Šta je novo?

PES4 slobodni udarci

ExR

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
650
E ljudi kako vi sutirate slobodnjake.Meni malo po malo pa uspe i to u "90" ali nikako da provalim da li uopste moze pozemlji da se sutne.
Takodje ako hocete postujte neki replay sto slobodnjaka sto golova!
Pozdrav :smash:

pazi ovako,igram konami fudbale jos od prvih verzija(goalstorm na psx ako se dobro secam),ubedljivo najmanje golova iz slobodnjaka sam postigao u pes4.i ne samo ja vec su mi se na ovaj problem zalili mnogo veci majstori od mene.moje misljenje je da su programeri us***i stvar,i da cemo morati da cekamo sledecu verziju naseg omiljenog fudbala da bi postizali golove iz slobodnih uaraca.

what's the problem?!? sve je u vezbi...
i tome ko izvodi slobodnjak...desavalo mise na utakmici bez problema da padnu dva gola iz slobodnjaka na (na 10 min)...fora je mozda i utome sta je specijalnost tom golmanu...
ma ima milion faktora...
i meni je bilo stvaaarno tesko u pocetku, i nikada se ne moze odrzati kontinuitet, kao i uvek kada igram taj fudbal, u stanju sam ceo dan da gubim i da ne mogu da dam gol, ali zato sutra sevam iz svih mogucih pozicija + plus slobodnjaka, tako da...

najlaksi nacin da se da gol je da prebacis odbranu i da pucas u stranu suprotnu od one na kojoj je gplman...ili prosto, ako si dovoljno blizu da je sevnes sto jace...

gol moze da se da kako hoces...najveci problem je mozda pogoditi okvir gola kad pucas iz sve snage :)

***...sta c kad imam ortaka koji svaki put kad izvodim slobodnjak blizu njegovog sesnaesterrca kaze..."e sad ako ga ne das ..." pa sam morao da naucim :)))

nego, zar ne bi bilo glupo kad bi davali gol iz svakog slobodnjaka, ili na neku foru ?

To bi samo us***o fudbal :)

zato bekama ili karlosa u sake i trening :)

potpuno se slazem sa tobom,ali ja na primer igram sa manchesterom koji nema ni jednog extra izvodjaca tipa bekam,carlos,zizu,toti...i jednostavno NE MOGU da postignem gol.eventualno sa gigsom iz blizine(17-18m).ispada da ovi "obicni" igraci ne znaju,ili jako tesko postizu gol.znam za sve fore sa usporavanjem ili ubrzavanjem lopte.
pozdrav

Vezba jeste poenta ali uvek moram da sutnem visoku da prebacim zivi zid.Ne postoji sansa da se sutne po zemlji!
Najeca je fora bila pre neki dan kada mi je ponisten cist gol iz kornera.Naime dosadilo mi je da normalno izvodim kornere pa non-stop pucam na gol.Kad ono golman nije uspeo da lepo uhvati loptu nego je sa njom usao u gol sto se na usporenom snimku veoma jasno vidi.Lopta je presla zamisljenu liniju 100% a sudija nista.I onda su navijaci podivljali i utakmica je prekinuta(lol).Naravno da se salim sto se navijaca tice.Evo replay-a pa prosudite sami

Prilozi

• KONAMI-WIN32PES4090.zip
    217.8 KB · Pregleda: 69
mene smara kod slobodnjaka sto odbranbeni igraci skidaju loptu glavom, kao da je centrirana...
ostalo je ok, dosadilo bi da je suvise lako

exr je napisao(la):
E ljudi kako vi sutirate slobodnjake.Meni malo po malo pa uspe i to u "90" ali nikako da provalim da li uopste moze pozemlji da se sutne.
Takodje ako hocete postujte neki replay sto slobodnjaka sto golova!
Pozdrav :smash:

Pa sve zavisi od igraca, i od udaljenosti...
Kad je udaljenost 18, 19, 20 metara sutiras tako sto drzis dole, trcanje(ono sporije, posto ima dve vrste trcanja) i skala oko pola, malo manje od pola... i naravno juris ugao koji je dalji golmanu... on plasira loptu preko zivog zida..

