Šta je novo?

Hardver Phanteks p300a ili Cooler Master td300 mesh

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

koledaf

Poznat
Učlanjen(a)
21.12.2020
Poena
45
Molim za savet koje od ova dva kucista uzeti?
Imam micro ATX plocu, CPU i5 12400, GPU rx 6600, PSU Cooler master mwe 750 bronze v2.
Sa trenutnim kucistem u toku nesto veceg opterecenja sa stock ventilatorom, cpu ide na 90 stepeni. Uzeo bih i deepcool AG400 kuler, da ga "rasteretim".
Da li Phanteks vredi razlike 3000 rsd obzirom da je prilicno staro kuciste i cini mi se da osim sigurno jace konstrukcije, ne nudi niste vise?

Poslednja izmena:
Drugi kuler pod obavezno a kuciste odaberi po ukusu - oba su slicna po podrsci za dodatne ventilatore i radijatore.
TD300 dolazi sa dva dodatna ventilatora, Phanteks samo sa jednim. TD300 ima ARGB hub sto moze da bude korisno.
Meni je Phanteks elegantniji, ali da sam na ogranicenom budzetu, isao bih definitivno na Cooler Master + Deepcool AG400 za cenu jednog Phanteksa.

Edit: Phanteks podrzava ATX ploce a CM ne, mozda ti i taj podatak bude znacio zbog buduceg upgradea.

I meni je Phanteks elegantniji. Cini mi se kvalitetniji (narocito donji filter), a pomalo i staromodan. Podseca me na Chieftec iz davnih dana. 😀 Jedino sto ne razumem je njegova cena. Skuplji je od TD300 jedino izgleda kod nas, pa cak i na KP, dok je ova bela verzija Cooler Master kod nas oko 70e, a preko 95.
Vec dugo pokusavam da presecem, a o oba kucista znam bukvalno sve. Pregledao sve buildove, misljenja...
Ipak ce izgleda presuditi cena jer zelim da kupim i kuler i upravo kao sto si napisao Cooler Master + Deepcool AG400 = Phanteks. Tako da uzecu CM. Imam 14 dana da se prepomislim i vratim ga ukoliko mi se ne svidi. 😊

@Xith Hvala na odgovoru i pomoci!

Nema na cemu :)
U tom cenovnom rangu od 80-100e, imas zanimljiva Antec i Thermaltake kucista kod nas. Ako te zanima sto bolje hladjenje, pogledaj Antec NX800, dolazi sa 2 200mm ventilatora napred i jednim 140mm pozadi. Ako si pristalica manjih kucista, pogledaj i Asus Prime AP201, isto ima OK cenu kod nas.

Nema na cemu :)
U tom cenovnom rangu od 80-100e, imas zanimljiva Antec i Thermaltake kucista kod nas. Ako te zanima sto bolje hladjenje, pogledaj Antec NX800, dolazi sa 2 200mm ventilatora napred i jednim 140mm pozadi. Ako si pristalica manjih kucista, pogledaj i Asus Prime AP201, isto ima OK cenu kod nas.
Eto, toliko sam se usresredio na Cooler Master i Phanteks u tom nekom cenovnom rangu da mi promace ovo Thermaltake Divider 170. Svedeno, lepo... Ovo Asus Prime mi je isto odlicno i mnogo mi se svidja gde su smestili napajanje, ali nema mesta za hard disk, pa sam odustao od njega.
Porucih sinoc TD300, pa sta bude. Hvala, drug. Valjda ce biti ok. Vidim da su ga rasprodali. :)

Imaš i TD500 mesh za oko 11500din vidi na Eponuda
Rado, ali zena, saksije, cvece, da se ne vidi... ali moja je bila poslednja: "dobro, uzecu manje!" :cool::D

Nazad
Vrh Dno