Šta je novo?

phenom i asus m3a

jovan850

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2008
Poena
304
da li je moguce da se samo instalacijom novog biosa temp. proc. podigne za oko 10 stepeni?Inace sada mi je mnozilac otkljucan a ranije nije bio,mozda je to pitanju.I samo jos ovo:jel moze ovaj proc. da ide na 3ghz?Kada ga stavim na ovu frekv. cooler ne spusta ispod 5900 rpm.Jel to normalno?hvala unapred!

Mozda su sada pogresna ocitavanja temperature a mozda je stari bios lagao za temp. Moras sam da udvrdis da li moze na 3ghz, testiraj orthosom vidi da li prolazi visecasovni test, a to sto ne spusta obrtaje je usko povezano sa temperaturom samog procesora ako je ukljucen QnQ ili iskljucen . Koliko ide temperatura pod opterecenjem. Ako imas box mozda bi trebalo da stavis neko bolje hladjenje pa da se igras sa o/c.

Desava se da posle flesovanja biosa dodje i do promene ocitavanja temperatura,nista strasno...Moraces da sam zakljucis koji bios laze.

Nemoguce da ti se kuler tako brzo vrti,to je neka greska sigurno...

nije greska 100%.Dva puta sam stavljao novi i stari bios i ista situacija.ne spusta ispod 5900 rpm a temp.ne ide ispod 60 stepeni..Orthos ne prolazi..Sta da radim?

nije greska 100%.Dva puta sam stavljao novi i stari bios i ista situacija.ne spusta ispod 5900 rpm a temp.ne ide ispod 60 stepeni..Orthos ne prolazi..Sta da radim?

Cekaj ,~6000 obrtaja u minuti !Pa ni ventilatorcici na chipsetu se ne vrte tom brzinom,poleteo bi.🙂
Koliko je glasno to cudo?

Pa mogu da ti kazem da je veoma glasno.sta bi trebalo da uradim povodom ove situacije,odn. da bi mogao da radi na 3ghz,da je malo manja buka i eventualno temp. da se smanji?

Tesko ces 3Ghz da postignes.Mada i ovako to je jedan vrlo brz CPU...
Mozes da ocekujes recimo 2.5-2.6Ghz na def. naponu sa tim kulerom.
Sto se tice temperatura,u pitanju je lose ocitavanje i krive su zadnje 2 verzije BIOS-a.Vrlo je moguce da je i sam kuler lose nalegao na procesor.Digni napon za CPU na 1.265V i vidi da li pomaze pri stabilnosti u orthosu.
Inace sa 0301 verzijom biosa nisu se ocitavale tolike temperature(bug postoji i kad se koristi K8 X2 procesor sa ovom plocom).Nadajmo se da ce Asus da izbaci novu i bolju verziju BIOSa.
Za OC Phenom-a ,pogledaj teme na ovom forumu.

Pri 0301 verziji temp. ne ide iznad 52,medjutim sa verzijom 0406 ili 0601 temp.je konstantno 60 i vise bez obzira da li je na 2 ili 3ghz.Da li ce mozda pomoci novi kuler recimo CM Htx2 ili GeminII,ili je bolje da odustanem od OC.Mada bih voleo da radi na "makar" 3ghz

Nazad
Vrh Dno