...Ode,ode @demiosov primerak u moju mashinu...pozdrav za @demiosa,prezadovoljan sam a i drago mi je da smo se upoznali i ispricali...
Obzirom da sam priuceni kloker, ja sam zadovoljan sa 3,6ghz na 1,44V apsolutno stabilno sa sjajnim 33-53 temperaturama i to prilikom sat vremena prime95,kuler TX2,pasta noctua,kuler po @demiosovom savetu postavljen obrnuto da bi hladio i naponsku na ploci...
Na 3,7 i 1,46V puca posle 10min prime95 a @demios j dobio 3,78 ali vidim napon od 1,5V koji ja nemam na ploci a i kombinovao je mnozioc i FSB tako da na boljoj ploci verovatno moze i vise ali nije to za mene...
Vratio sam na 3,5 i 1.38 (samo+0,25V) i temp su 30-51 posle cele noci prime95 i to cu i ostaviti...ne znam da li bih mogao mozda da dobijem bolje rezultate kombinacijom FSB i mnozioca ali sam zadovoljan sa ovim i to je to...samo za @demiosa da je pasta ipak pasta jer na 3,7 u loadu ipak 33C a u tih 10 min max55C...
Zakljucak se sam od sebe izvodi...vrlo isplatljiv procesor,cak i da ga na default naponu postavimo na mnozioc X17 i to je 3,4mhz sto mu dodje OC vise od 25%...pa sta ces vise?
Jeste da je ovaj CPU nesto vise od 100EU ali solidan CPU je uvek bio minimum 80 EU tako da mi je neizmerno drago da sam se oslobodio onog komercijalnog socijalca od 65EU 7750 koji je u apsolutnom rangu sa mojim zastarelim 5000BE kojeg imam vise od 2 godine a oni resili da nam prodaju "novu arhitekturu"...