Šta je novo?

Phenom II tuned by monteboy

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410

PHENOM II maximum overdrive by monteboy

Evo malkice rezultate ovog novog procesora.....

Cekao sam na novi bios i dobio sam ga za ovu J&W 790GX plocu.
Bios mi je sada omogucio setovanje NB-multiplikatora , nazalost i pored opcija za CPU-Voltazu do 2V :D
nijedan napon preko 1,55 (realno 1,538V) nije mogao da se izabere tako gledajte ove rezultate kao prve macice koje ce mo uskoro baciti u vodu.

Daleko od toga da su losi ali sa znatno vecim naponom na CPU bili bi daleko bolji :) :D

Setup :

Phenom II 940 Black Ed.
J&W 790GX Extreme Beta Bios 1.02B
2GB Crucial Ballistix Tracer 8500
club3D 4870X2@volrtmoded by me
CPU Cooling : Single Stage Phazechange system build by me

3dmark Vantage :

Uporedjenja radi pogledajte rez SX-Teama na Nehalemu , daleko skupljoj ploci i DDR3 : http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1620529&postcount=2

3dmark 2006 :

Veoma lep boost u performansama imate pri povecanju NB-frikvencije koja je u ovim slucajevima bila preko 3100 MHz :D

prosvrljajte malkice na hwbot cisto uporedjenja radi i pogledajte rezultate Q9550 procesora (koji je direktni konkurent ovom procesoru) sa ovom istom karticom na slicnim frikvencijama :D

Poslednja izmena:
Vas dvojica ste postali ko machka i mish :d

LM, prilicno lepo skaliranje bar na ovom testu, znaci gaming ce biti pravo uzivanje, ne mogu da verujem da je sa DDR2 toliko pobegao Nehalem-a na CPU testu sa 400Mhz manje. A tek NB na 3100Mhz :), svaka chast Monte, lepo si ga utegao. :wave:

Cudi me da se SX Nehalem uopste i drzi oko Phenoma za igre, ocekivao sam da ces ga oduvati.
Ali reci mi da li stvarno ne ocekujes da ovakvim peckanjem ne dobijas anti-PII komentare? :)

Iskreno nista impresivno:
http://service.futuremark.com/resultComparison.action?compareResultId=8521939&compareResultType=14
http://service.futuremark.com/resultComparison.action?compareResultId=9419749&compareResultType=14

Alfaunits , 3dmarkovi su sintetika ali ubedjen sam da ces i ti jednog dana to shvatiti.
Q9550 i i7 bi trebali da imaju daleku prednost u ovim za realan rad manje bitnim testovima gledajuci Anandtech. Sledecih dana idu realni testovi aplikacija kao i igara tu ce Phenom na vecim rezolucijama tek da okine Q9550 :D
To nije peckanje nego realnost ! , *******i me pitao zasto konacno ne postavim rezultate a posto sam sinoc dobio beta bios odradih ovo na brzinu :)

Inace kontaktirao sam onog lika sa hardwareluxx i pitao ga za detalje kome ti i *******i niste verovali :D (opet na kraju ti u kos sa *******im ispade neverni toma)
evo njegovog originalnog posta :

Kod:
Beide hatten 4 Ghz 4 GB 1066 ich SLI ready
der intel Q550 4 GB OCZ Reaper. Timmings waren 5-5 -5-15

Jeder 2x 3870 er bei gleichem RAM und Speichertakt.

Der Deneb war beim far cry Bench auf High 1600x 1200 ca 5 % schneller in Average Frames
Bei min Frames sogar noch mehr ca 10 %

Igrao je Far Cry 2 sa po dve HD 3870 , korisceno je na obadva sistema po 4GB DDR2-1066 memorije na istim latencijama.
A radni takt je kod obadva sistema bio 4GHz.
Maksimalni FPS je bio 5% bolji od Q9550 a minimalni cak 10% na rezoluciji od 1600x1200

Pre nego sto postavljas linkove sa ORB'a pogledaj da slucajno nije neki crossfire ili sli u pitanju :) :D , i7 tu brutalno skalira .... No ko ima novca za i7 taj ima i za Crossfire ili SLI .... Nego daj da ne uporedjujemo u sintetici zabe i babe sta je sa Q9550 ? :) :D

Sto bi mene licno interesovalo je ako pisemo godinu 2009te a skoro svaka susa ima minimum 20+ inca monitor koji u najmanju ruku moze da postigne rezolucije od 1680X1024 zasto stranice poput Anandtecha testiraju igre u rezoluciji od 800x600 ??????? a pri tome koriste graficke tipa 280GTX ili 4870X2 ?

