Šta je novo?

Phenom II X3 720BE OC

staxm

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2003
Poena
619
x3 720BE 0903
Biostar 790GXB A2+
Kingmax 2x1GB PC8500 cl6
Asus EAH4850 512MB Glaciator
Chieftec 650W

Prvo je samo palo otključavanja 4 jezgra
ACC=Auto i dobijete Phenom II x4 920 sa otkljčanim množiocem ;)
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=517598

Prime stabilan 3h sata na difoltu samo sa 4 jezgra

By staxm

Temperatura max 52°C sa box kulerom

Sada je trenutno na [email protected] ali se mnogo greje, čak 10°C više nego na 0.08v manje voltaze za CPU, pa ide do 62°C, tako da je vreme da montiram TRUE

By staxm

Sa kojim programom se čitaju temp samih jezgara na AMD-u? Do koliko je OK temperatura za P2?
Biostar se za sada OK pokazala, OC je laganica, vdroop je 0.018v, ne greje se...

Na brzaka proban 3dMark Vantage = 7831 (Ostao mi uključen C&Q)
720BE@3600MHz x4
Asus 4850@700/2200

By staxm

:wave:

Poslednja izmena:
mislim da AMD kaze do 72.5
mnogo dobro ovo otkljucavanje CPU-a :)
aj daj neki rez sa vecom freq za NB i ram na Cl5

Prosto neverovatno da je AMD omogućio ovako prosto otključavanje jezgra... Osećam da će gomila ploča za P2 uskoro dobiti BIOS update... :)

Poslednja izmena:
mislim da AMD kaze do 72.5
mnogo dobro ovo otkljucavanje CPU-a :)
aj daj neki rez sa vecom freq za NB i ram na Cl5

Znači 72.5°C. Fala lepo:)
Čekaj prvo testiram stabillnost proca, a posle ću da probam da dotegnem sistem...Koliko NB freq mogu da očekujem, koliko MHz je dobro?
Probao sam ram na CL5, al nije hteo da čuje :trust:

Prosto neverovatno da je AMD omogućio ovako prosto otključavanje jezgra... Osećam da će gomila ploča za P2 uskoro dobiti BIOS update... :)

Slažem se...ovo ubija njihove skuplje modele :smash:

Namontirao sam TRUE

Jedva sam ga namontirao. Moj nema podršku za AM+, a izgleda se tu nešto razlikuje. Šrafovi su kratki, a opruge jake, jedva sam zašrafio dva kruga svaki šraf. Ali zato je uhvatilo, mislim da se ploča iskrivila :D

Glavna stvar, nisam mogao da verujem. Tamo gde je sa boxom išao na 62°C, sada je max na 34°C (TMPIN2 - tu temp HW ploče uzima za Temp CPU-a)

By staxm

Nije valjda da veruješ da će Biostar 790GX ostati jedina ploča koja omogućava otključavanje jezgra?

Pa verovatno će svi izbaciti novu verziju biosa koja onemogućava ovo, ali ti kao krajni korisnik uvek možeš da se vratiš na stari bios

Poslednja izmena:
Pa verovatno će svi izbaciti novu verziju biosa koja onemogućava ovo, ali ti kao krajni korisnik uvek možeš da se vratiš na stari bios

Zašto bi to radili? Pa cilj proizvođača ploča je da prodaju što više ploča. Baš njih briga za AMD-ov problem, što je, verovatno greškom, omogućio ovako nešto.

Da je tako kao što ti kažeš, nijedna ploča ne bi omogućila overklok, već bi sve bilo zaključano kao kod većine brand-name računara.

P.S. Očekujem da će se AMD verovatno preračunati šta im se više isplati. Da ostave stvari kakve jesu (s tim da nema garancije da se neki X3 neće pravilno otključati, tj. da je jedno jezgro zaista falično), ili da izbace novi stepping kod koga je otključavanje jezgara biti onemogućeno.

P.P.S. Box kuleri đubre - najjeftinije moguće a da kako-tako završe posao na default-u. Tako je čak i kod skupih CPU-ova, npr Q9650. Na 3GHz pod load-om sa box-om je išlo 75C, a sa dobro ispoliranom i nameštenom OCZ Vendettom 2, i to na 4GHz, ne prelazi 60C... pa ti vidi koliko su boxovi đubreta i koliko se na njima štedelo do krajnjih granica zarad dolar ili dva profita više.

