Šta je novo?

Phenom II x2 550 OC

Ja moj na 3.9Ghz sa Vanquisher-om drzim 1.45v, radi stabilno u prime95 sat vremena (vise od toga me je mrzelo da cekam). I misim da vise od toga ne treba akati, racunaj i na potrosnju snage, on na 3.1Ghz na naponu od 1.35v trosi 80w, ne zelim ni da znam koliko trosi u kloku!

116W pod pretpostavkom da mu nisi otkljucavao jezgra.

Ta load temp. od 35 je totalno nerealna. Ja bih pre verovao biosu :)

Slazem se.

Da li neko zna da li je problem u ploci (sondama) ili u procu, jer ni jedan program ne moze da mi ispise temperaturu oba jezgra, ili ispise temperature oda jezgra sa identicnim rastom i opadanjem temperature, i to jos pogresne vrednosti 30-35'c :mad:

I da li ovakav kvar moze da se uvazi kao reklamacija?

116W pod pretpostavkom da mu nisi otkljucavao jezgra.

Nisam odkljucao jezgra :(. Inace ploca mi je revizija 2.0 i imam 8-pinsko napajanje za proc, a na napajanju imam samo 4 pina za proc. To sve sljaka ok na 3.9ghz na naponu od 1.45v, ali na 1.5v (isto 3.9ghz) se resetuje komp posle minut rada u windows-u. Ako ti kazes da on trosi 116w, a na 1.5v sigurno jos malo vise, da li to znaci da komp resetuje jer proc ne dobija dovoljno struje sa 4pina i da bi se ista promenilo kada bi stavio 8pina u plocu?

Kada smo vec kod temperatura, posle otlkljucavanja 4 jezgra na Phenom-u II 550, ni jedan program ne moze da mi pokaze temperature, pokazuju ili 0 ili -256...
Da li postoji neko resenje za ovo?

nemas resenje za to i zato gledas u everestu onu temperaturu sto pise CPU

Mislim da je vec postavljano pitanje ali mi se cini da nisam video odgovor. Kada se otkljucaju jezgra poremete se senzori i cpu-z prikazuje drugacije ime procesora.
Da li mogu da se vrate stvari na default, tj. da se ponovo zakljucaju jezgra, vrate ocitavanja senzora i ime procesora?

Poz

naravno ako vratis da ti rade 2 jezgra (u slucaju 550be) ili 3 jezgra (u slucaju 720be) onda pokazuje pravi naziv procesora i pokazuje redovno temperature procesora

Hvala, i mislio sam da je tako ali za svaki slucaj da pitam..:)

Poz

Slazem se.

Da li neko zna da li je problem u ploci (sondama) ili u procu, jer ni jedan program ne moze da mi ispise temperaturu oba jezgra, ili ispise temperature oda jezgra sa identicnim rastom i opadanjem temperature, i to jos pogresne vrednosti 30-35'c :mad:

I da li ovakav kvar moze da se uvazi kao reklamacija?

Nisam odkljucao jezgra :(. Inace ploca mi je revizija 2.0 i imam 8-pinsko napajanje za proc, a na napajanju imam samo 4 pina za proc. To sve sljaka ok na 3.9ghz na naponu od 1.45v, ali na 1.5v (isto 3.9ghz) se resetuje komp posle minut rada u windows-u. Ako ti kazes da on trosi 116w, a na 1.5v sigurno jos malo vise, da li to znaci da komp resetuje jer proc ne dobija dovoljno struje sa 4pina i da bi se ista promenilo kada bi stavio 8pina u plocu?

Ne verujem. U poslednjih nekoliko godina sa vremena na vreme novi prikljucci su se pojavljivali, pocelo je sa molex-om pored procesora, pa 4 pin, pa 8 pin (a menjao se i 20/24 pin konektor za napajanje ploce) i svaki put kada sam mislio da me sigurno to koci u nastojanju dostizanja vece frekvencije menjao sam napajanje za bolje, medjutim uvek, ali uvek je bilo samo do primerka procesora i ploce (pod uslovom da se ne vija visok takt memorije), tako da posle nekih 7-8 godina iskustva u amaterskom overklokovanju mogu slobodno zakljuciti da je 99% uspeha u primerku procesora i kvalitetnoj ploci.

Poslednja izmena:
^^ ***!!!

A sto se tice odkljucavanja proca da li bi 8pinsko napajanje za proc nesto uticalo, posto imam bag kada ukljucim hybrid na ploci za odkljucavanje 4 jezgra, da mi se pojavi pocetna slika kad ukljucim komp i tu zabode. Video sam da se drugim ljudima na hybrid-u normalno podigne windows samo sto pokaze da li ima 4 ili 2 jezgra u zavisnosti od toga koliko vlasnici imaju srece.

cool'n'quiet

Pitanje vezano za 550 BE + Gigabyte MA78GM-S2H i Cool'n'quiet... ako se menja mnozilac, c'n'q ne funkcionise sto je i logicno (u biosu se fixira mnozilac). Da li je ikako moguce menjati mnozilac a u isto vreme imati c'n'q? Jedina varijanta za OC uz c'n'q je dizanje FSB a mnozilac ostaviti na 'auto'?

CrystalCPUID i RMClock...
omogucavaju ti da podesis mnozilac koji tebi odgovara u zavisnosti od opterecenja sistema...

Ispod haube koriste isti mehanizam kao CNQ i treba im amd cpu driver (za xp).

Nazad
Vrh Dno