Šta je novo?

Peticija: ATI driver-i za Linux!

H.U.D.

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2003
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. ADSL
Ima li vas kojima je dojadilo ponashanje ATI-ja povodom pitanja linux driver-a za njihove kartice, kao i meni?!?
Ova peticija je upravo o tome i, iako me iskustvo uchi drugachije, nadam se da cce ona imati bar nekog efekta na one kojima se obracca, pa da konachno uzzivamo i u linux-u kao u windozetu sa nashim ATI grafichkim kartama :banana:
Vlasnici ATI karti, iznesite svoja mishljenja/iskustva povodom ove tematike...
Svako nekonstruktivno uplitanje korisnika nVidia karti cce se smatrati spam-om :p :whip:

Adresa web-peticije: http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?atipet

pozdrav

Pa sada je jos i dobro sto se tice drajvera, kako je ranije bilo :)

Od 8500 pa nadalje podrzani su svi radeoni, kao i FireGL.

As d meder of fekt :) , ATI ima sasvim dobre drajvere za Linux. Dok sam imao Radeona 9000, rucnom instalacijom drajvera sa njihovog sajta, kao i MesaGL paketa, uspesno sam igrao OpenGL igre pod Linuxom, tako da ne vidim problem... To sto ne znas da ih instaliras kako treba, ne znaci da su losi :d ;)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
As d meder of fekt , ATI ima sasvim dobre drajvere za Linux. Dok sam imao Radeona 9000, rucnom instalacijom drajvera sa njihovog sajta, kao i MesaGL paketa, uspesno sam igrao OpenGL igre pod Linuxom, tako da ne vidim problem... To sto ne znas da ih instaliras kako treba, ne znaci da su losi
Ako se dobro seccam, i meni je sa Radeonom 9000 ( non-Pro) radila 3D akceleracija..
Ali, to nije sluchaj sa sadashnjim Medion Radeonom 9600TX ( R300 chip unutra, kao kod Radeona 9500Pro)..

btw, ne znam shta tu ima da se ne zna oko instalacije driver-a, ili ti znash neshto vishe od onih 20-tak x n hiljada ljudi, koji se zzale da driver-i ne rade kako treba ( chitaj, ne kao shto rade driver-i za nVidia-ine karte pod linux-om)
Ako je ipak ono drugo, ajde budi dobar bata, pa podeli sa nama svoje znanje, da i ja poteram zverchicu i pod SuSe-om 9.1, takodje;)

pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno