Šta je novo?

Phenom II 955 MAX Stab Clock na Vazduhu

• Začetnik teme Deleted member 16483
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 16483

Guest
:wave:Ovo je za svaki dan, mirise mi na stabilno, mada bicu u potpunosti siguran za koji dan:d
Malo da istetiram natenane:d
Pa cu onda da se radujem:banana:
Ako se pokaze suprotno....., iskreno se nadam da nece......:bottle:

pii955maxocstabair.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Pa dobro, overklok od 700 mhz, je umereno dobar overklok, svaka cast za trud u svakom slucaju.

......

Pa dobro, overklok od 700 mhz, je umereno dobar overklok, svaka cast za trud u svakom slucaju.

DA moze da se stabiluzuje na 4Ghz za svaki dan to bi bilo sjajno.
Ali dobro ni ovih 3922Mhz NB/Ht=2.715Ghz i memorija na 1600 CL7 nije lose.

kad bi izmerio core temp-om i postavio vrednost ovde mislim da bi bilo merodavnije :)
sve u svemu pohvalno :)

probaj da testiras ovo u x64 os-u da vidis da li ce da bude stabilan, ja imam 965BE i u Win7 x64 nema sanse da bude stabilan na 3.9 znaci pukne Linx posle nekoliko tacnije posle 2 testa sto je bas ono bzv, a occt puca posle 4 minuta, dok recimo na 3.8 mogu da vrtim do mile volje, cudna stvar da mi 3dmark vantage prolazi na 3.9 bez problema, e sad sto tice igranja, za primer uzimam NFS Shift koji je osetljiv na CPU, na 3.8 sve glat prolazi igram preko 3 sata, na 3.9 moze da se igra sve ok ali se desava da posle odredjenog vremena pukne win ali ne sa BSOD-om nego iskoci ona tupava poruka Windows must now restart because Plug and Play service stopped unexpectedly, nije malware proverio sam jer desava se da iskace ista poruka i zbog toga, tako da u x64 okruzenju malo je vise nestabilan CPU, mogu u win i na 4 GHz nije mi problem samo sto ne znam kad cu da popasem BSOD... konfa iz potpisa, ajd ako neko zna neku caku kako da proradi na 3.9 stabilno u x64 neka javi... gledao po svim stranim forumima svi se zale na x64 win dok na x86 sve radi kako treba, a iskreno da prelazim na x86 zezace me ram nece da vidi svih 4, tj videce win 7 ali nece da adresira svih 4

Ma za 100Mhz sta da se cimas, imam i ja W7 x64 pa isto nema teorije 955 da radi stabilno na 3.9Ghz...

Poslednja izmena:
merak mi da se iscimam za tih 100 MHz, zacrtao sam da mora da radi na 3.9 pa to ti je :)

Evo ovako test na 32bit sistemu je definitivno prosao i mogu da zakljucim da je ovaj overklok dole na slici definitvno stabilan.
pii955stab39.jpg

Ostaje samo da se proveri stabilnost na 64bit sisitemima,a to cu uraditi na Linux-u x64. Win7 x64 ce verovatno proci. a Linux je primarni, ako tu prodje prosao je i to ce biti setovanje za svaki dan.
Ono sto predpostavljam na osnovu do sadsnjeg testiranja da bi OC na 4Ghz i nesto malo preko uspeo da stabiluzujem sa kvalitetnim vodenim hladjenjem. Naravno sinhrono NB=HT, kao sto je to slucaj i na gornjij slici NB=HT=2.7Ghz

Poslednja izmena od urednika:
probaj na win 7 x64 cisto da vidis kako se ponasa, kod mene nije stabilan, zabode posle nekoliko minuta

RE:

probaj na win 7 x64 cisto da vidis kako se ponasa, kod mene nije stabilan, zabode posle nekoliko minuta

Bas hocu. Znam da ne mora da znaci da ako se pokaze na XP-u kao stabilan da je stabilan i na x64 sistemima. Mada kada je Linx od 2.45min prosao mislim da ce proci sve :), ali videcemo. Provericu pa cu znati.

