Šta je novo?

Phenom II 965, dobar primerak?

Godzilla

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poena
169
E ovako... padne mi na pamet da probam klok sa box kulerom, onako iz zezanja.
Samo samo povecao mnozilac na x19 i klokovao na 3800mhz.

Sve je def, znaci voltaza itd... samo promenjen mnozilac.
Jel normalno da po defu stize do 3800mhz tako, ili je dobar primerak?

Steta sto nemam sad neki bolji kuler! :d

na 3900mhz puca linx! Znam da je malo 6 krugova, ali mislim da je stabilan na 3800mhz. Sad cu da probam GTA4 i Crysis...
pozdrav!

c3 revizija jezgra je malo optimizovana u odnosu na c2 pa verovatno radi efikasnije, a i izrada samog proc-a na silicijumskoj ploci je uznapredovala u zadnje dve godine, pa je i to jedan od razloga visih frekvencija novih procesora, kao sto su recimo p2 560, p2 565, p2 965 c3, p2 970, p2 1100t.

sazrela tehnologija nema sta.

Po ovome proc ti nije nista posebno, meni je ista voltaza na x6 @ 3.8 GHz,
a na 3900MHz ti verovatno pada zbog temperature, tako da bolje nemoj da ga przis sa boxom

Ma necu... a nisam znao da ide svaki na 3,8 po defu pa pitam samo. :d
A mislim da ce upusteno moci na 4Ghz kad padne neki ozbiljni kuler.

Phenom 965 za 4GHz trazi dosta visoku voltazu, negde sam cak i vidjao 1.55V sto je isuvise.
Dok sam ja imao 965 uradio sam isto sto i ti, povecao mnozilac i to je to.

Sad mi radi undervoltovan na 1.36V na 3800Mhz...

Nema visoke voltaze, samo visokog napona.
Nije napon problem i da je 1.55V, bitno je ohladiti procesor. :)

Nista posebno, mada nije lose. Meni 1090T radi na 4 GHz za svaki dan sa voltazom 1.43V. Ne prelazi 50c ni u jednoj igri, a hladjen je CM Hyper 212+ P&P.

Evo druze i meni radi na 1.392V -3825Mhz dok CPU-NB je 1.35V :D

Nista posebno, mada nije lose. Meni 1090T radi na 4 GHz za svaki dan sa voltazom 1.43V. Ne prelazi 50c ni u jednoj igri, a hladjen je CM Hyper 212+ P&P.

Stvarno ne znam kako izdrzava, igre ne opterecuju puno procesor, mogu tek da zamislim sta bi bilo da pustis LinX.

Stvarno ne znam kako izdrzava, igre ne opterecuju puno procesor, mogu tek da zamislim sta bi bilo da pustis LinX.

Testiran je sat vremena sa LynX-om (All Memory):
http://spedr.com/33qhb

Na 4 GHz tada nije hteo, ali se skoro pojavio novi BIOS za moju plocu, tako da je sad stabilan na 4 GHz. Vec sam ga testirao istom metodom kao i kad je bio na 3.9 GHz, samo sto nisam uslikao test da pokazem.

Inace, voltaza je dostiga 1.46V zato sto ga je LynX opteretio 110% U nijednoj igri nije voltaza presla 1.43V, dok je temperatura svih jezgara bila MAX 40c. Temperaturu procesora sam naveo vec.

Svaka ti cast, jos ne mogu da poverujem da x6 moze sa 212+ koj kosta 2500dinara da ide na 4GHz-a.
Mada senzori za toplotu znaju da pobrljave na x6 procesorima, ja sam licno OC x6 1055t na tvojoj ploci sa box-om.
Prikazivalo mi je u LinX-u oko 60C, ali aj nisam imao pojma koliko se proc grejao, dok mi se jednom nije ugasio....
meni su tempesa TRUE-om U linxu oko 56C, mada mi to nije merodavno, pa "rucno" proveravam temperaturu na pajpovima.

Ja moj sam uspeo da klokujem do 3.9GHz sa default voltazom.
Na 4.0 GHz pravi gresku posle 2-3 minuta. Povecavao sam do 1.4V tj dva iznad Normal U BIOS-u nije uspeo da izgura 10 min. A dalje da dizem Voltazu nisam hteo.
Ne znam da se igram sa NB i HT Linkom(pokusacu jednog dana).

zavisi to prilicno od naponske na ploci . inace za c3 reviziju 3.8ghz na 1.4v nije nista spektakularno . da je c2, i ajde...

Nije 3.8 na 1.4V nego 3.9 na default voltazi a to je 1.3V.
Ali 4.0Ghz nece tj oce on ali pravi grtesku u LinX posle neki min.

Gledao sam ovaj proc,liquid nitrogen+1.7v=6ghz:d:-devil-::sceptic:

Evo ovolika je razlika izmedju klokovanog Phenom II X4 965 BE na 3.9GHz i 3.4GHz.
Desno je 3.4 levo 3.9

http://i.imgur.com/8jPrT.jpg

Jaa sam slab u matematici ali pojacan je oko 11-12%.
Zar ne???

Poslednja izmena:
Sa 3.4GHz imamo sam 3D Mark Vantage skore 11.100 sa 4.0GHz se povecao do 13.670. To nije bas malo povecanje, zar ne???
Mislim Intelovi imaju po 20.000 i vise skor ali dobro je i ovo sobzirom na 11.100 koje sam prvo imao.

Nazad
Vrh Dno