Šta je novo?

Phenom IIx2 555 BE pomoc

zigic

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2004
Poena
660
otkljucao sam ga u B55 ali zakucava i plavi ekran. da li postoji mogucnost da otkljucam x3? i da li se moze birati da li hocu trece ili cetvrto jezgro posto je mozda jedno invalidno i kako? U ACC imam kalibraciju za core0,1,2,3. sta je to i ima li koristi za ovaj slucaj?

poz.

koliki si napon stavio kad si otkljucao sva cetiri? Mozda trazi malo vise napona, pa probaj prvo tako. Koja je ploca u pitanju? I koliko je star procesor, jel revizija c3(ona je poslednja)?

na auto je vukao 1,5 i ako je def valjda 1,4. u biosu je isao na 60C pa sam stavio manual na 1,4. do koje voltaze i temperature je ok za ovaj cpu?

Na auto otkljucan je vukao 1.5v? o_O

Drugar je uzeo isti procesor i otkljuchali smo ga kloknuli na 4ghz e sad problem je sledeci, neki put kom nece da se upali i onda mora da vadi kabal iz utichnice jedno minut 2 i vrati i onda upali, mislio je da je napajanje medjutim kupio je drugo napajanje i opet mu se deshava isti problem pa reko da pitam vas da nije neki problem shto je cpu otkljuchan mada nikad mu ne izbacuje BSOD I NE GASI SE U TOKU RADA JEDNOSTAVNO NEKI PUT NECE DA PALI POSLE 10 DANA NEKI PUT POSLE 2 DANA ZNACHI NEMA PRAVILA?

moze biti cpu. smanji klok pa vidi.

Nije do kloka deshavalo se i kad je cpu bio na def

Testiraj u Prime95 na blend test jedno 12h, ako onda zakuca, onda je do cpu-a.
Proveri isto da li je dugme na kucistu za paljenje ok, isto tako i kablic koji ide na pin za paljenje, da li je uboden kako treba, ako nista drugo, prespoji ga na reset dugme pa nek proba tako.

Nije do kloka deshavalo se i kad je cpu bio na def

Meni se to desavalo zbog memorije, bukvalno ono sto si gore opisao, nekad hoce, nekad nece, isto sam mislio da je napajanje, ploca, itd... Uzeh od ortaka jednu plocicu memorije da probam, i to je bilo to, za 10 dana nijednom nije kucao. Nesto sam posle nasao na netu da to inace memorija u kombinaciji sa plocom pravi haos...

Poslednja izmena:
moj je Calisto C3. jel se oni teze otkljucavaju x 4 ili je samo losa sreca u pitanju? da li je deneb bolji i ima li deneb po radnjama nov?

Nazad
Vrh Dno