Poslednja izmena:

LM, prilicno lepo skaliranje bar na ovom testu, znaci gaming ce biti pravo uzivanje, ne mogu da verujem da je sa DDR2 toliko pobegao Nehalem-a na CPU testu sa 400Mhz manje. A tek NB na 3100Mhz :), svaka chast Monte, lepo si ga utegao. :wave:

Ovaj test ne znaci za gaming nista .... prednost u gamingu ce mo pokazati u realnim igrama. Pa verovatno su kolege imale i neki losiji drajver za 280GTX karticu koji su koristili. Da se ne varamo i7 je veoma mocan CPU i kad ga uparis sa highend memorijom i jos dve mocne kartice u CFX ili SLI imas brutalno jake rezultate. Samo to nije ni blizu uporedivo sa arhitekturom koju ja ovde predstavljam nekima to nazalost nije jasno ....

Inace moj 2006 run je odradjen na visti na XP'u bi onih 23105 pojena bilo malo vise :D

Poslednja izmena:
Cutao bih i verovatno ne bih ni ponovo usao u temu da u prvom postu nije poceo da pecka.
Licno me ne zanimaju igrice, ali na bezobrazna peckanja ne cutim ;) (sta ces, glup sam :D)

Inace kontaktirao sam onog lika sa hardwareluxx i pitao ga za detalje kome ti i *******i niste verovali :D (opet na kraju ti u kos sa *******im ispade neverni toma)
evo njegovog originalnog posta :
Still don't care/trust.

Pre nego sto postavljas linkove sa ORB'a pogledaj da slucajno nije neki crossfire ili sli u pitanju :)
Sta, ovo sto sam postavio je 4870X2 x2?:) Pa ista karta kao sto si ti koristio...
i7 tu brutalno skalira .... No ko ima novca za i7 taj ima i za Crossfire ili SLI .... Nego daj da ne uporedjujemo u sintetici zabe i babe sta je sa Q9550 ? :) :D
Pa dao sam ti link na Q9550 koji ti je pojeo Phenoma ;)

Sto bi mene licno interesovalo je ako pisemo godinu 2009te a skoro svaka susa ima minimum 20+ inca monitor koji u najmanju ruku moze da postigne rezolucije od 1680X1024 zasto stranice poput Anandtecha testiraju igre u rezoluciji od 800x600 ??????? a pri tome koriste graficke tipa 280GTX ili 4870X2 ?
Nigde nisam Ananda pominjao za igre - i do ovog tvog pecko-posta nisam ni pominjao igre. Sredi malo svoje babe i zabe ;)

Ma skini vec jednom onaj WDK za Vistu Sp1 ***, pa uradi koristan test. Samo nadji neki timer program ili dobru stopericu pre toga.

Poslednja izmena:
Pa zasto ga onda pokazujes i uporedjujes sa Intelom? :)

Zato da ti pokazem da i u sintetici Phenom II kad se nasteluje kako treba izuva Q9550 :D :)

A tek ces da vidis u Wprime'u :)

Nego da li si nekad probao kod Intel - quadova izuzev i7, multitasking u realnom smislu :) ?

Probaj sledece : Rendering i Game Benchmark u isto vreme stim sto ces dva jezgra dodeliti game benchmarku a ostala dva renderu kad krene render obrati paznju na broj FPS'a koliko ce da opadaju.

To isto uradi i na Phenom II sistemu pa ces videti koliko Deneb bolje odradjuje multitasking od Yorkfielda. FSB je kocnica i rupa te arhitekture i lepo je da je i Intel to konacno uvideo ....

Sta, ovo sto sam postavio je 4870X2 x2?:) Pa ista karta kao sto si ti koristio...
To su dve karte 4870X2 u Crossfire rezimu .... pogledaj malo bolje score :D
U ostalom to je jedan od najboljih rezova na svetu koji je uradjen na tecnom azotu i frikvenciji od preko 5GHz ....
Sa single kartom ne postoji rezultat preko 34000

moras da citas sta pise pod Description :

Kod:
Intel Core i7 965 Extreme@5075MHz(175x29) HD4870X2 CFX@865/1031MHz A-DATA 1600X@1050MHz 9-9-9-24-1T POT kuriPro4 byTAM(-115) Bed V-TEC ARC Bed Rev.5.0Pro byVigor

Na znam sta si hteo sa ovim uporedjnejem da mi kazes ????

Da je moj Phenom II sa jednom 4870X2 na DDR2 memoriji i single stage hladjenju losiji .....