Bas hocu. Znam da ne mora da znaci da ako se pokaze na XP-u kao stabilan da je stabilan i na x64 sistemima. Mada kada je Linx od 2.45min prosao mislim da ce proci sve :), ali videcemo. Provericu pa cu znati.
Linx od 2.45 min ti apsolutno ne znaci nista, pusti Linx da vrti barem 10 i vise krugova da bi mogao da tvrdis da radi, od prilike jedno 5 min i na vise rada ti je dovoljno da kazes da radi iole stabilno, meni se desava da na 3.9 Linx prodje sa 3-4 kruga ali posle pukne, naravno na x64 win, pricam samo o njemu jer mi ne pada na pamet da se vracam na x86 zbog memorije

pogresno sam napisao

Linx od 2.45 min ti apsolutno ne znaci nista, pusti Linx da vrti barem 10 i vise krugova da bi mogao da tvrdis da radi, od prilike jedno 5 min i na vise rada ti je dovoljno da kazes da radi iole stabilno, meni se desava da na 3.9 Linx prodje sa 3-4 kruga ali posle pukne, naravno na x64 win, pricam samo o njemu jer mi ne pada na pamet da se vracam na x86 zbog memorije

mislio sam na 2h i 45min kao sto mozes da vidis sa gornje slike radi se o 100 krugova.

ni posle 20 krugova ne mora nista da znaci.

pazi stvarno nisam video lepo :), onda udri pa javi kako se ponasa

p.s. nego cime hladis ti CPU i koje su ti temperature jezgara dok radi LINX?

Poslednja izmena:
Hladjenje je Thermalright True sa da Fan-a 2x120mm 2000rpm. To je sto se samog procesora tice mada ima tu jos ventilatora full tower kuciste neki antec spo cooleri i td. Uglavnom ovo je ono sto se na vazduhu moze izvuci :)

Procesor hladim thermarightom true dva vent od 2000rpm 120mm

Cudim se da ti sa 965 ne mozes dalje, mada je 3.9Ghz za Deneb kraj na vazduhu
A 4 plafon na nekoj kvelitetnoj vodi
koja su ti setovanja ikoja ti je ploca, memorija???
Mozda nesto mogu da pomognem.

sve imas pod moja konfiguracija kako je sta stelovano,

ukratko 18.5x206 = 3811 mhz cpu
nb je na 12x206 = 2472 mhz
ht link isto 12x206 (probao sam i na manje da vidim da ne zeza to ali nema veze isto mi je sve)
memara je na 206x5.33 sa tajminzima zategnutim 5-5-5-18-24 2T, probao i labavije ali opet nije do toga
cpu core voltage je 1.45
nb voltage 1.35

e sad na 3.9 dignem malo cpu na 1.475 i nb na 1.375 probao sam sve i na vise ali ne vredi, nece 3.9 da se stabilizuje. Temperature pod full loadom u Linxu su 58 stepeni max

e sad ako ima jos neka fora koju sam propustio ajd da cujem...

Ima l nekih kartica zvuk televizija itd??

pazi mnogo je visoka voltaza na NB-u za tu frekvenciju kod mene je 1.35v a NB je na 2.7Ghz-a.
Kod deneba ppumpanjem voltaze po nekada proizevde gori efekat.
Za 3.9 trevba ti 1.5v.meni se desilo kada sam imao PII 940 i zvucnu audigy 2 zs nisam mogao ni 3.7 a kada sam nju izvadio 3825Mhz svaki dan.
Probaj da izvadis zvucnu i TV ako imas pa onda, cisto testa radi.

hmmm nije mi palo na pamet da cupak kartice, ajd bas izvadicu X-Fi pa cu da probam a sto se tice NB voltaze tu radi najstabilnije, desava se da pukne ako je na nize, ne znam da li je 1.325 ili 1.35 jedna od te dve je sigurno, bre ne greje se mnogo to mi je bitno...

Solidan rezultat Vuche, s obzirom da si to postigao sa naponom manjim 1,5v.

Vrh Dno