Ja imam 200VW8FB tj. model od 20 incha. Iskreno, posto nije bio bas u vrhu cenovne ponude, bilo je i jeftinijih i skupljih, nisam ocekivao bog zna sta, pogotovo jer nema DVI. Pokazalo se da je monitor sasvim solidan. Prvo, izrada je na dovoljno dobrom nivou. Dizajn je klasican, nenametljiv, bez nekih ispada, uostalom, to sam i zeleo. Postolje je masivno i lepo lezi na stolu, tako da i ako se monitor malo zatrese (sutnes sto recimo) tresenje brzo prestaje. Ima podesavanje samo ugla gledanja.
Reprodukcija boja je isto solidna, nije mi trebalo dugo da se naviknem na njih posle CRT-a. Uglovi gledanja sa strane mogu biti malo bolji, ali zato odozgo i odozdo niu losi. Automatsko podesavanje uglavnom ne gresi, ali ja mislim da po defaultu malo preosvetli sliku, ili bar za moj ukus, tako da moram malo da je zatamnim. Nisam imao potrebe da korigujem boje.
Ne znam kakva su tudja iskustva sa prikazom teksta na TFT monitorima, ali ne pomisljajte da ga korististite a da ne ukljucis ClearType.
Ne zelim da ovo izgleda kao da "Ciga svoga konja hvali", ali mislim da Philips zasluzuje malo bolju reputaciju kada su u pitanju monitori, bar sudeci po ovom modelu. Ja sam zadovoljan.