Pa dao sam ti link na Q9550 koji ti je pojeo Phenoma ;)

obrati paznju na operativni kad uporedjujes na ORB moji ranovi su na visti gdje nije nista tweakovano
Ako budem imao vremena instalirat cu moj tweakovani XP 3D operativni cisto da vidis kako se to radi i sto se zove izuvanje :)

Izuvanje je ovaj 3dMArk Vantage rez na samo 4075MHz :D

Ako vec trazis uporediv Q9550 na visti evo ti malo pomoci :
http://service.futuremark.com/resultComparison.action?compareResultId=8305074&compareResultType=14

Poslednja izmena:
Zato da ti pokazem da i u sintetici Phenom II kad se nasteluje kako treba izuva Q9550 :D :)
Uff sto je bitno...

A tek ces da vidis u Wprime'u :)
Ma sve realno do realnijeg :D

Probaj sledece : Rendering i Game Benchmark u isto vreme stim sto ces dva jezgra dodeliti game benchmarku a ostala dva renderu kad krene render obrati paznju na broj FPS'a koliko ce da opadaju.
Pa ko normalan ce raditi nesto ovako? Ko ce pustiti bilo sta dok igra ako mu to smanjuje igrivost?
Pustio sam 2 DivX-a da se odradjuju u isto vreme, radili su naravno sporije kad oba koriste vishe od dva jezgra.
Pustio sam 4 arhive da se raspakuju (a imam diskove koje mogu mnogo vishe od toga da izdrze, znaci sve je na CPU/RAM-u), pa su radile maximalno efikasno.
Pustao sam po 2 arhive da se prave u isto vreme, i opet rade dobro.

To isto uradi i na Phenom II sistemu pa ces videti koliko Deneb bolje odradjuje multitasking od Yorkfielda. FSB je kocnica i rupa te arhitekture i lepo je da je i Intel to konacno uvideo ....
Slazem se. I to je pokazano na server strani jos vishe.

To su dve karte 4870X2 u Crossfire rezimu .... pogledaj malo bolje score :D
Ma Q9550 pogledaj kao uporedjenje sa PII, a i7 samo da vidis da i on moze nesto u "igranju" :D

Svaka cast monti... Koliki ti je bio napon na NB-u?

Wprime32 , kida Q9550 za u proseku blizu 300 MHz :D

radi uporedjenja q9550 na hwbot u ovoj disciplini :

http://www.hwbot.org/searchResults....nCpuFreq=&maxCpuFreq=&system=&minTotalPoints=

U Wprime1024 razlika je jos veca ali otom potom :D
To je i logichno ;)
Primetno veca memorijska propusna moc...
Inache, video sam pre neki dan tu plochicu uzivo kod Rossi-a u radnji. On mi reche da koshta samo 8900 din :zgran:. S obzirom da ima apluslotno sve na sebi, prosto neverovatno...Plocha je apsolutni best buy kada je rech o ozbiljnijim modelima...

Poslednja izmena:
Pa ko normalan ce raditi nesto ovako? Ko ce pustiti bilo sta dok igra ako mu to smanjuje igrivost?
Pustio sam 2 DivX-a da se odradjuju u isto vreme, radili su naravno sporije kad oba koriste vishe od dva jezgra.
Pustio sam 4 arhive da se raspakuju (a imam diskove koje mogu mnogo vishe od toga da izdrze, znaci sve je na CPU/RAM-u), pa su radile maximalno efikasno.
Pustao sam po 2 arhive da se prave u isto vreme, i opet rade dobro.

kolega moj sa posla recimo bavi se u slobodnom vremenu izradom animacija tako da cesto koristi render a voli i ponekad da okrene neku igricu.
dva jezgra za igricu a dva za render u pozadini itekako se moze lepo igrati ako imas i dovoljno jak CPU koji odradjuje multitasking kako treba tu se naime vidi koja arhitektura pocne da stuca :D

Mislim covek iskoriscava vreme koje treba renderu sa necim zanimljivim ne vidim uopste zbog cega bi to bilo nenormalno. :D

Poslednja izmena:
kolega moj sa posla recimo bavi se u slobodnom vremenu izradom animacija tako da cesto koristi render a voli i ponekad da okrene neku igricu.
dva jezgra za igricu a dva za render u pozadini itekako se moze lepo igrati ako imas i dovoljno jak CPU koji odradjuje multitasking kako treba tu se naime vidi koja arhitektura pocne da stuca :D

Mislim covek iskoriscava vreme koje treba renderu sa necim zanimljivim ne vidim uopste zbog cega bi to bilo nenormalno. :D

Ja sam probao nesto slicno i igrice su stenjale. Mislim da je problem u tome sto nije svaka igrica isto optimizovana za odredjen broj jezgara, a o deljenoj upotrebi memorije ne zelim da govorim jer rendering uzme svu slobodnu meoriju za sebe.

Mozda ti drugar igra mineswiper?

