terzazak
Čuven
- Učlanjen(a)
- 27.02.2007
- Poena
- 805
Skoro sam pazario novu AM3 masinu i sada bi da je malo kloknem.
Interesuju me neki detalji jer prvi put klokujem Phenom II proc.
Evo ovako:
Proc je 955 BE Deneb rev. C2...
Malo sam ga vec kloknuo na (3,5 Ghz) sa def voltazom od 1,344v.Samo sam podigao muilti na 17,5.
U BIOS-u sa ugasio CnQ i Smart fan.
NB sam takodje malo podigao (2.2 ,multi 11) ,a mem radi na 1600 CL9(treba CL8 , ali je ne zatezem jos zbog daljeg kloka)
Sa Prime95 temp CPU se ne dize vise od 55c , a idle je 36-38c. Doduse nisam dugo testirao.Posto sam svojerucno(prvi put) skapao sve komponente hocu prvo da iskontrolisem da li sam sve to lepo upakovao.:smash:
Da li treba jos nesto da ugasim-podesim u biosu (C1E nisam nasao)??
Planiram da CPU dizem na 3,8 Ghz. Kako je ovaj klok na 3,5 iz prve prosao nadam se da ce ici i dalje. pogotovo sto nisam podizao vCPU.
Na koliko da kloknem NB i koliki napon(def 1,1v)??
Isto pitanje vazi i za HT Link??
Memorija je def 1,6v CL8. Koliko smem da podignem vMEM ??
Planiram otprilike da je podignem na 1700-1800 CL8\CL9 ??
Ajmo drugari dajte malo instrukcija...
Interesuju me neki detalji jer prvi put klokujem Phenom II proc.
Evo ovako:
Proc je 955 BE Deneb rev. C2...
Malo sam ga vec kloknuo na (3,5 Ghz) sa def voltazom od 1,344v.Samo sam podigao muilti na 17,5.
U BIOS-u sa ugasio CnQ i Smart fan.
NB sam takodje malo podigao (2.2 ,multi 11) ,a mem radi na 1600 CL9(treba CL8 , ali je ne zatezem jos zbog daljeg kloka)
Sa Prime95 temp CPU se ne dize vise od 55c , a idle je 36-38c. Doduse nisam dugo testirao.Posto sam svojerucno(prvi put) skapao sve komponente hocu prvo da iskontrolisem da li sam sve to lepo upakovao.:smash:
Da li treba jos nesto da ugasim-podesim u biosu (C1E nisam nasao)??
Planiram da CPU dizem na 3,8 Ghz. Kako je ovaj klok na 3,5 iz prve prosao nadam se da ce ici i dalje. pogotovo sto nisam podizao vCPU.
Na koliko da kloknem NB i koliki napon(def 1,1v)??
Isto pitanje vazi i za HT Link??
Memorija je def 1,6v CL8. Koliko smem da podignem vMEM ??
Planiram otprilike da je podignem na 1700-1800 CL8\CL9 ??
Ajmo drugari dajte malo instrukcija...