Onda imas kad je oko 20 i preko metara, drzis gore i brze trcanje i juris ugao koji ti je slobodniji, znaci gde nema zivog zida, onda bas zune loptu.. tako najcesce dajem golove...
Samo vezbaj... ali kazem ti, zavisi od igraca.. oni sto su im bele karakteristike, tesko da ce dati gol... :d

znaci ispada da samo Bekam i kompanija daju golove,a ovi "beli" neznaju da sutnu slobodnjak.Meni to ne deluje bas realno.

psaras_pa je napisao(la):
znaci ispada da samo Bekam i kompanija daju golove,a ovi "beli" neznaju da sutnu slobodnjak.Meni to ne deluje bas realno.

Pa sto nerealno.. pa i u stvarnosti je tako, samo sutiraju slobodnjake oni koji to znaju.. nikad nema tu iznenadjenja, uvek ces videti standardnu dvojicu, trojicu oko lopte u svakom timu...

Boris Lozac je napisao(la):
Pa sve zavisi od igraca, i od udaljenosti...
Kad je udaljenost 18, 19, 20 metara sutiras tako sto drzis dole, trcanje(ono sporije, posto ima dve vrste trcanja) i skala oko pola, malo manje od pola... i naravno juris ugao koji je dalji golmanu... on plasira loptu preko zivog zida..
Koje dve vrste brzog trcanja?Ja samo znam za jednu!

exr je napisao(la):
Koje dve vrste brzog trcanja?Ja samo znam za jednu!

Pa na R1, R2 u kontrolama.. R1 je prebrzo kako ga mi zovemo, znaci onako brzo trci, i baca loptu ispred sebe, grabi ;) a na R2 je obicno trcanje, znaci ne baca loptu, nego mu je u nogama...

Najvise golova sam dao sa Gerrardom i Riiseom... a oni i nisu bas najbolji izvodjaci, recimo sa Henryjem nemogu nikako da dam gol a kao bolji je izvodjac od ove dvojice...tako da ima tu dosta toga, jednostavno svaki igrac drugacije sutira. Po zemlji MOZE da se sutne, drzis na dole i pritisnes centarsut (skala do kraja), nikad nisam ovako postigao gol ali bilo je par stativa ;)

evo npr. uzmite dortmund ili chesku naravno za izvodjaca stavite Rosickog, kao sto vidite nema neke ocene za udarac, a golovi padaju sa njim ....

Rainbow | Kaiser je napisao(la):
Po zemlji MOZE da se sutne, drzis na dole i pritisnes centarsut (skala do kraja), nikad nisam ovako postigao gol ali bilo je par stativa ;)
To sam hteo ! Sad cu da probam !

Da bi se prebacio zid treba da se dobro nacilja između glava!!! Ukoliko planiraš da je felšuješ, malo naciljaš u suprotnu stranu. Znači direkt u glavu desnog igrača i obavezan felš na levo, recimo.

Ukoliko udariš u zid, tvoja je greška. Ili si loše naciljao ili si premalo napunio šut.

Najbolji način za izvođenje slobodnjaka DO 20 metra je kratko O u kombinaciji sa Gore ili odgovarajućim felšom. Znači: pretiska se O (centaršut), ne [] (šut), skala da se napuni do maks 1 cm, i manje.
Gađaš dalje od golmana.

Za daljine od ~25m ja koristim sledeći način (mada i dalje eksperimentišem):

Naciljam dalji golmanov ugao. Držim R1, šut do pola, stiskam felš. U trenutku kad lopta pređe preko zida puštam R1 i pritiskam X. Ako vidim da lopta previše skreće puštam levo/desno (tj. felš).

E sad, mislim da je veoma bitan način punjenja šuta. Ne iz jednog pritiska već iz tri puta!!! I to odmereno brzo.

Šutiranje sa preko 26m nisam vežbao ali mislim da onda mora da se drži istovremeno R1 i L1...

ps. Ono što je neko napisao za šut po zemlji radi, ali samo iz manjih daljina i kad nije velika gužva.

