Šta je novo?

Phenom II 965be OC

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Pozdrav, hocu da oc-ujem gorepomenuti procesor na neki 24/7 klok. Trenutno je na 3.8ghz samo uz dizanje mnozioca na 19x. Masina je iz potpisa pa me zanima koji je potencijal i koju bih vrednost mogao da ocekujem? Takodje ram koji posedujem je deklarisan da radi na 1600 sa tajminzima 8-9-8-24 na 1.65v medjutim ja kad stavim te vrednosti ne dize se sistem i bios se revert-uje na default, koja je caka? Trenutna idle temp je oko 35c a u loadu je 41c. Imam neku bzvz silver pastu pa bih uzeo bolju ali ne znam koja je dobra.

Poslednja izmena:
Ako imaš dobro hlađenje, probaj da otključaš još neko jezgro, sa 4 vidim ljudi drže ne 4.1 i kusur stabilno.

On ima Phenom 965,a ne 960T...i ne moze da otkljucava jezgra na njemu...Probaj da dignes mnozilac na 20 i malo da podignes napon za cpu,na 1.4v...ako nije stabilno dizi korak po korak...pa testiraj...mada imas vec dosta tema za OC Phenom-a...pa potrazi.... Iznad 4 ghz nema potrebe da ides...

Koliko je bitna pasta posto sa nekom silver koja ide uz box kulere dobijam do 50c kad ukljucim prime95 koji radi 30min? Sta bih mogao da pazarim kao dobru pastu?

Ako hoces da OC-ujes, kupi neki krsteni cooler za pocetak,bitna je pasta..ali ne koliko dobar cooler...A razlika u pastama je 2-3 stepena u globalu....

Imam corsair h80 - vodeno, valjda je to krsteno. Isao bih do 4ghz, preko toga nema potrebe.

Ako imas to hladjenje,nema da brines...Samo se naoruzaj vremenom i lagano kreni da testiras...A sto se tice RAM-a probaj sa 9-9-9-27 na 1600 mhz i 1.65v...

Ako je c3 ~ 1,45v i ici ce 99% na 4GHz. NB na 2,5GHz 1,2V, i cepaj.

Da ne otvaram novu temu.
Imam ovaj CPU uz box cooler koji se cuje kao mini nuklearka. Konstantno radi na max rpm (nekih 6400 rpm), sad sam ga preko speed fana spustio na nekih 5400 rpm ali je i to dosta bucno (temp. je nekih 38 idle do 50 load). Kako da namjestim da cooler sam auto dize i spusta broj RPM, sad kad sam ga stavio na ovih 5400 on konstantno bude na tom broju nebitno sta ja radio na kompu i kako ga opteretio.
Maticna je MSI 970A-G46.
I da, koja je normalna temp za ovaj CPU?
Hvala.

@ vedranbc - ta temp koja je tebi,za stock cooler je normalna.. otvori se 1.000 din uzmi neki aftermarket cooler..
preporuka: Spire Kepler V2 (u Emmi-u 999din nov) - meni je sa tim coolerom pre mesec dana bila temp oko 22-25c (stock 3.4GHz) na "leru" (idle mod)
ako planiras da clock-ujes uzmi neki CoolerMaster..tipa: 212 ili TX3 Evo i nemas problema..
a na stock-u (3.4GHz) sa stock coolerom max temp bi trebale da budu 55°C - 62°C

a za auto RPM namesti u BIOS-u..

Nazad
Vrh Dno