Šta je novo?

Philips 220VW8FB, 22", 5ms, wide, black

hmmm, ovo i mene zanima, mogu da ga dobijem po super ceni pa ne znam da li da ga zadrzim ili ne. Ako ima neko stvarno mogao bi da nam da neki kratki review, licno misljenje...:wave:

15400 din ja sam prezadovoljan, dizajn je malo zastareo ali slika je bolja nego na lg 194wt preko dvi-ja.

Kakva je plastika, jel skripi :), da li imas osecaj kao da ce da pukne i tome slicno...pitam ovo jer imamo par 19" wide philips monitora na poslu i ocajno su odradjeni...

Na nekim testovima na netu čak i oni skuplji modeli (sa DVI) pod kategorijom "loše" imaju kvalitet plastike, tj. kažu da je jedna od najgorih koje se trenutno proizvode...

Znam, ali ima ih losih i bas losih, moj samsung 720n je sav utegnut, nema nigde da zaskripi i deluje kvalitetno, dok ovi philipsovi na poslu strah me da ih pomerim, sve mislim da ce da se prelome na pola...

Na Phillipsove (i bolje i lošije) sam i mislio u onom postu gore :)

@ivanvolf, jel mozes neku sliku da okacis, da kazes malo opsirnije sta ti se svidja sta ne u radu novog monitora, nigde ne mogu da nadje sliku vece rezolucije ili neki review za pomenuti monior...

Ne svidja mi se zastareli dizajn sve drugo je ok, slika je extra.
z 001.jpg

i ja treba da ga uzmem ovh dana(tj da ga dobijem, nemam pravo zamene :) ), najvise me interesuje reprodukcija boja, tj koliko su verne, samo da ne budu isuvise drecave i jake zbog photoshop-a..... ??

E pa ovako, veceras sam ga doneo kuci, a ono sto me brinulo, izrada i kvalitet materijala je odmah palo u vodu, zaista jedan kvalitetno izradjen monitor. Dizajn, pa nije sto bi se reklo "vrhunski" :d sta god to bilo, ali je po meni sasvim dobar. Siroka cvrsta stopa, ne lepi se za plocu stola, a opet cvrsto stoji u mestu, plastika crna mat, nesto kao "pomorandzina kora" tako da nema odsjaja. Slika pa skroz dobra, za sad nisam nasao neku manu u kvalitetu slike, igre (kriza, cod4...) super izgledaju, filmovi u formatu 16:9 super takodje. Jedina mana jeste sredina ekrana pored samih ivica, rama ekrana, ako se jace malo pritisne ram, plastika, pojavi se mala "fleka" koja odmah nestaje, ali posto nema potrebe za stiskanjem monitora ja sam vise nego zadovoljan :)...

kakva je reprodukcija boja, da li su verne, da nisu drecave ili tome slicno??

Ma sve kako treba, crko mi aparat pa ne mogu da uslikam nikako sem mobilnim, ali su slike jako lose sa njega. Ja sam zadovoljan skroz...

Ja imam 200VW8FB tj. model od 20 incha. Iskreno, posto nije bio bas u vrhu cenovne ponude, bilo je i jeftinijih i skupljih, nisam ocekivao bog zna sta, pogotovo jer nema DVI. Pokazalo se da je monitor sasvim solidan. Prvo, izrada je na dovoljno dobrom nivou. Dizajn je klasican, nenametljiv, bez nekih ispada, uostalom, to sam i zeleo. Postolje je masivno i lepo lezi na stolu, tako da i ako se monitor malo zatrese (sutnes sto recimo) tresenje brzo prestaje. Ima podesavanje samo ugla gledanja.

Reprodukcija boja je isto solidna, nije mi trebalo dugo da se naviknem na njih posle CRT-a. Uglovi gledanja sa strane mogu biti malo bolji, ali zato odozgo i odozdo niu losi. Automatsko podesavanje uglavnom ne gresi, ali ja mislim da po defaultu malo preosvetli sliku, ili bar za moj ukus, tako da moram malo da je zatamnim. Nisam imao potrebe da korigujem boje.

Ne znam kakva su tudja iskustva sa prikazom teksta na TFT monitorima, ali ne pomisljajte da ga korististite a da ne ukljucis ClearType.

Ne zelim da ovo izgleda kao da "Ciga svoga konja hvali", ali mislim da Philips zasluzuje malo bolju reputaciju kada su u pitanju monitori, bar sudeci po ovom modelu. Ja sam zadovoljan.

Poslednja izmena:
Vrh Dno