Ja sam probao nesto slicno i igrice su stenjale. Mislim da je problem u tome sto nije svaka igrica isto optimizovana za odredjen broj jezgara, a o deljenoj upotrebi memorije ne zelim da govorim jer rendering uzme svu slobodnu meoriju za sebe.

Mozda ti drugar igra mineswiper?

probao si na quad'u ?
ili na sempronu :D :)

evo vidim u tvojoj masini imas Q6600 :) ****m li ga verujem ti da ti stuca :)
Intenzivni rad sa memorijom daleko vishe odgovara Phenomu II.

Da li si i direktno dodao dva jezgra igri a dva renderu ?

GTA4 je optimizovana za vise jezgra probacemo to na djelu i snimiti kamerom da vidis ..... pa se mozda predomislis i kupis pravu stvar :)

Poslednja izmena:
Ne vide da si Vojo postovo ovo na sxt, ali reko da se javim jer tek sad vido da si palio SS :). Bravo za poduhvat, ali bre ovo mi nekako malo :S: za jedan SS koji ide na -40C, da je na vazdugu pa ajde...
Ovde smo zajedno očekivali 4.5-4.8GHz za svaki dan http://www.sx-team.com/forum/index.php?showtopic=1643&pid=15200&st=40&#entry15200 :S:

Citaj prvi post ponovo , opet zuris ;)
Bios me ogranicava nemogu da setujem vise od 1,55V sto znaci realni napon je 1,536V. Nadam se da ce j&w uskoro napraviti novi bio tako ocekuj za 3dmark06 sigurno neki takt od 4.5+ GHz ispod SS'a inace na ovom naponu od 1,536V , SS drzi tempperaturu u proseku na -39°C

4.5 za svaki dan ne verujem da ce biti moguce ali nekih 4.3-4.4 za sigurno

Poslednja izmena:
Citaj prvi post ponovo , opet zuris ;)
Bios me ogranicava nemogu da setujem vise od 1,55V sto znaci realni napon je 1,536V. Nadam se da ce j&w uskoro napraviti novi bio tako ocekuj za 3dmark06 sigurno neki takt od 4.5GHz ispod SS'a inace na ovom naponu od 1,536V.

4.5 za svaki dan ne verujem da ce biti moguce ali nekih 4.3 za sigurno

Ma video sam ali opet mi to malo :(. Nemam pojma možda su mi apetiti veliki, međutim SS+P2 ekvivalentan je Q9650 sa vodom za benchmarovanje (4.4-4.5GHz) http://hwbot.org/searchResults.do?d...nCpuFreq=&maxCpuFreq=&system=&minTotalPoints= , a što je najgore i za 24/7. PC beast ima 4.3 GHz sa vodenim od 70eura, e ne sa SS od 500eura koliko bi koštao da mora da ga uzme u Sloveniji, o transportu da ne pričam... Iz ovog ugla Q9650+voda mi deluje bolje kako za 24/7 tako za SS kategoriju i benchmar i dosta povoljnije svakako, za LN2 zna se da je 940 keva ;).

Ja se samo nadam da će novi stepinzi smanjiti trebovanje napona, i da će tek tad PII doći do izražaja sa SS hlađenjima.

Poslednja izmena:
Ma video sam ali opet mi to malo :(. Nemam pojma možda su mi apetiti veliki, međutim SS+P2 ekvivalentan je Q9650 sa vodom za benchmarovanje (4.4-4.5GHz) http://hwbot.org/searchResults.do?d...nCpuFreq=&maxCpuFreq=&system=&minTotalPoints= , a što je najgore i za 24/7. PC beast ima 4.3 GHz sa vodenim od 70eura, e ne sa SS od 500eura koliko bi koštao da mora da ga uzme u Sloveniji, o transportu da ne pričam... Iz ovog ugla Q9650+voda mi deluje bolje kako za 24/7 tako za SS kategoriju i benchmar i dosta povoljnije svakako, za LN2 zna se da je 940 keva ;).

Ja se samo nadam da će novi stepinzi smanjiti trebovanje napona, i da će tek tad PII doći do izražaja sa SS hlađenjima.

Uredu je to veci OC-potencial imaju sigurno za nekih 100-200 MHz u proseku Intelovi E0 steppinzi ali moras da imas u vidu da se naponi nemogu direktno uporediti sa intelovim naponimo posebno zbog toga sto je Phenomu default napon 1,35V druga stvar je sto Phenom na vazduhu sa 1,55V u full loadu ima temperaturu od max 57°C sto je priznaces odlicna vrednost.

znaci i na vazduhu Phenom moze da trpi napon na duze od 1,55V a pod kompresijom za sigurno i 1,65V.

Treba malo jos sacekati neki noviji steping verujem da ce se tu jos ponesto promeniti. Konkretne stabilne cifre ovog mog primerka , kad budem dobio novi bios.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno