Šta je novo?

PhenomII 955 Temperature

DonCorlion

Cenjen
Učlanjen(a)
09.06.2009
Poena
154
Everest mi pokazuje da su mi vece temperature CPU-a od temperature jezgara da li je to uredu?Razlika je uvek 3C.:zgran:

To nije nista cudno. Ti core senzori na AMD-u nemaju veze sa mozgom. Jedino je senzor za ceo procesor merodavan. Koliku temperaturu meris?

Pa s obzirom da mi je OC CPU na 3.8Ghz temperatura jezgara je 33C a CPU-a 36C.

Sve je to OK. Dokle god u load-u ne gazis 60 :)

To sam se i ja pitao. Meni su temperature veće u Win7 nego pod Xp-om. Ovo je stari capture, sad sam promenio parametre, ali bitna je temperaturna razlika koja je čudna.

Poslednja izmena:
Sve je to OK. Dokle god u load-u ne gazis 60 :)

meni je gazio 60C al nije preso:cigar:
ScreenShot3.jpg

Poslednja izmena:
Max radna temperatura za Phenom je 62 stepena. Posle toga mozes da ocekujes automatsko obaranje takta i napona. Znaci vreme je da ulozis u nov hladnjak ako ces toliko da ga silujes :D TX3 tesko da moze da bude hardkor hladnjak.

Max radna temperatura za Phenom je 62 stepena. Posle toga mozes da ocekujes automatsko obaranje takta i napona. Znaci vreme je da ulozis u nov hladnjak ako ces toliko da ga silujes :D TX3 tesko da moze da bude hardkor hladnjak.

necu ga tolko silovati, malo cu ga samo. U GTAIV ne prelazi 55 posle 3 sata igranja. Hteo sam vendettu 2 al mi nije htela stat u kuciste , falio cent. A moze i jos jedan vetilator na TX3

Poslednja izmena:
necu ga tolko silovati, malo cu ga samo. U GTAIV ne prelazi 55 posle 3 sata igranja. Hteo sam vendettu 2 al mi nije htela stat u kuciste , falio cent. A moze i jos jedan vetilator na TX3

Pa moze, al tesko da ima neke koristi od venta vishe... Ma sta ne moze da stane, iseces rupu u stranici i staje garantovano :-devil-:

Testiraj Linksom na 3.8Ghz stabilnost bas me interesuje da li ce proci.

Mali update. Stigao Fenrir :)

Imam phenoma2 955, mislim da su temperature ok ,do 55stepeni. Samo je dosta bucan , pa me zanima sta bi mi bilo za ciniti da smanjim buku , nece smetati i temperaturu . Zamena celog hladnjaka , kulera? Sve dolazi u obzir ali nisam bas spreman da se dosta ispruzim , neka best buy opcija..

A možeš i Ferira kao ja...3400 didži ;)

Ja imam Xigmatek Dark Night, mada ni on nije besuman, mozda da probas nesto od Noctua, ona vazi za dobar i tih cooler, mada jako ruzan ;)

Scythe Mugen. Znaci kuler je zver! Ima ga drugar, na BE955 drzi procesor na 40 stepeni u loadu, a ventilator se vrti na smesnih 400 RPM. Jos bolja stvar je sto nema dobru promaju u kucistu, sa dodatnim ventilatorima bi sigurno imao za nekoliko stepeni nizu temperaturu.

Poslednja izmena:
Buka , temperature?

Bučniji jeste, ali ne toliko da je nepodnošljivo. Nemam promaju u kućištu, a temperature pogledaj gore...

Placen pre neki dan 3500 u Gigatronu.

@zlatann

Juri OCZ vendettu, sad kosta 25 evra.

Ja sam imao V2 (baci pogled na nekoliko strana ranije) i nisam baš bio zadovoljan. Temperatura se dizala do 62+ C u zatvorenom neprovetrenom kućištu, na 59 u ekstra provetrnom (i bučnom kućištu), naravno u full loadu. Ne bih rekao da je to dobra kupovina baš za 955...

Poslednja izmena:
Na previsoku temperaturu moze da utice toliko faktora da ih je tesko i nabrojati. Neadekvatan BIOS, losa ili lose nanesena pasta, lose orjentisani ventilatori, overvoltovan procesor (i ovo se desava veruj mi, ortaku ganc nova AM3 ploca sa poslednjim BIOS-om zesce overvoltuje procesor, sto povecava temperaturu za 10 stepeni sa box kulerom), netacno ocitavanje, mozda procesor ima neki feler...

Od onih koje zeli da kupi (Xigmatek/TX3) vendetta2 je za dva koplja i konjski nokat bolji kuler. uostalom, toliko ljudi je zadovoljno sa tim kulerom i izvuklo dosta iz svojih masina, da mu ti dodjes ko akademska greska :D (shala mala, ne se ljutish ;))

EDIT:
Dodao bih da se na vecini testova na netu ovaj kuler odlicno pokazao i da je po perfomansama vrlo blizu Thermalright Ultra 120 kuleru koji je osetno skuplji.

Poslednja izmena:
Koji program mi preporucujete za ocitavanje temperature procesora koji ima opciju prikaza nekoliko minuta u nazad, kad izadjem iz igre da mogu da vidim ranije stanje temp a ne samo trenutnu.

Koji program mi preporucujete za ocitavanje temperature procesora koji ima opciju prikaza nekoliko minuta u nazad, kad izadjem iz igre da mogu da vidim ranije stanje temp a ne samo trenutnu.

Everest. Odes na burn in test u meniju i imas grafik za napone i temperature.

Hvala...

Vrlo pregledno :crash: Sto ne dade pregled iz Everesta, nego ovako, iz task bara? :d

Nazad
Vrh Dno