Šta je novo?

Philips 42pfl7006 i DLNA problem

6pack

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2011
Poena
270
imam ovaj Tv vec duze vreme,i jako sam zadovoljan.....imam jedan mozda mali problem,i nemam ideju kako da resim....
do skoro mi je video,skoro svaki DLNA server koji sam isprobavao na kompu(Mac)....od skoro nece da vidi ni jedan,ali Internet Smart aplikacije normalno rade na njemu,takodje mogu sa Android telefona da saljem sve zivo na njega,daljinac sa telefona ga vidi....znaci samo on ne vidi DLNA servere....
Probao sam reset,i ponovno podesavanje svega...ali se isto desava....
napominjem da je do skoro video par DLNA servera...(Plex..UMS...XBMC)
ima neko ideju....nije da mi je frka...al da vidimo sta ga kolje.....

Poslednja izmena:
kako god...resio za sad ovako...pokrenem na kompu neki od media servera(recimo Plex)...pokrenem na Android fonu program'iMediaShare'....on vidi Plex server,i kad pustim video,odaberem u izboru playera,da to bude PhilipsTV...i sve ide tamo...:)....u tom slicaju gledam sve sa Plex-a na Philipsu za koji nema Plex klient...

Da nisi ažurirao neku aplikaciju ili sistem u poslednje vreme pa da si nekako blokirao port ili da ti nisu pobegle IP adrese iz opsega? Znam da vidiš sa Androida DLNA servera ali nešto govori TV-u da blokira DLNA servise... možda ruter, AP, ne znam kakva ti je mreža?

eh...sta sve ja dnevno radim sa multimediom,da nemam pojma:)....citao sam do malopre takav problem kod mase ljudi po EU,kad je Philips i taj problem u pitanju....i mnogi predlazu da spojim Tv Lan kablom direktno na ADSL modem,(to cu sutra kad sam solo)mada neki nisu ni tako resili,ili jesu,ali im puca veza posle 20 minuta....nije sad meni frka ,jer imam na Tv nakaceno sve ovo ispod iz mog potpisa...vise me zanima da resavam to,a znam da je pre uredno video par Media Servera....cak sam sa Serviia vukao i Video fidove na Tv.....ova fora sa Androidom i nije losa,jer ipak to koristim kad se igram,sa raznim net servisima,i tada sve to ide na Tv,bez seckanja.....videcu cutra kako se ponasa kad direktno spojim
moja mreza....pa imam onaj Telekomov Crni Model sa Antenom,na kome sam otkljucao i onaj IPTV port(drugi ostavio za IPTV)....i pola igracki ide wifi...a par njih(ukljucujuci i TV,ide na neki jeftin 8 portni switch...i nemam nikakvih problema u vezi...Sat risiver vuce CS,Android TV,i TV su na Lan-u.....sve sljaka uredno...:)

Poslednja izmena:
Razumem, i ja imam preko 15 uređaja u mreži :) što žičano što bežično i sve šljaka. TV mi je ipak spojen kablom, više verujem žici. Nisam znao da i tvoj TV ima LAN opciju, ja sam mislio Wi-Fi, pa probaj direktno u master svič, možda izvučeš neki zaključak, pa javi.

naravno....a sve bi bilo drugacije da Tv radi sa smb protokolom.....navodno ima sema za samsung tv,da se ubaci modovani soft....pa radi i samba i nas......:)

Resio sam problem Tv i DLNA,nadam se na duze,jer evo vec sat vremena ide film neki radi testa,i nema pucanja....
kako:)....Moj MacPro ima dva Lan ulaza....1Lan je nakacen na ruter...a na drugi lan sam zabo mrezni kabl od Tv-a...odma proradio DLNA(nasao sam za taj savet,od jednog Holandjanina sa Philips foruma).....
pratim..:)

Nazad
Vrh Dno