Šta je novo?

Phenom II hits 6.5 ghz :)

Kako za koga:D
Lepo je videti da se granice OC-a pomeraju, i da je to u ovom slučaju AMD, pogotovo posle phenoma prve generacije:D
Pozz.

Po meni ovo nema nikakvog značaja za krajnjeg kupca tj. nas.....

dobro, to je po tvom misljenju, ali mnogi ce se sloziti da je ovo zaista lep napredak kod amd-a.
tako da verujem da su se mnogi krajnji kupci obradovali ovoj vesti (zanimljivosti) :)

Ovo ama bas nista neznaci za krajnjeg kupca jedino zato na vazduhu jedva 4GHz.

koliko vidim taj 3dm05 skor nije postignut s 6.5G nego sa 6.3G po ovom snimku...
Ali CPu jeste dostigao 6.5G sto je lepa vest:D

Poslednja izmena:
A na vazduhu nece ni 10% primeraka na 4GHz. O cemu u opste pricamo???

Zar je ikome vishe bitno koliko se koji klokuje, postoje lepe stvari u zivotu, prijatelji, porodica, izleti, putovanja...

Poslednja izmena:
ako je sa 6.3 onda josh bolje :D
mada se meni cini da je test radjen i sa 6.5 i da je skor postignut na toj brzini :)

Pogledaj dobro snimak i vidi sta pise na kraju,na 6.5 su ga nasvirali pa restartovali pa sa 6.32g obrnuli 3dm i dobili 45.474 skor ,sto su cak i na kraju napisali

Zar je ikome vishe bitno koliko se koji klokuje, postoje lepe stvari u zivotu, prijatelji, porodica, izleti, putovanja...

Apsolutno se slazem s tobom;) danasnji procesori su prejaki za normalan rad,takod a oc vise i nema smisla kao nekad,a i pored kompa postoje i te navedene lepe stvari:D:wave:

Samo mi nije jasno što koriste 3D mark 05? Nije valjda da je novi Phenom bolji od i7 samo u programima iz 2005 :d .....

Niko nije ni tvrdio da je Phenom bolji od i7, ima bolji odnos perfomance/cena, ali i7 je ipak solidno brzi.
Koliko sam ja video phenom moze da dobije i7 samo u igrama (ne svim), uglavnom ako se koristi jedna graficka... I naravno kad je overklok u pitanju :)

Strasno, kakav skandal :S:

You again :S:

Nije AMD centar sveta, shvati ;) , kad naglashavaju kao prednost to shto se napokon jedan AMD "ljudski" klokuje onda je red da bar 50% ide 4+ ghz ;)

I ne znam zashto pishem ovaj post kad sam se vec nekoliko puta uverio da si nedokazan, ali eto i ja sam :D

:wave:

Centar sveta? :S:
Samo da te obavestim da je aktuelna prva revizija, bice bolje nadamo se. Ono sto je sigurno, za par stotina MHz neki su u stanju da neopisivo _________.
I sta si ti to dokazivao pa si skontao da sam nedokazan?

Ovo je moram reci teska glupost jer ovaj p2 ima otkljucan mnozilac, mozete li zamisliti koliko bi iso Q9550 sa otkljucanim mnoziocem.
Znaci zakljucak je da AMD jos uvek nije ni blizu INTELA.

Ovo je moram reci teska glupost jer ovaj p2 ima otkljucan mnozilac, mozete li zamisliti koliko bi iso Q9550 sa otkljucanim mnoziocem.
Znaci zakljucak je da AMD jos uvek nije ni blizu INTELA.

Koliko znam intel ima quadove sa otkljucanim mnoziocem, tako da ne mora da se zamislja, samo je to mnogo skupo, pa kome vredi neka izvoli. A prica sta bi bilo kad bi bilo nije na mestu :)

Kolika je razlika videla bi se kad testirali iskljucivo podizanjem FSB-a, pa onda videli koliko stvarno vredi P2.

AMD odavno nema FSB :)

<sarkazam>
Kad bi se iskljucio L3 i memorijski kontroler i sve ostalo sto Q9550 nema i jos po mogucnosti iskljucio i ventilator, onda bi se najbolje videlo koliko p2 vredi.
Znam, znam, grozdje je kiselo...
</sarkazam>

Dobro svako svoju pricu prica a zar nemislis da je INTELU ugrozena prodaja makar bi skino cene drasticno.

AMD odavno nema FSB :)

<sarkazam>
Kad bi se iskljucio L3 i memorijski kontroler i sve ostalo sto Q9550 nema i jos po mogucnosti iskljucio i ventilator, onda bi se najbolje videlo koliko p2 vredi.
Znam, znam, grozdje je kiselo...
</sarkazam>

Od kad to AMD nema FSB,prvi put to cujem,sta li je onda ono sto sam dizao s 200 na 215???:S::smash:

Dobro svako svoju pricu prica a zar nemislis da je INTELU ugrozena prodaja makar bi skino cene drasticno.

Prvo sumnjam da im je nesto ugrozena prodaja, a drugo, cak i da jeste, ipak je to intel i ima jako ime, pa cak i u vreme Pentium 4 vs K8 nije skidao cene drasticno (a znamo ko je bio tad brzi i koliko). U to vreme je valjda AMD dogurao cak/samo do 30% trzista, sto pokazuje koliko je jaka Intel nalepnica :zgran:

Od kad to AMD nema FSB,prvi put to cujem,sta li je onda ono sto sam dizao s 200 na 215???:S::smash:

FSB (Front side bus) je zamenjen HyperTransport magistralom od predstavljanja k8 athlona... To sto si ti podizao bi valjda trebalo da se zove HyperTransport base clock ili samo base clock ili Bus speed, ali je popularno da se u gomili programa ili u razgovoru zove FSB zbog istorijskih razloga i zbog analogije sa intelovim procesorima.
PS.
Ni i7 nema FSB, tako da je FSB i zvanicno penzionisan....

44351A_novice_users.jpg

Ovde pise Hyper transport reference clock...

http://en.wikipedia.org/wiki/Front_side_bus
http://en.wikipedia.org/wiki/HyperTransport
http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_QuickPath_Interconnect

Poslednja izmena:
To sto ga ne zovu FSB neznaci da to nije, a vidim da ti smeta Intelov L3 kes koji dere Amd u svakom pogledu.

aha nisam znao da se vise tako ne zove znam da ga cpuz imenuje kao bus speed a u biosu je imenovan samo kao cpu freq.:D def se da nesto nauciti pod stare dane:D

Poslednja izmena:
To sto ga ne zovu FSB neznaci da to nije, a vidim da ti smeta Intelov L3 kes koji dere Amd u svakom pogledu.

Jel ovo bilo meni upuceno?
Svi Phenomi (i 1 i 2) imaju L3 kes. Ti si pretpostavljam mislio na L3 kod i7?
Zasto bi mi smetao?
i7 je odlican procesor i ja ne bih imao nista protiv kad bih ga dobio (trenutno je preskup za moje potrebe). Bolji je od Phenoma II u svemu sem igricama...

Vrh Dno