Šta je novo?

Philips 42PFL6198K - da/ne?

radulle

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
630
Trenutno se može naći na akciji za 80k RSD sa gratis HDD-om od 250GB. Dopada mi se Ambilight, daljinski sa tastaturom, ali me odvlači to što je LG panel i SMART platforma.
U kom rangu LG televizora je panel koji se stavlja u ovaj Philips? Kakva je multimedijalna podrška (titlovi, DTS)?

Svoje panele će navodno proizvoditi od sledeće godine. Do tada kupuju panele od drugih proizvođača.
Smart ko smart, daljinski je malo poveći, i tastatura je problematicna ko ima male šake.
Ambilight ima svoju svrhu i mislim da je to sama prednost u odnosu na druge proizvođače.
Predlažem ti da odeš i uporediš sliku tog Philips-a, Lg-a, Samsunga, Panasonica.....
ponesi svoj materijal i ubodes u usb i gledaj cackaj i tako ti je lakse odluciti.
Mislim da modeli od 2014 godine čitaju dts...
Ali probaj i uporedi na licu mesta

Ja bih uzimao Philips najviše zbog Ambilight-a jer mislim da dosta oplemenjuje prostor pogotovo ako bih nabavio i Philips Hue pa ih upario. Čuo sam da je LG panel u tom modelu, da mu je SMART očaj, da crna nije nešto i da vreme odziva nije baš najbolje. Ipak ne znam da li je to možda i za očekivati u ovom cenovnom rangu. Za DTS sam na

Da li poseduješ ovaj TV?
Upravu si za DTS: http://hdtelevizija.com/2014/07/19/philips-55pfs6609-3d-lcd-televizor-recenzija/

Smart nemoj gledati toliko, vise gledaj sliku tj prikaz slike. Ne posedujem Philips, nego radim u prodaji. Zato ti i predlazem da odes u neku od prodavnica gde imaju izlozen taj model koji ti hoces. Poneses USB sa svojim materijalom i uporedis Tv-e !
Sto se mene tice, Philips samo u jacoj seriji OK. Ovo ostalo i nije nesto. Mada cena sada dosta diktira uzimanje Tv-a. Ove godine ce izbaciti prvi Android TV, sto se tice update-a software i to su spomenuli da ce biti poboljsano i ucestalije.
Inace preuzela ih je kineska firma (misli se na audio-video), koja ce od sledece godine imati svoju proizvodnju TV-a tj panela.

Spada u jaci model, pasivna 3d, 700hz, ali ne cita DTS koliko vidim (sto moze biti iritirajuce), jaku osvetljenost ima 400cd/m2,
Philips smart nije jaca strana.
Idi probaj tj pogledaj i isprobaj. Ne kupuj ono sto ne mozes uporediti sa necim drugim. Snimi na USB HD materijal, neki obican materijal koji nije hd, film sa prevodom, 3d materijal i idi probaj uporedi sliku (to ti je bitnije).

Hvala. Zamoli bih te za još jedan savet. Šta preporučuješ od televizora koji podržavaju DTS? Kakav je SHARP?

Ne znam za ove nove serije Sharp-a. Znam da se slabije serije ne rade tipa Made in Japan, dok je jača serija navodno iz Japana.
Sharp je imao dosta dobre panele, e sad ne znam za ovu god, niti sam imao prilike da ga probam.
Savet je da probas sliku pored slike neki od tv, npr philips u istom rangu sa Samsung, LG.
Smart je definitivno na LG najlakse resenje ali ne i kvalitetno.
Samsung smart samo preko njihovog tlf.
Philips ima solidnu android app za smart tv... itd itd. Sony preskup za svoj kvalitet (mada su sad krenuli sa spustanjem cena)

Nazad
Vrh Dno