Šta je novo?

Phenom X3 X3 8750 ili 6000+ am2?

IRS

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2003
Poena
620
Sta da kupim od ova dva posto je cena dosta pristupacna?
I da li ce mi Phenom sljakati na maticnoj?

Maticna je Gigabajat GA-M56S-S3 NF560 i navodno pise na sajtu da podrzava X3 procesore.. e sad da li ce to uopste da sljaka i da li ce biti bolje od AMD64 6000+ am2?
Bavim se grafikom, CS3 i Corel... pa ako neko ima saveti da mi kaze sta je bolje, koristilo bi.. :)

Uzmi X3, tri glave su pametnije od dve, tu nema govora.

Phenom je brzi od x2 na istom taktu. E sad ne znam koliko se ti programi koje ces koristiti lepo skaliraju po jezgrima? Ili mozda vole jedno jezgro i veci takt.

Meni je sasvim dobro i sa svoje dve! ;)) salim se malo ali nije ti bas neki argument.. :)

Pazi, ako vec imas 6000+ onda nemoj da menjas, jeste dobit ali se ne isplati cimanja. Ali ako se dvoumis koji da uzmes od ova dva onda naravno uzmi Phenoma.

ok

to zapravo znaci da cu imati samo klasican am2 procesor koji ce raditi na 2.4 ghz? dok bi se sa 6000+ vozio na 3Ghz?
ukoliko ne promenim i plocu... a u tom slucaju mi je bolje da predjem na C2Duo...ili C2Q..

Poslednja izmena:
Kod AM2 Hyper Transport ide do 2GHz, a kod AM2+ Hyper Transport ide do 5,2GHz. Kod običnog AMD X2 HT radi na 2 GHz, a kod Phenoma X3 na 3,6GHz, a kod Phenoma X4 od 3,6 do 4GHz u zavisnosti od serije.

Sta da kupim od ova dva posto je cena dosta pristupacna?
I da li ce mi Phenom sljakati na maticnoj?

Maticna je Gigabajat GA-M56S-S3 NF560 i navodno pise na sajtu da podrzava X3 procesore.. e sad da li ce to uopste da sljaka i da li ce biti bolje od AMD64 6000+ am2?
Bavim se grafikom, CS3 i Corel... pa ako neko ima saveti da mi kaze sta je bolje, koristilo bi.. :)
Uzmi 6000+, taj moze da se nategne opusteno na 3,2 ili cak 3,3ghz. Ne znam koliko mogu da se overklokuju ovi x3, ali za sada je bolje ici na brzi dvojezgarni cpu. Dva argumenta za to u tvom slucaju: nemas pravu am2+ plocu te nece raditi 100% kako je predvidjeno, i jos neko vreme nema potrebe uzimati cpu sa vise od dva jezgra, jer cesto ni ta dva nece biti iskoriscena, zato je i bolje dva na 3,2 nego "dva" na 2,8 npr.

Nazad
Vrh Dno