Šta je novo?

Phenom II 965 OC

s16

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2008
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800X3D
Matična ploča
Gigabyte B650I AX
RAM
Kingstone 2x32gb 6400 FURY
GPU
Asus RTX4080 Super ProArt
Storage
4tb Samsung 990 Pro
Zvuk
Logi G Pro X2 Lightspeed
PSU
CM 850w SFF
Kućište
CM nCore 100 Max
Monitor
Alienware aw2723df
Miš & tastatura
Logi G915X & Logi G Pro Superlight
Laptop
Asus Zephyrus G14 GA403
Tablet
Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozz svima,

ja malo da se pohvalim da sam se obnovio a i usput da vidim ako neko ima neki pametan predlog kako da izvucemo jos vise is ovoga :)

config:

965BE
Crosshair II Formula 780a
WD Caviar Black 640gb x2 raid 0
Gainward GTX285 GS
Geil 4x 1gb Black Dragon 800mhz 4-4-4-12

Sve to radi extra stabilno, testirano 3 sata sa Prime95, temp. je 62C posle ta tri sata, idle je negde oko 40C, a oko 55C kada su igrice u pitanju...

CPU: trenutno je na 210x18.5, na 1.425v
NB: 2310mhz sa +100mV radi krajnje hladno
RAM: 1120mhz 2.02V, 5-5-5-18-24 2t

sve to izgleda ovako
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1103228

Ocekujem vase komentare pa da vidimo kako phII radi na preko 4ghz :p

Poslednja izmena:
Visoke si ti temperature, ali mozda si ubo takav primerak. Sa tim H50 trebalo bi da su dosta nize. Koju pastu koristis i mogao bi da proveris dal si isparvno namestio hladnjak.

stavio sam pastu koju sam dobio na Corsairu, a verujem da sam hladnjak dobro namestio, ima detaljan review na guru3d.com, pa je lik i lepo objasnio i sve mane a i kako se montira i na sta da se obrati paznja, mada gledano po tome moje temp bi bile ocekivane, mada se i meni cini da je sam cpu malo topliji nego drugi...

evo malo update...

radi na 4ghz kao sat

Na Corsair H50 sada imam 2 Scythe SlipStreams 110 CFM, u Push/Pull systemu, hvala BenchHouse, temp su pale za neverovatnu sumu...

Sredi bre te špagete malo...:d

hehehe, nemam zivaca a ni vremena, uzeo sam pre neki dan rukave u BenchHousu ali nemam sad vremena da ih stavljam a kuciste ionako stoji zatvoreno tako da me boli uvo :p

Ako je stvarno stabilan na 4.0Ghz sa 1.35 naponom (meni ni 1.50 nepomaze za stabilan klok na 4.0Ghz) onda si ubo odlican primerak...samo nije mi jasno zasto se toliko greje pri ovoj voltazi

52C je puno pod load prime95 10 min? :O
u prvom postu sam ja zeznuo voltazu, pa je radio 1.48v i grejao se kao lud a plus nisam ni imao Scythes, zadnja slika je ispravno podeseno sve...

sada ga trenutno drzim na 1.38v, na 4018mhz, prime radi vec oko sat vremena, pustam ga bar jedno 4 sata pa cemo videti da li je stabilan, sada trenutno je temp 53C u sva 4 jezgra...

Daleko od toga da treba da se zabrines...mozda za mesec dva kad bude bilio 5-10 C vise...;)

Znam da je u loadu (vidi se prime gore) ali mislim da je voltaza i dalje prilicno niska za tu temperaturu... uzimajuci u obzir h50 i 2 scythe-a koji rade na 1900?

Ne znam mozda i nisam u pravu, ali sam mislio da h50 hladi malo bolje

Ja sam skinuo drugi vent sa True-a, sad je samo push na 1400 i ne prelazi 46 C na 1.375V... doduse imam malo vise ventilatora u kucistu...

jeste Scythes na 1900, ako stavim Corsair stock samo push fazon, temp skacu u nebesa, mada je meni airflow vrlo komplikovana stvar u kompu...

Ala TRUE hladi, svaka mu cast

gledajuci po netu za H50 su ovo sasvim ok temps...

sada sam trenutno na 54C posle 3 sata Prime95 4ghz 200x20 1.385V, mada evo sad pokusavam da ga dignem vise ali mi nesto ne ide sa normalnom V

H50 mu po performansama dodje tu negde kao i neko high-end air hladjenje. Temperature su OK, kako to ~50c moze biti mnogo za 4GHz ? A ima tu jos dosta faktora koji uticu na temp. tako da je tesko precizno porediti hladjenja - jos potpuno drugacija ..

Nisam rekao da je temperatura visoka za klok nego za napon koji je koriscen.

I dalje mislim da je odlican klok

Voleo bih da vidim kako bi se megahalems tu ponasao :)

veruj mi da bih i ja voleo da vidim i megahalems i TRUE :p a OCz je potpuno upravu, tesko je to porediti...

evo slika sinocnjeg igranja...

1.4850v 19.5x215 4200ghz

danas cu da probam da ga sredim da bude malo stabilniji, jer dobijem freez posle pola sata blenda... mada temps su skoro slicne, 52-55C load...

taj nvidia chipset se josh drzi, jel dobio podrsku za 6 core bash me zanima

ja nisam cuo da ce 6core da bude na am3 platformi, al mozda ko ce ga znati, bilo bi neverovatno lepo

Nisam rekao da je temperatura visoka za klok nego za napon koji je koriscen.

Sve to zavisi od samog primerka procesora. Neki traze vise, neki manje voltaze. Ali uopste ne znaci da ce se na npr. 1.3v podjednako grejati dva razlicita primerka (low/high volt procesor). Neki ce se na istoj frekvenciji pri 1.5v grejati podjednako kao onaj primerak kome treba 1.35v za tu istu frekvenciju - pod istim uslovima gledano, jel.

poz svima uzeo sam ovaj procesor pa koliko mogu da ga klokuje na ovu konfiguraciju iz potpisa .

Vrh Dno