Poslednja izmena:
Otkljucava se i na DFI-u i Gigabyte-u, jedino kazu da za Asusa treba modovan BIOS.

Ovo je extra, otkljucas X3 na X4 ja imam Biostar 790GXB A2+ i ne znam dal da menjam ovaj svoj Athlon X2 za ovaj procesor, ne znam dal ce AMD mozda posto vidi da se otkljucava da to onemoguce u buducnosti...

Poslednja izmena:
idemo dalje

TRUE sa TT 120MM@2600rpm - velika je buka, ali mi nešto ne polazi za rukom da mu smanjim obrtaje. Ionako pustim prime i odem u drugu sobu, samo ponekad bacim pogled na Temp i vreme. Rešiću to kasnije;)

[email protected]
max Tempp CPU 35°C :D

By staxm

Sada je na [email protected] 10-ak minuta stabilan, temp CPU na 38°C
Izgleda da mu treba po nekih 0.06-0.08 za 200MHz. Ako ovako nastavim doći ću na [email protected], naravno ako proc može :D

bravo staxm , quad za 130€ :D :)

samo jos da se nabavi i odgovarajuca AM3 plocica i bice to lep i7 killer u nekim disciplinama :) :D

shto vise to bolje ali za stabilno mislim oko 2.8Ghz nek se fedja javi on se vise bavio time
@monteboy
Sto im stajes na muku ? :D jel ovaj CPU moze da radi sa DDR3 memorijom ili za mora da ceka nova linija CPU a sa DDR3 memoriskim kontrolerom ?

Poslednja izmena:
shto vise to bolje ali za stabilno mislim oko 2.8Ghz nek se fedja javi on se vise bavio time
@monteboy
Sto im stajes na muku ? :D jel ovaj CPU moze da radi sa DDR3 memorijom ili za mora da ceka nova linija CPU a sa DDR3 memoriskim kontrolerom ?

720 BE je punokrvan AM3 cpu koji poseduje obadva IMC'a tako da radi i na AM3 kao i na AM2+

Dostupne AM3 ploce su trenutno malkice uskracene , treba sacekati DFI'ove modele i nove modele iz MSI koji bar po slikama obecavaju :)

Ovo je ekstra da uopste moze da se otkljuca jezgro.
Hm za male pare dobijes x4.

bravo staxm , quad za 130€ :D :)

samo jos da se nabavi i odgovarajuca AM3 plocica i bice to lep i7 killer u nekim disciplinama :) :D

I to što kažeš, mada će se na to sačekati. Ti imaš dosta više iskustva sa AMD, da li znaš odgovore na neka moja pitanja: čime se meri temp jezgra, max moguće freq NB za 24/7 i za neke markove, da li je ovo ok za 24/7, ili da jurim još više ;)

[email protected]
Temp CPU max 43°C - dodao sam jednu 8-cu da pirka ka naponskoj, za svaki slučaj

By staxm

ili Linx

By staxm

Ako misliš na frekvenciju NB, probaću ;)

Poslednja izmena:
Glavna stvar, nisam mogao da verujem. Tamo gde je sa boxom išao na 62°C, sada je max na 34°C (TMPIN2 - tu temp HW ploče uzima za Temp CPU-a)

TMPIN0 - je temperatura CPU-a. Instaliraj T-Utility Fan Control sa cd-a od ploce pa proveri.
Al' temperature su i dalje:zgran:

Ljudi, uzeo sam GXB plocu i 710. procesor.
Jel moguce da ploca ne moze da tera HT ref. veci od 235 ??
Undercloackovao sam i Jezgra i NB i memoriju i i dalje je nestabilan.

86138434.png

Izgleda da nisi imao srece i da ti je to cetvrto jezgro neispravno.

Par odličnih rezultata:

P2 720BE@3800MHz
Biostar 790GXB A+ NB@2800MHz - Veliko hvala Atom-Computers-u
Asus 4850 Glaciator 750/1150 - Veliko hvala Atom-Computers-u
Transcend 2x1Gb DDR800@1066 CL5

3dMark Vantage Perfomance = 8743 - Možda bih mogao sa ovom kombinacijom da se takmičim na GOOC2009, samo ne znam šta bih sa Spi32M :D

By staxm

Gainward 4670@880/1100

3dMark Vantage Perfomance = 4183

By staxm

CPU skor 5393 u 3dmark06

By staxm

3dmark06 = 8980

By staxm

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno