Šta je novo?

PES 4 golman se jos NE-pomera!

Učlanjen(a)
17.10.2004
Poena
309
Citao sam da su mnogi pametovali na temu golmana u PES4... kako nikad neprimi gol kada se ne pomera, nemoram mnogo da objasnjavam, pogledajte snimke. I da cujem jos "pametnih" komentara na ovu temu. PATCH POD HITNO!!!

Prilozi

• Igor.rar
    305.4 KB · Pregleda: 127
i mene to nervira.....ali to je simulacija fudbala i prakticno igra glumi prave situacije....koliko puta sam video da se golman ne pomeri a lopta zavrsi u mrezi....e sada ovde su malo preterali tj. malo to predimenzionirali....bar je to moj utisak...

U svakom sluchaju, ovaj kroz pishu se rachuna kao 3 komada

Ovo je samo deo nebuloza koje smo snimili, imam i ja gajbi par nemoguce debilnih NEPOMERANJA golmana, tako da nemojte sad tu neke price kao markirao ga je igrac, nije video loptu i tako to......
Jel zna neko da li mozda ovaj oficijalni patch popravlja to mozda...??

Pa ja sam odigrao dosada oko 1000 utakmica u PES4,i jos nijednom mi se to nije desilo?

Air Jordan je napisao(la):
Pa ja sam odigrao dosada oko 1000 utakmica u PES4,i jos nijednom mi se to nije desilo?

Pazi kad se desi bar jednom u svakoj utakmici, al ajde da kazem svakoj drugoj.... jednom je bilo ali nismo snimili, ja sam primio go, lopta je isla nikad sporije a sut je bio sa 30 i nesto metara, golmana NIKO nije markirao, i prosla mu je tik pored glave, znaci okrznula ga je po glavi, a on ko ***** je samo gledao u nju svo vreme, znaci pomerio se nije, blokada totalna..!!
E sad ne znam kako se tebi Jordane ne desava to, a nama se desava na tri razlicita kompjutera.... i stvarno pocinje da nervira strasno...!!! ali opet ne mozemo sad da se vracamo na WE7, ipak je ovaj PES4 mnogo bolji, ako zanemaris te golmane(sto je nemoguce zanemariti) jer GOLMANOV POSAO JE DA TI NE PRIMIS GO!! ali on taj posao ne odradjuje....

Poslednja izmena:

Ja neznam onda jordane koji ti procesor imas. Mora da je neki prepametni ;). Pa covece ja, Boris, i Igor (tj. Rainbow | Kaiser) igramo skoro svaki dan ovaj fudbal i realno skoro svaku trecu utakmicu golman napravi po najmanje jedan ovakav kiks. Dugo nisam hteo ovde to da spominjem jer sam cekao da prodje vreme i vidim da li je stvarno tako ali sada cu kazem jedno. PES mozda jeste najbolji fudbal koji postoji ali nije ni blizu pravom fudbalu. Ja sam inace trenirao fudbal i bio golman. I znam kako golmani treba da se ponasaju. Das im go iz mrtvog ugla kako hoces jer glupi golman ostavi prazan prostor izmedju sebe i prve stative skoro metar. Takav gol pravi golman nece nikada primiti. Dakle PES, iako najbolji do sada, zivo je s**nje od fudbala. A da ne pominjemo nepreciznost igraca koji ce iz malo komplikovanijih situacija pogoditi okvir gola samo u 20% slucajeva. Nema sanse, kod pravih igraca, siguran sam. Sudija koji svira offside u situaciji kada izmedju mene i protivnickog golmana nije bilo igraca u trenutku dodavanja (sto i jeste offside) ali je zato bio jedan iza golmana (sto nije offside). Pa faulovi koji se sviraju is cista mira, znaci neko ti oduzme loptu ti pokusas da je vratis i tvoj igrac skoro ni netakne njegovog ali faul se svira. Samo napravljeno da nervira. Je*i ga bolji nema pa ga zato svi igraju, ali to je losa politika, ljudi su primorani da igraju jer nema nista bolje, sta ce konami kad izadje nesto bolje? Ima da zaborave ljudi PES kako hoces. EA nisu glupi, sada kada vide da ih je PES malo sje*ao ima da se potrude sa fifom valjda. Ako ne... onda smo osudjeni na pes.
Toliko od mene (posle dugog testiranja igre).

