Šta je novo?

Philips 109c(valjda je "Philips")

Lazaboj

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2006
Poena
345
Video sam ovaj ,19" TFT, monitor za jako malu cenu.Firma ima renome ali je to malo para,bar ja tako mislim.Da li je neko imao iskustva ili kontakta,da li vredi necemu.Hvala unapred!!!:D

Skontao sam,prava oznaka je PHILIPS 190C6F.Na papiru jako lepo izgleda.Cena je 20.000din.

Poslednja izmena od urednika:
Philips

Licno nisam imao prilike da ga vidim ali imam slican model 190 S7
Razlika je u tome sto model 190C6 nema DVI prikljucak.Model 190S7 je
proizveden aprila 2006 ( najnovija serija moze se reci ).Ja ga koristim na DVI ulazu preko adaptera koji sam dobio uz graficku ( 6600 gt ) jer se uz monitor dobija samo analogni kabal.Na drugom ulazu mi je stari monitor Samsung 755DFX tako da ih koristim oba.
Prema oceni ljudi koji su ga videli i koji imaju vise iskustva u radu sa TFT monitorima ( IT Profesionalci ) i koji i sami imaju TFT monitore monitor je Vrlo Dobar.
Moji utisci:

Video sam nekoliko Lcd monitora tipa Neovo,Samsung,Proview i sl., ovaj monitor ni po cemu ne zaostaje za njima.Sto se tice teksta , ostrine slova fenomenalan je.Nijedan CRT mu ne moze prici.Boje ,stekao sam utisak,ipak ne mogu prici CRT tehnologiji.No postoji jedna opcija u NVIDIA drajverima u sekciji
Color Corection a to je Digital Vibrance i tek sada mi je jasno da svoju potpunu primenu ima kod digitalnih monitora.Tako da se i pitanje boja moze resiti na prihvatljiv nacin.

Realan rad:
Ono gde ces se razocarati i gde mislim da su svi korisnici LCD tehnologije ostali kratkih rukava je UGAO GLEDANJA.Zaboravi na gledanje filmova tipa ja sedim na jednom kraju a moj drug na drugom kraju i imamo odlican pregled.Od toga nema nista!Vertikalni ugao - ja neznam zasto ga uopste spominju u specifikacijama - to je katastrofa.( kod svih TFT-a je tako ) ono nije da se ne vidi ali je kontrast (blago receno) los.Horizontalni ugao je podnosljiviji i moze se reci da je dobar.
Igranje igara je prijatno i nema vecih razlika u odnosu na CRT.Igram Flatout 2 i
Earned in Blood i to je uzivanje.
19 inca je pravi pogodak,ako uzimas monitor nemoj uzimati manje od te dijagonale.
Zakljucak:
Na kraju ipak preporuka za ovaj model.Prvo jevtin je ( najjeftiniji Philips );Prvi sledeci Philips kosta 100 evra vise ( B serija ) i nisam uveren da ce pruziti vise s obzirom na stepen tehnoloske usavrsenosti TN filma.Ima fenomenalnu i ostru sliku pri 2D prikazu i ni igre ne izgledaju lose (naprotiv).Trece 19 inca je prava stvar(skoro pola metra dijagonale) i cetvrto kada se naviknes na njega vise se neces secati CRT-a.
P.S.
Monitor nisam pregledao pre kupovine.Narucio sam ga preko NET-a posto nisam iz Beograda.Stigao je neotpakovan i u jednom komadu sto je najvaznije.Pri prvom ukljucivanju sam primetio nekoliko tackica za koje sam mislio da su mrtvi pikseli i subpikseli.Ipak to su bile cestice prasine.Zato obrisite monitor pre pregleda.Ipak nasao sam jedan subpiksel zelenkaste boje u donjem desnom uglu ( ne vidi se u realnom radu osim ako ga zagledate ).
Ova serija monitora ne garantuje Perfektnost panela u tom pogledu.Ali da li taj subpiksel vredi 100 Evra ili 2 inca dijagonale ( ako uzimate npr. 170X6)?
Moj odgovor je NE.( a videli ste da sam strog u oceni LCD tehnologije).
Nadam se da sam pomogao neodlucnim buducim kupcima ovog monitora.
Pozdrav

Ali X serija je tako lepa :) shalu na stranu dobijesh samo zvuchnike...fancu dugme....extra dizajn....i da..garanciju na bad pixele na 3 godine...1 bad pixel = novi monitor...da li vredi ? sam prosudi. 17" je oko 255e, 19" je 320e ...

monitor nema pomeranje po visini, nema pivot..... :(....prosto shteta.....slika je EXTRA ....vertikalni ugao gledanja je ******.......

Lazaboj je napisao(la):
Skontao sam,prava oznaka je PHILIPS 190C6F.Na papiru jako lepo izgleda.Cena je 20.000din.

Ja imam taj monitor i veoma sam zadovoljan.

Nazad
Vrh Dno