Poslednja izmena:
Ma da...potpuno profi objasnjeno...smao jos da nabijem tu rutinu i mozda uspem da ga jednom dam ovako :)

Nego me cudi da niko nije dao gol iz daljine centarsutem...to mi bas desava...lobujes golmana i tako to...ne moze da stigne loptu...nesto slicno kao Simon Vukcevic sinoc...

Razumete?

Ajde da napravimo jednu sekciju i da saljemo jedni drugima golove preko neta?
Jel to moze?

Znate za foru onu sa razdaljine od 17-18m taknete samo krug i to mora da bude go :)

CamBieL je napisao(la):
Nego me cudi da niko nije dao gol iz daljine centarsutem...to mi bas desava...lobujes golmana i tako to...ne moze da stigne loptu...nesto slicno kao Simon Vukcevic sinoc...
Jel to moze?
e bash o tome pricam :)

tesko da to moze ali ja sam dao par sa 35 i vise metara kad ubacujem i golmana zbuni neki igrac u skoku i lopta mu prodje pored ruku.

Jeste, dešava se. Glupo ali realno.

CamBieL je napisao(la):
Ne. Ajd objasni na šta misliš. "iz daljine" može biti 25 pa do 55 metra. I koliko napuniš. Nije svejedno.

-----
Kalavera je napisao(la):
Najbolji način za izvođenje slobodnjaka DO 20 metra je kratko O u kombinaciji sa Gore ili odgovarajućim felšom. Znači: pretiska se O (centaršut), ne [] (šut), skala da se napuni do maks 1 cm, i manje.

BitrAtE je napisao(la):
Znate za foru onu sa razdaljine od 17-18m taknete samo krug i to mora da bude go

A ima i ona caka kad pritisneš O iz bliza... :smash: :mad:

Poslednja izmena:
Napunim kao da centriram, i razdaljina slicna kao ona sinoc (40-tak metara).
Znaci dosta napunim. Znaci, kao da vam nije jasno...sa 40 metara NE MOZE DA SE SUTIRA NA GOL! Moze samo da se ubaci...sto znaci visoki pas...prosto...centriram i udje u gol! Nisam to radio namerno.

Jos jedna taktika:
drug napuca loptu u sredinu (kada izvodi sa 16-20 metara), tj. u gomilu i ona u vecini slucaja zada velike probleme odbrani...sto ce reci, moze da se desi da se odbije od odbranu da udje u gol, ili korner, ili da dodje do njegovog igraca vrlo lako,...
Lepo receno, vrlo lako dojde do pometnje i ko zna da se snadje moze mnogo stete da napravi...
Iskreno, ova taktika daje najvise rezultata :)

Hteli to mi ili ne, verovatnoce od tri slobodnjaka da jedan udje je ovako najveca.

He he...bunarka :)

Od 16 do 19 metara mi je najveca sigurica da sutnem plasiranu loptu u suprotan ugao,u 90% udje u gol.

jel igrate online preko pes4online ja od kada sam sada na adsl-u igram stalno
pre sam bio preko wireless-a tehnicom i nije moglo posto ide preko nata
sada sa javnom ip adresom sljaka sve

Dao sam danas gol iz slobodnjaka sa nekih 45 metara (malo izvan centralnog kruga na protivničkoj polovini) i to sa mrtvom Severnom Irskom :)

forsaken demon je napisao(la):
Dao sam danas gol iz slobodnjaka sa nekih 45 metara (malo izvan centralnog kruga na protivničkoj polovini) i to sa mrtvom Severnom Irskom :)

Kako si ga dao? Opisi...

Ljudi prosto je. Za daljiune preko 25m uradite sledece
smer gore+R1+sut.

Za daljinu manu od 25m:
-dole+R2+sut

I to je svw!!!!!!!!!!

Teško da može ovako. Mnogo sporo lopta putuje. Golman uvek brani.

Za daljinu od 16-20m dole+R2+sut
za daljinu od 20-24m samo sut
za daljinu od 24-29m gore+R1+sut
tako bar ja sutiram (uglavnom) i cesto ulazi... ,)

a sa 16-20 metara da ne pricamo samo stisnite O najmanje sto mozete ...naravno lepo nanisanite :D:D:D

Vrh Dno