Poslednja izmena:
Da jos dodam... pustanje prednosti kada to definitivno nije potrebno cak iako je protivnicki igrac uzeo loptu. Pa onda jedna od najiritirajucih stvari. Automatko menjanje igraca u odbrani koje me je sjebalo 1000 puta. Ma da ne pominjem... ima milijardu bagova... Mrzi me (i ziga usrcu kad se setim koliko sam se nervirao) da se prisecam svega. Jebi ga GP4 i PES su jedine dve igre koje su me nervirale al GP4-ci prastam jer nije greska programera vec u vecini slucajeva moja greska. Ali zato u PES-u...

Je...,pa ja sam igrao mesec dana do iznemoglosti,i nisam joj nasao nijednu od ovih mana. A igram fudbal jos od Emlyn Hughes-a na Commodore-u.

Pa na kompu.
Uglavnom meni je lepo i ne bunim se.

Je...,pa ja sam igrao mesec dana do iznemoglosti,i nisam joj nasao nijednu od ovih mana. A igram fudbal jos od Emlyn Hughes-a na Commodore-u.

Ha, Emlyn Hughes... to je bio fudbal!!, samo kad se setim tih Commodore dana, VRH!!! ;)
ALi stvarno bre Jordane, kako se tebi to ne desava, jel neces da priznas(posto i ja jedno vreme nisam hteo da priznam, kao branio sam igricu) .....ili stvarno ti se to ne desava..???
Jel ima jos neko kome se NIJEDNOM nije desila situacija kao sto je u ovim filmicima....??? daj nemojte da se lazemo....

Ma nijedan jedini put. Da mi se desilo gadno bih poceo da se nerviram.
Kako je Emlyn bio jak,pa to nije normalno.

Ma nijedan jedini put. Da mi se desilo gadno bih poceo da se nerviram.
Kako je Emlyn bio jak,pa to nije normalno.

Da li je moguce da mi imamo neke razlicite verzije PES-a... da li postoji neka beta verzija ili nesto tako, neka nedovrsena.....??
Mislim nemoguce stvarno da se nama trojici desava a tebi ne.....
A Emlyn je bio tako zarazan, mnogo sam gotivio da ga igram... Kupujem Commodore, je*es mi sve...!! ;)

Nista onda jordane ti lepo nama daj tu tvoju verziju igrice. Reci gde zivis i Boris, Igor i ja dolazimo sa gajbom piva po CD. Jos ce mo malo da te naucimo richarda kako da vozis... besplatni casovi ;).

Boris Lozac je napisao(la):
Ha, Emlyn Hughes... to je bio fudbal!!, samo kad se setim tih Commodore dana, VRH!!! ;)
ALi stvarno bre Jordane, kako se tebi to ne desava, jel neces da priznas(posto i ja jedno vreme nisam hteo da priznam, kao branio sam igricu) .....ili stvarno ti se to ne desava..???
Jel ima jos neko kome se NIJEDNOM nije desila situacija kao sto je u ovim filmicima....??? daj nemojte da se lazemo....

Evo i meni se NIJEDNOM nije desila takva situacija.
Ali stvarno.
Obavezno odigram sat ili dva dnevno.

deshava se, narochito posle shuteva iz prve,tj odmah kad igrach primi loptu
takodje shutirajte po zemlji iz daljine, i gadjate uglove, golman uvek propushta to

Pazi obožavam ovu igru (PES3 i PES4), i često mi se dešavalo da me komp syebe kada počne sam da menja igrače u odbrani...užas :mad: . Ali, od kada smo počeli da igramo tri na tri...toga više nema ;) . Jednostavno mi kontrolišemo celu odbranu (3-5-2), tako da samo ako MI krljamo po pedovima mi i syebemo situaciju. E sad što se golmana tiče...izgleda da je malo gluplji od onog u trojci (WE7, sve jedno) :S: . Ali, ne bih se usudio da kažem da će ih FIFA stići :zgran: ... mislim da to čak i nije njima u planu...oni prave fudbal sa cool grafikom, extra lepim driblinzima i utakmicu sa puno golova. Pa trebalo bi da pišu kompletno novi AL da bi to makar malo ličilo na PES i to u najranijoj fazi...pa kasnije da evoluira i izgleda (grafički) sve bolje. Ne... mislim da će oni nastaviti svoju koncepciju, arkade a ne simulacije, i pokušati to da prguraju kao IN. A PES će već srediti ovog "golmana" nekako, mada moram da napomenem da se meni (nama) to ne dešava toliko često. Uostalom tu je uvek "trougao" koji aktivira golmana da izleti i malo skrati ugao, što uz dobru odbranu (Alen, Barni i ja) daje sasvim dobre rezultate. :D
Pozdrav. :wave:
PS za Borisa: Ortak kada u Palanku stigne malo brži net prozvaću vas na neki duel, čisto da vidim od čega sre napravljeni. ;)

Fifa ih nece stici za 100 godina, ali to sa golmanom smara strashno

moram i ja malo... :)

Ne igram ga onako krvnicki, licno smaranje mi je da ga picim sam, nego kad se malo skupimo, pa dueli.... elem,

Menjanje igraca se da lako regulsati:
Kada se bira "igrac" kontroler, strana... na tom ekranu sa desne strane ima neka "skala" na koju moze da se utice pritiskanjem L1 i L2 (na tastaturi je to kod mene E i Q) to je koliko automatski on menja igraca, moze skroz da se poveca, pa ce onda on kao da stalno stavlja onog najblizeg igraca cim to taj igrac i postane, ili (moje omiljeno) na "Manual" (kada se skroz smanj), e onda ja mogu da ga jurim sa jednim igracem preko celeg terena, da mu pridje jos 10 mojih, ali meni kontrolu nikada nece prebaciti....

Golman:
Istina, ovde je uvedeno to "odmeravanje lopte" od strane golmana, u realnom fudbalu svi ste sigurno videli cuvene udarce ronaldinja i kompanije kada zviznu loptu sa felsom, ona krene u tri lepe.. skrene i udje u go, golman se fala bogu ni ne mrdne, jer lopta je krenula u "one" tri lepe, ocenio covek da ne mora da se mrda, kad ono pod precu i cao...
Meni se desavalo da se ne mrdne, ali samo kada je zviznem pod precku ili u neke coskove, kada prodje tik uz stativu i slicno, a te fore pored glave, a da se on ni ne mrdne, priznajem nije mi se nikada desilo...
Uspeo sam bas juce sa Ronaldinjom iz slobodnjaka sa dobrih 20-ak metara (a'la Sinisa:) ) zabio sam je tik uz stativu, golman se nije ni mrdnuo... sto se mene tice to je skroz OK reakcija...

Licno najvise me nervira sudija koji sudi penale po tatlno random semi, a ako su uveli da golman ceni loptu, kao "realno" da bude, kako onda sudije vide bas svaki ofsajd?? ma jedan samo milimetar da je u ofsajdu i ovaj ga sudi... ako oce realnost, onda neka bude realno do kraja...

Zbog ovog PES serijala fifu sam takoreci zaboravio :) :bottle:

Dobro sto se tice price oko Fife, tu nema pogovora ta igrica je mrtva i nece ponovo oziveti bar kod mene kuci.Sto jes-jes, Bojan je malo preterao (u vrhuncu nervoze, verujem) to menjanje igraca nije toliko lose ipak treba TI malo vise da se cimas u odbrani, nemoze komp bas sve sam da ti radi i sutevi ka golu su OK kad ih izvalis. Jedino sto je stvarno pokvarilo potpuni dozivljaj je taj je*eni golman koji bas nemrda u nekim situacijama... nekazem ja da on treba sve da brani, neka on i primi gol, ali neka se bar baci, neka pokusa...(cisto zbog atmosvere u igrici).

ja sam razmishljao zbog takvih golmanovih greshaka, da i njega sam pomeram :)
zna da smori opasno, narochito josh kad ljudski protivnik zna da shutne uz stativu

ima iko neki tip u master ligi za davanje golova?

znaci komp me nevidjeno krade po tekmi PROSECNO imam 3 stative i precku a likovi jedan na jedan ne umeju da daju... jeste da su slabiji igraci u pocetku ali premija je kad dam tri komada a suteva na go imam prosecno opet 7-15...

jebat ga... ali da je dobar dobar je pogotovo protiv humana :)
tipa hajli vuna

da, secamo se svi 7-0 cuti azdo, najgori si bio :)

Pa i ti si primio rupo 7 komada kad si igrao sa Azdom protiv mene i Darka :)
(dodushe, i ja sam, ali samo da ne bude da si ti baya za PES ;))

Vas trojica ste bas dobri u PESu, nema ko nije dao 7 komada :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno