kefalo81
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.04.2008
- Poena
- 350
imam dva kompa sa procesorima g530 i 7750be.
Obe mašine su identične u smislu 4gb rama s tim što je jedna ddr3 a druga ddr2.
Pri identičnom nančinu korišćenja mašina sa amd-om koji je stariji jedno 3 godine je brža i to ne malo.
G530 ozbiljno zaglupi kod multitaskinga gdje mislim na chrome sa 15 tabova i jedna nezahtjevna igra clash of clans koja se igra preko nekog emulatora ili tako nečeg.
7750 tu ne zaglupljuje ali se aktivnost diže na cca 80% a intel ode na 90-100%.
Sad sam krenuo u upgrade, 7750 je otišao i sad gledam šta da uzmem.
Ovo je moja ploča i proceosri koji su podržani.
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=372#cpu
Napajanje mi je lc power420w. Mašinu koristim za office i surf. Ali neka pokrenem tu igru clash of clans koja se igra preko nekog emulatora.
Moje pitanje br.1 je da li da idem npr. na Athlon II 255 koji radi na 3.1mhz i ima dva jezgra ili na phenom 550 koji ima dva jezgra al je nešto sporiji.
Cilj mi je da mašinu držim što je duže upotrebljivom.
Pitanje br. 2. da li tu da razmišljam onda o phenomu 720 ili nečemu sa četri jezgra.
Pitanje br. 3. da li da se držim samo procesora sa spiska ili da gledam npr. i phenom 920 koji nije na spisku što buni jer su 925 i 945 podržani.
Šta kupiti ako se uzme u obzir moj način korišćenja mašine , potreba da traje što duže u upotrebljivom stanju i ako se uzme u obzr ploča i napajanje koje imam.
Unapred se zahvaljujjem na odgovoru.
Obe mašine su identične u smislu 4gb rama s tim što je jedna ddr3 a druga ddr2.
Pri identičnom nančinu korišćenja mašina sa amd-om koji je stariji jedno 3 godine je brža i to ne malo.
G530 ozbiljno zaglupi kod multitaskinga gdje mislim na chrome sa 15 tabova i jedna nezahtjevna igra clash of clans koja se igra preko nekog emulatora ili tako nečeg.
7750 tu ne zaglupljuje ali se aktivnost diže na cca 80% a intel ode na 90-100%.
Sad sam krenuo u upgrade, 7750 je otišao i sad gledam šta da uzmem.
Ovo je moja ploča i proceosri koji su podržani.
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=372#cpu
Napajanje mi je lc power420w. Mašinu koristim za office i surf. Ali neka pokrenem tu igru clash of clans koja se igra preko nekog emulatora.
Moje pitanje br.1 je da li da idem npr. na Athlon II 255 koji radi na 3.1mhz i ima dva jezgra ili na phenom 550 koji ima dva jezgra al je nešto sporiji.
Cilj mi je da mašinu držim što je duže upotrebljivom.
Pitanje br. 2. da li tu da razmišljam onda o phenomu 720 ili nečemu sa četri jezgra.
Pitanje br. 3. da li da se držim samo procesora sa spiska ili da gledam npr. i phenom 920 koji nije na spisku što buni jer su 925 i 945 podržani.
Šta kupiti ako se uzme u obzir moj način korišćenja mašine , potreba da traje što duže u upotrebljivom stanju i ako se uzme u obzr ploča i napajanje koje imam.
Unapred se zahvaljujjem na odgovoru.
Poslednja izmena: