
tako da te varijante sa dve razlicite nVidie rade bez ikakvih problema
kada hocete da igrate na TV-u samo iz drajvera stiklirate da je TV primary i odatle lagano
probao sam 7950+8600 i isto je radilo bez problema, ali je panika nastaje posto 7xxx i 8xxx nVidie imaju razlicite drajvere pa nekad skuca kad treba da podigne settings graficke, ne zna koji pre pa se skuca, ali ne svaki put
tako da je ziher ili 2x7xxx ili 2x8xxx
to su naravno moja iskustva, mozda nekom koriste
obavezno upalite Wait for vertical Sync za igranje na TV-u
pro evolution 6 razbija na TVu
ja inace imam SHARP LCD TV32, ali verujem da je princip i sa plazmom identican

Poslednja izmena:
ok, onda cu kupiti taj hdmi adapter i kraj price. Iskoristicu ovaj kabl sto koristim za monitor, samo cu na njega staviti taj hdmi adapter.

Nije mi jasno da li treba nesto da podesavam na plasmi ,sem onih osnovnih stvari, tipa rezolucijia i to, ili samo u nvidia display properties da stavim rezoluciju 1280x720 i to je to. Isto tako, da li treba da menjam rezoluciju i u igrama na bas tu rezoluciju, ili mogu da ostavim 1280X1024 kao sto je sada na regularnom tft monitoru???

Poslednja izmena:
gledaj ovako, kao sto rekoh native rezolucija televizora neces podesiti nikako, tako da ti za monitorski rad TV i nece bas slavno da izgleda
ali za igre ce da izgleda MEGA
stoga, treba u display propertisim nvidie da mu stiklisras TREAT display as HDTV ili tako nesto, obavezno upali vertical sync i rezoluciju u igrama bi TREBALO da podesis na 1280*720
e sad posto vecina igara to nema idi ovamo
http://www.widescreengamingforum.com/wiki/index.php/Main_Page
i nadji igru koja te zanima, za vecinu imas hack kako da ga poteras u toj rezoluciji

Sve sam podesio i spojio, ovo je BOLESNO kako dobro izgleda...znaci, plasma je majka za igre..sline su mi isle.....zaista fantasticno, nemam reci...

Sve sam podesio i spojio, ovo je BOLESNO kako dobro izgleda...znaci, plasma je majka za igre..sline su mi isle.....zaista fantasticno, nemam reci...

ja nisam izasao prva tri dana iz kuće, uzeo sam dve lige i kup...

Nazad
Vrh Dno