Philips
Licno nisam imao prilike da ga vidim ali imam slican model 190 S7
Razlika je u tome sto model 190C6 nema DVI prikljucak.Model 190S7 je
proizveden aprila 2006 ( najnovija serija moze se reci ).Ja ga koristim na DVI ulazu preko adaptera koji sam dobio uz graficku ( 6600 gt ) jer se uz monitor dobija samo analogni kabal.Na drugom ulazu mi je stari monitor Samsung 755DFX tako da ih koristim oba.
Prema oceni ljudi koji su ga videli i koji imaju vise iskustva u radu sa TFT monitorima ( IT Profesionalci ) i koji i sami imaju TFT monitore monitor je Vrlo Dobar.
Moji utisci:
Video sam nekoliko Lcd monitora tipa Neovo,Samsung,Proview i sl., ovaj monitor ni po cemu ne zaostaje za njima.Sto se tice teksta , ostrine slova fenomenalan je.Nijedan CRT mu ne moze prici.Boje ,stekao sam utisak,ipak ne mogu prici CRT tehnologiji.No postoji jedna opcija u NVIDIA drajverima u sekciji
Color Corection a to je Digital Vibrance i tek sada mi je jasno da svoju potpunu primenu ima kod digitalnih monitora.Tako da se i pitanje boja moze resiti na prihvatljiv nacin.
Realan rad:
Ono gde ces se razocarati i gde mislim da su svi korisnici LCD tehnologije ostali kratkih rukava je UGAO GLEDANJA.Zaboravi na gledanje filmova tipa ja sedim na jednom kraju a moj drug na drugom kraju i imamo odlican pregled.Od toga nema nista!Vertikalni ugao - ja neznam zasto ga uopste spominju u specifikacijama - to je katastrofa.( kod svih TFT-a je tako ) ono nije da se ne vidi ali je kontrast (blago receno) los.Horizontalni ugao je podnosljiviji i moze se reci da je dobar.
Igranje igara je prijatno i nema vecih razlika u odnosu na CRT.Igram Flatout 2 i
Earned in Blood i to je uzivanje.
19 inca je pravi pogodak,ako uzimas monitor nemoj uzimati manje od te dijagonale.
Zakljucak:
Na kraju ipak preporuka za ovaj model.Prvo jevtin je ( najjeftiniji Philips );Prvi sledeci Philips kosta 100 evra vise ( B serija ) i nisam uveren da ce pruziti vise s obzirom na stepen tehnoloske usavrsenosti TN filma.Ima fenomenalnu i ostru sliku pri 2D prikazu i ni igre ne izgledaju lose (naprotiv).Trece 19 inca je prava stvar(skoro pola metra dijagonale) i cetvrto kada se naviknes na njega vise se neces secati CRT-a.
P.S.
Monitor nisam pregledao pre kupovine.Narucio sam ga preko NET-a posto nisam iz Beograda.Stigao je neotpakovan i u jednom komadu sto je najvaznije.Pri prvom ukljucivanju sam primetio nekoliko tackica za koje sam mislio da su mrtvi pikseli i subpikseli.Ipak to su bile cestice prasine.Zato obrisite monitor pre pregleda.Ipak nasao sam jedan subpiksel zelenkaste boje u donjem desnom uglu ( ne vidi se u realnom radu osim ako ga zagledate ).
Ova serija monitora ne garantuje Perfektnost panela u tom pogledu.Ali da li taj subpiksel vredi 100 Evra ili 2 inca dijagonale ( ako uzimate npr. 170X6)?
Moj odgovor je NE.( a videli ste da sam strog u oceni LCD tehnologije).
Nadam se da sam pomogao neodlucnim buducim kupcima ovog monitora.
Pozdrav