Šta je novo?

Phenom II X4 955 Black Edition i Gigabyte GA-MA770-UD3 Revision 1

Boxikg

Cenjen
Učlanjen(a)
16.05.2010
Poena
151
Da li AM3 procesor (PHENOM II X4 955 BLACK EDITION) radi punom snagom na ploči sa AM2+ podnožjem i flešovanim BIOS-om? Ploča je GIGABYTE GA-MA770-UD3 REVISION 1 i flešovan BIOS. Da li ova kombinacija radi punim kapacitetom ili je ipak bolje promeniti ploču?

Unapred hvala!!!

To je jedna od najboljih AM3 ploča u klasi od 80-ak eura.
Vrhunska kombinacija ako ti nije potreban crossfire. Ploča ima 8+2 naponsku, dok većina am3 ploča još uvek ima 4+2 naponsku. Ploča je dušu dala za klokovanje. U suštini je ista kao i 790XT model, ali nema CF.
Sa tom kombinacijom bićeš miran dugo vremena. Klokni taj 955 sa 3.2 na 3.5 ili više, ako već nisi i uživaj ;)

Tvoje pitanje je pogrešno, treba da glasi "da li ploča radi punom snagom, ako procesor nije klokovan" ;)

Poz

Poslednja izmena:
Nisam video da nema P...

Boxikg u svakom slučaju ploča je dovoljna za 955

radice, samo imaj u vidu da ta plocha ima SB600, pa nemoj da te neko nagovori da uzmesh neki x2 ili x3 cpu pa da se igrash sa otkljuchavanjem jezgara jer to isto nece moci na toj reviziji 1.0.

off sad videh na netu i zachudih se solidno. ova plocha ladno i thuban podrzava, dok recimo moja bivsha 790x ud4, koja je za klasu dve iznad ove 770 ud3, ne podrzava.

Cekaj i 790x-ud4 podrzava X6, sad sam video na sajtu. Mozda su skoro azurirali.
Inace Ma770-UD3 je izuzetno dobra ploca i po meni logicni izbor za one kojima ne treba SLI i moze bez ikakvih problema da gura 955 (svidja mi se to sto je Gigabyte jedan od azurnijih proizvodjaca, pa je i za ovu "budget" plocu obezbedio bios sa podrskom za X6 na vreme).
Kao sto rece demios na reviziji 1 ne mozes da otkljucas dodatna jezgra kod x2 i x3, nego kupi "fabricki" X4

Poslednja izmena:
Koliko sam ukapirao, Boxikg već ima ovu kombinaciju ploča procesor.

Nije sb 600 već sb 700 , ploče je identična sa GA-MA770-DS3 rev 2 koju sam koristio samo sa dodatkom veće količine bakra u pcb ploče . Nemaš opciju otključavanja ali je dobar overkloker , sa malo toplijim northbridge i nedostatakom hladnjaka na naponskoj pa te savetujem da ne preteruješ sa naponom .

Nije sb 600 već sb 700 , ploče je identična sa GA-MA770-DS3 rev 2 koju sam koristio samo sa dodatkom veće količine bakra u pcb ploče . Nemaš opciju otključavanja ali je dobar overkloker , sa malo toplijim northbridge i nedostatakom hladnjaka na naponskoj pa te savetujem da ne preteruješ sa naponom .

jes vala, u pravu si, prevideh.

ne radi im sad neshto sajt trenutno, ali posledjni put kad sam gledao na spisku am3 procesora nema thubana za ud4, a ima reklama ispod specifikacija. verovatno samo shto nisu azurirali bios i cpu suport list.

Pomenuta ploca je odlican izbor i slazem se sa kolegom da za taj novac ne mozes da kupis bolju. Uz solidno napajanje bice to super masina.

Vrh Dno