Šta je novo?

Phenom II 955 overclocking

nOgAsHoOt

Cenjen
Učlanjen(a)
30.12.2010
Poena
154
Pozdrav svima posto mi stigao juce xigmatek gaia reko ajde da se malo poigram sa procesorom 😀 E sad imam par pitanja kolko je maksimalan vcore do kojeg da idem a da ne ostetim procesor ? Da li jos nesto treba da menjam u biosu da bi imalo nekog veceg znacaja na brzini procesora sem mnozioca i napona, tipa NB ? I jos jedno pitanje u biosu mi je iskljuceno CnQ i nmg da upalim i onda mi stalno procesor radi na istom kloku a samim tim i ventilator se stalno vrti na istoj brzini kako da ga ukljucim ?

Hvala, svima

Ovde i ovde ti je sve objašnjeno do u sitna crevca, nisi uopšte morao da otvaraš još jednu temu o tome, kad to pročitaš nećeš imati više nikakvih nedoumica. Al' kad već pitaš da ti kažem, bezbedno je do 1,5V, mada većina 955-ica radi na nekih od 1,4 do 1,45V na 4GHz, bitan ti je i NB - njega digni do 2,4 ili 2,6, no kao što rekoh najbolje bi ti bilo da iščitaš one teme, pogotovo ako do sad nisi probao OC, srećno i javi šta si uradio. :wave:

P.S. Sad sam pogledao koju ploču i memoriju imaš pa moram da pitam: koja je tačno memorija u pitanju i da li si ikad iskusio probleme u butovanju posle promena u BIOS-u ploče?

Poslednja izmena:
Ovde i ovde ti je sve objašnjeno do u sitna crevca, nisi uopšte morao da otvaraš još jednu temu o tome, kad to pročitaš nećeš imati više nikakvih nedoumica. Al' kad već pitaš da ti kažem, bezbedno je do 1,5V, mada većina 955-ica radi na nekih od 1,4 do 1,45V na 4GHz, bitan ti je i NB - njega digni do 2,4 ili 2,6, no kao što rekoh najbolje bi ti bilo da iščitaš one teme, pogotovo ako do sad nisi probao OC, srećno i javi šta si uradio. :wave:

P.S. Sad sam pogledao koju ploču i memoriju imaš pa moram da pitam: koja je tačno memorija u pitanju i da li si ikad iskusio probleme u butovanju posle promena u BIOS-u ploče?

Sve sam ja to procitao ali nekako nisam nasao odgovore na moja pitanja pa sam zato postavio, ja se izvinjavam.
Pa iskreno da ti kazem nisam nista primetio ali memoriju imam tek jedan dan posto sam je dobio u zamenu za exceleram koji je vrisnuo, a model je ovaj http://winwin.rs/ddr3-memorija-dimm-ddr3-2x4gb-1600mhz-patriot-signatur.66.html?productId=34820

Mislim da samo serija 9 Asusova kuburi sa Patriotima jer ne umeju da joj obezbede podršku kroz bios.

Nazad
Vrh Dno