Šta je novo?

Phenom X4 9950 Black Edition 2.6GHz

SkyneT-026

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2009
Poena
304
Planiram da pazarim ovaj cpu pa se pitam kolko moze da se klokuje kolki mu je vrhunac
stim sto sam kupio plcu i memoriju
mb-asus M3N-HT Deluxe
mem-Kingston HyperX 1066MHz DDR2 4 x 1Gb
Koji bi mi preporucili cpa a da ne bude Phenom II PHE-940 3.0GHz AM2+ Black Edition
???

odlicna ploca i sad bi trebalo da uzmes i neki cpu te klase...tom phenom-u(9950) prolazi vreme tj dolaze drugi kojima pada cena skoro svaki dan...ako vec neces 940-ku uzmi onda 920-ku...bacanje pare je po meni taj phenom pogotovo ako mislis novog da uzmes...nije bas nesto ni za clock-ovanje i mozda izvuces oko 3,2ghz

Planiram da pazarim ovaj cpu pa se pitam kolko moze da se klokuje kolki mu je vrhunac
mb-asus M3N-HT Deluxe
Koji bi mi preporucili cpa a da ne bude Phenom II PHE-940 3.0GHz AM2+ Black Edition
???

9950 ne klokuje se nesto.Kod mene na Gigabajtu 790FX-DS5 moze stabilno 3 GHz,mada ova ploca nema u svom spisku ovaj procesor,ne podrzava ga.Definitivno uzmi neki novi Phenom II.Oni se dosta dobro klokuju.Rade na svim AM-2+ plocama.Cak i moja ploca uz naj noviji Bios ima podrsku za Phenom II.

Znam probao sam na ovoj ploci amd x 2 3600+ oc sam ga na 2992 tj na 315 fsb i radi stabilno al sam morao da budzim kuler na 6000 rpm da bi ga ohladio ^^ a sto se tice phenom II skupi su ko djavo a znam da se klokuje preko 3.8 i da radi stabilno jer je 45nm a naleteo sam na polovnjaka 9850 black za 80e al mislim da jedan covek ne cini ekipu aku mu priustis dobro napajanje hladjenje
mozda moze da ide do 3.5 Oo

9950 i 9850 su veliki potrosaci narocito kad su oc.Trebaceti solidno napajanje.Iz 9850 tesko ces izvuci 3,5 Ghz.Uz dobar primerak stabilno plafon do 3 ili 3,2Ghz uz neko pristojno hladenje i dobar primerak ploce.3.5Ghz neces moci i sa vodenim hladenjem.

@SkyneT-026

Neće ti ni jedan AMD terati 4x1GB na 1066MHz... Ograničenje njihovih memorijskih kontrolera. :(

ako moras da pazaris QUAD-CORE...

mb-asus M3N-HT Deluxe
???

pokusaj barem da kupis Phenom II 920
i on ce se odlicno klokovati.
Znam da je skuplji od 9950 ali sa pomenutim
neces biti zadovoljan kao sa novim Phenomima DENEB
koji su za razliku od starih AGENA jezgara mnogo mnogo bolji overklokeri
a pritom su i klok za klok brzi, imaju vise kesa, plus izradjeni u 45nm.
Znam da si napisao da ti ne preporucujemo Phenom 2
ali eto kazem ti kao bivsi vlasnik i Phenoma 9850BE i 9950BE. Dobri su
ali pod uslovom da ih platis 100-tinak eur. Ako moras da odresis kesu preko toga skrpi se jos malo i kupi Phenom 920. To ti je moj savet, pozdrav
:type:

@SkyneT-026

Neće ti ni jedan AMD terati 4x1GB na 1066MHz... Ograničenje njihovih memorijskih kontrolera. :(

Ko kaze da nece. ;)

OCZ Reaper PC-9600 4X 1GB DDR2 @ 1067MHZ (5-5-5-18-30) @ 2.1V (Phenom 9950BE @ 3.1 GHZ 1.36V)

Posto je u pitanju DDR2-1200 memorija pokusavam da je stabilizujem i na vise jer butujem i u DDR2-1140 modu, ali tad mi se pojavljuju BSODi kad mnogo akakam po programima.

