Šta je novo?

Phenom 2 720be otkljucavanje??

MarkosNS

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2009
Poena
320
Da li je neko uspeo da otkljuca 4-to jezgro na ovom cpu i kako?
mb biostar ta 790gxb am2+

Enable ACC feature u biosu. Ili ga setujes na auto. To bi trebalo da uradi posao (ukoliko taj proc. ima funkcionalno 4 jezgro, mada ne mora da znači).

Probao sam to,ali nece,e sad negde sam procitao da treba neki stariji bios,ja imam iz maja 2009,a ne znam gde da nadjem neki stariji,nema na sajtu,a kazu da odradi posao onaj iz marta

Mislim da to nema veze, nego jednostavno nisi ub'o primerak CPU-a verovatno (pošto bi svakako trebalo da ti se pojavi 4 kor nakon ovoga, ukoliko nije defektan).

E ***a,bas sam kontao da se malo zezam sa otkljucavanjem,ali izgleda nista,mada ipak kontam da probam sa tim starim bios-om,cisto da ne bude da nisam probao. Jel imas predstavu gde da ga skinem,posto ga nesto nema??

Poslednja izmena:
edit: Koliko nas ima X3 720BE... :)

+1:D

Ja ću tebe da poslušam, pa kada mi istekne oglas za ove stare komponenete, staviti i njih i 720icu na doboš, pa lepo keš u džep i po neki p55 u dućan.

Inače, stvarno me je cpu razočarao što se tiče klokovanja...mada, možda, da ne grešim dušu, je za to kriv i LC 550W. Meni se lepo otključalo 4 jezgro, ali džaba kad neće da mrdne sa više od ~3.1 sa istim.:wall::crash:
MALI OFF: Inače, moram da pohvalim ploču iz potpisa desno, koja je stvarno ekstra i nije bile ni najmanje muke sa oktljučavanjem... (jer mi je otključao neko ko to zna da radi :D ), ali sam ga ipak posle par dana vratio na 3 jezgra. Prvo je lepo memorija radila na 1450MHz, ali samo winamp i računar je često bio ugašen. Par dana kasnije, kao da mu se zeznuo mem.kontroler i sad radi jedva stabilno na < 1300Mhz a o > taktovima ni govora...
Dao sam 250 eura za ploču, cpu i ram (OCZ 1600) i opet moram da pravim kompromise:mad:
Znam da niko ne garantje OC potencijal, ali opet.... Samo da dobijem malo na vremenu, da probam drugi cpu, ram i psu, ako situcaij ostane ista.... dovidjenja am3 - 1156 here I come..

Inače, da napomenem pokretaču teme da i neće dobiti ništa specijalno i da ga ne otključa... Ja bih ga pre držao na 3.6 X3, nego 3.2 X4....a i drugi koliko znam

Poz

Vrh Dno