Šta je novo?

Phenom II 720BE odkljucavanje na AM3 ploci

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410
Odkljucavanje 720BE na AM2+ plocama nije nista novo i vec se vise manje uspjesno praktikuje sirom neta.

Ovdje se radi o odkljucavanju AM3 cpu'a na AM3 ploci sto znaci da imamo podrsku takodje za DDR3 memoriju. Moze se gledati djelimicno kao preliminarni test onogo sto nas ocekuje sa PII 945 i PII 955 ;)

Asus je izbacio novi Model ploce M4A78T koji se vodi u srednjem segmentu po ceni od 130€. U pitanju je AM3 ploca sa 8 + 1 naponskom.

Da se ne varamo AMD sigurno bez veze ne gasi jedno jezgro i treba imati srece i uhvatiti primerak koji je voljan i stabilnog rada pogotovo u OC rezimu mada ce i isti sa velikom sigurnoscu imati neko ograncicenje.

Primerak koji sam testirao je lepo radio LinX stabilno na 4.2GHz ispod kompresije.

Da sumiramo ......

AMD Phenom II 720 BE .......................... 130€
Asus M4A78T-E .......................... 115€

Za nepune 250€ i malo srece se moze pazariti konfiguracija koja ce zadovoljiti maksimalno imajuci odnos cene / performansi u vidu

Da bi odkljucavanje i funkcionisalo potreban vam je i modovani Bios koji mozete skinuti ovdje :

http://rapidshare.de/files/46411421/M4A78T-E-ASUS-0082.ROM.html

Poslednja izmena:
720BE X3 vs X4

bas fino :)
nego shto tako mali napon na CPU jel ovi nisu vise imauni na napon ili je sad neshto drugo problem poshto je tih 1.36 smeshno i za Intel CPU ove

bas fino :)
nego shto tako mali napon na CPU jel ovi nisu vise imauni na napon ili je sad neshto drugo problem poshto je tih 1.36 smeshno i za Intel CPU ove

:)

napon koji cpu-z pokazuje nije tacan .... realan napon na CPU je negdje oko 1.65V

Pa ovo je ekstra. Kaži mi el reade windows oc altke za CPU (setFSB ili clock gen)?

Poslednja izmena:
Pa ovo je ekstra. Kaži mi el reade windows oc altke za CPU (setFSB ili clock gen)?

setfsb nisam probao cenim da ne radi .... clockgen takodje odavno nije apdejtovan
tako da cenim da i on ne radi ... AOD radi kao i K10Stat....

Odlično, lepa vest :)
A i loša ti ta memorija ;)

Dokle ide taj primerak na vazduhu, ako si ga uopšte i stavaljao :D

Odlično, lepa vest :)
A i loša ti ta memorija ;)

Dokle ide taj primerak na vazduhu, ako si ga uopšte i stavaljao :D

Nisam ga stavljao na Air ali iz iskustva ti mogu reci da je razlika nekih 300 MHz znaci 3.9 bi trebale pod air da budu moguce...
Da moj stari G.Skill jos uvek dobar .... ;)

U markovima postizem na gotovo 200MHz manjem taktu iste rezultate kao sa PII 940 bice interesantno ovo videti pod LN2 .....
No prvo moram resiti pitanje napona na ovom skromnom Asus'u na 1,7V je kraj :D

DFI DDR3 stize pocetkom nedelje pa ce mo da vidimo .....

Poslednja izmena:
A šta bi sa onim DFI am3?
Ja se nadao da ćeš sa njim raditi?
To sam i ja imao u plani, jedan novi 720BE koji se uspešno otključava, DFI am3 i 2x2gb ddr3(nešto kao ova) ali će to morati da sačeka zbog drugih troškova

:wave:

A šta bi sa onim DFI am3?
Ja se nadao da ćeš sa njim raditi?
To sam i ja imao u plani, jedan novi 720BE koji se uspešno otključava, DFI am3 i 2x2gb ddr3(nešto kao ova) ali će to morati da sačeka zbog drugih troškova

:wave:

DFI je vec stigao u postu , tako verovatno suta ili prekosutra idem za njega ....
Cenim da ce DFI biti jos tik bolji .... ali videcemo :)

@Monty

Drugar ima tu Asus plocu i 720BE procesor koji na provereno na Biostaru i Asus M4A78E radi stabilno sa 4 jezgra. Skinuo sam BIOS koji si postavio i nista, dobijam samo crni ekran kad ACC postavim na AUTO??? U cemu moze da bude problem?

@Monty

Drugar ima tu Asus plocu i 720BE procesor koji na provereno na Biostaru i Asus M4A78E radi stabilno sa 4 jezgra. Skinuo sam BIOS koji si postavio i nista, dobijam samo crni ekran kad ACC postavim na AUTO??? U cemu moze da bude problem?

Problem moze biti u NB-taktu stavi ga na AUTO....
Kad snimis settings u Biosu ... gasi sistem i pusti ga jedno 30 sekundi da miruje ....
Onda pokusaj ponovo da startujes... Pusti sistem da sam pokusa da se podigne ako su opet samo tri jezgra aktivna idi u Bios i promeni samo jedan parametar recimo HTT na 201 i ponovo restart.

Aktiviranje 4 jezgra nemoj pokusavati u OC - rezimu mislim sa setinzima za OC nego probaj sve na default ponekad mu treba vise pokusaja da ploca prebaci na ACC rezim ....

Vazno je da ploca jedanput prepozna 4 jezgra onda kasnije mozes podesavati ostale OC-parametre.

Poslednja izmena:
Postoji li verzija biosa za Biostar TA790GXB A2+ plocu koja omogucava povecanje multipliera ili je overklok na ovoj ploci u kombinaciji sa 720BE moguc samo podizanjem HTT-a ?

Vrh Dno