4x1gbddr1066fms4.jpg

Ova tema na OCZ forumu mi je mnogo pomogla:
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=33636

Ipak, svakome ko moze da bira, preporucujem neku 2X 2GB DDR2 kombinaciju jer je ipak pouzdanija za rad u modovima preko DDR2-800 nego ovako sa 4 modula.
Ja sam ove Reapere kupio za smesnih 7.500 din pa sam morao da probam i proslo je nekako. :)

Ko kaze da nece. ;)
Pa dobro... svašta može da se nabudži, ali nema garancije. To je u svakom slučaju izvan specifikacija i nije baš preporučljivo.

Ipak, svakome ko moze da bira, preporucujem neku 2X 2GB DDR2 kombinaciju jer je ipak pouzdanija za rad u modovima preko DDR2-800 nego ovako sa 4 modula.
Upravo je to i bila moja poenta. Ipak čovek kupuje novu mašinu, pa kada već pakuje neka pakuje kako treba. ;)

Uhhh izgleda da je mene usrao dobar primerak cpu podigao sam ga za 3.2 sve testove prodje "ORTHOS OCCT 3DMARK06 05 03" bez ikakvih problema a sto se tice grejanja i potrosnje struje spalio sam 3 napajanja da bi ga napoio i zbudzio kuler box na 6000Rpm da bi ga ohladio jeste malo bucno dok ne kupim prikladno hladjenje za njega.

Nego sam naleteo na drugi problem sto se tice mem cim je podignem preko 1080-1100Mhz prodje testove al mi posle 5-6 sati igranja CSS pojavi blue screan a stabilno radi na 1072Mhz 2.2v
i kavo je to " Neće ti ni jedan AMD terati 4x1GB na 1066MHz... Ograničenje njihovih memorijskih kontrolera. "

F1 F1 F1 - help me

Zaboravio sam da javim rezultate testova na 3Ghz na defoult voltage u 3smark06 uzme 4000 -+ 1% a na 3.2Ghz 1.4v znatno se poveca score na 4250 +- 1% Oo

Ne razumem te vise nista...

U potpisu ti stoji P II 940, a ovde pricas o 9950BE????

Koji ti procesor imas zapravo?

Sto se tice BSODa, ako je ovakav - BSOD. "A clock interrupt was not received on a secondary processor" onda je to do procesora, odnosno nije mu dovoljan napon ili jednostavno ne moze da radi na tom taktu 100% stabilno.
Ako je BSOD vezan za memoriju, npr. PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL onda joj prosto spusti malo takt kako si i sam napisao prethodno.

Magick je u pravu po pitanju rada sa 4X 1GB DDR2-1066 memorijom, namestiti to 100% stabilno je pravi utopijski zahvat, a kamoli brze.

Sto se tice 3DMark06 CPU skora to ti je nesto nisko za taj takt. (govorim o 3.2GHz)

Moj Phenom @ 3.1GHz ima oko 4500 svaki put kad testiram.

3dmgeforcegtx280at3.jpg

I ploca i CPU u potpisu su drugaciji od onoga sto je naveo u prvom postu...

mb-asus M3N-HT Deluxe
???

pogledaj na kraju konfiguracije sta pise lol

" Ostalo: Kupicu te jednog dana ^^ "

a ovaj komp sam kupio komponentu po komponentu jer "pare nisu problem para nema"

mozda mi je tako slabo uzeo zbog vga jer sam testirao na nekoj ati 2400 i visti nisam imao bolju karticu a problem mi pravi mem nece da radi na vecim frekvencijama probao sam i kod grugara na dfi 790 i isti problem stavljao sam na 6-6-6-24 na 1100Mhz 2.3v ne pomaze nista

ako imate neko resenje dobro bi doslo

obicno mi iskoci plavi ekran i pise damping memori odradi do 100 % i restartuje komp kad je mem na 1080 5-5-5-18 2t 2.2 ? ? ?

na 1072 radi perfektno i nikad me nije izbacio iz testa

Nazad
Vrh Dno