Šta je novo?

PES 2013 demo 1# link

Skinuh, pa evo me za koji sat da napravim review :D Ako naravno bude radila na Intel HD IGP

Napredak ne da se vidi,nego mi je pes 2012 toliko smešan da je to strašno,da ne znam kako sam mogao da ga igram.Igra definitivno kombinacija Pes 6/2011/2012 što je doprinelo da izgleda dobro.
Player ID možda i najbolja opcija od kada postoji fudbal kao igrica,stvarno nešto neverovatno što doprinosi realizmu.
O šutevima i pas igri ne treba trošiti reči,nego samo reći hvala ****u konamiju da ih je popravio,tj odradio kako treba.Svaki šut je na poseban način,a sama igra na manual je vrlo zanimljiva,i kod pas igre fantastična.Igranje player vs player na full manual će konačno biti kako treba.
Ono što me oduševljava jeste kretnja igrača u napadu,kako se otvaraju,utrčavaju u prostor,a pre svega krila i bekovi Najbolji primer je Mađio iz Italije,koji na isti način uđe u šansu kao u realnosti (Italija i Napoli) lepo probija po strani.
Odbrana fenomenalna,ali me potez x-x takođe ostavlja bez teksta.
Golmani su fantastični,i ne mogu ni da se porede sa starim.Bacaju se na svaku loptu,a sada što je bilo nezamislivo,i brane
Grafika ista,sasvim ok,osim igranja u noćnom terminu,kriminalan kontrast,očajne boje.
Atmosfera tuga,ali navikli smo.
Posebno me raduje tečna igra,jednostavno klizi sve.Nema zamaranja od puno mečeva,jednostavno želim da igram još,i još.Vratio se osećaj tokom igre.
R2 Ne znam šta više da dodam za R2,samo se nadam da će Anri biti nekako u igri,jer mi nedostaje njegov felš sa pes 6.
Sve pohvale za "meni" tako jednostavan,a tako dobro izgleda.Isto tako i za "scoreboard". Konačno liči na nešto,i ne moram da ga menjam.
A sada je baš rano pričati o bagovima,manama itd,biće ih naravno,kao i u svakoj igri,samo se nadam ne u toj meri da smeta za igru.

Rano je još za ocenu,to tek kroz mesec dana i više,tačnije pred drugi demo,da znamo generalno šta valja,a šta ne.
Za sada samo pohvala-dobro su se setili da naprave ovakav fudbal posle 4 godine.

Zlatni dani PES-a su daleko iza nas. Po mom misljenju PES 5 je bio najbolji. PES 6 je isto bio odlican samo dosta vise fokusiran na napad, a Adriana da ne komentarisem :D
U PES 2013 igraci ponovo kao da su od papira i da teze 150g svaki. Nema one ostrine kontrola koja je krasila PES ranije. Secam se ranije sam se toliko odusevljavao da sam svaku drugu akciju pauzirao i gledao Replay koliko je gameplay bio dobar i koliko je sve bilo britko. Sada je sve blurovano, i grafika i gameplay. Steta je kada odigras nekoliko partija i pozelis da uninstall-iras i ponovo instaliras PES 5. To ili govori koliko su sve novije iteracije PES-a iste i smor ili o tome koliko je PES 5 bio epic.
Ne znam...Znam da mracim ali...

Opet Fifolika tezina igraca kao u 2012? :(

Odlični utisci za sad, ali mi fali Impact engine iz FIFA. Ovako, i dalje gledam stare, predefinisane animacije koje znam napamet.

Ja sam vrlo vrrrrlo prijatno iznenadjen. Koliko mi se nije svideo PES 2012, toliko mi se svideo ovaj demo. Igrao sam prvo poluvreme najduze tekme (30 minuta), primio dva gola, mada da nisam bio nestrpljiv u odbrani rezultat bi bio 0-0. Dosta teze se dolazi do sansi preko boka, dok recimo opet je malo lakse doci u poziciju za sut preko centra, ali cini mi se teze nego u prethodnom PESu. Secam se kada sam odigrao prvu tekmu u demou PES 2012, rezultat na kraju je bio nesto tipa 4:3, ili cak 5:4, suteva ka golu preko 25-30 na obe strane, smejurija. Ovde je sve to svedeno na neke realne brojke, verovatno zato sto je redefinisan AI u odbrani, napokon. Nisam ocekivao da ce me KONAMI ove godine prijatno iznenaditi, ocekivao sam thrash od fudbala kao i prethodne 2-3 godine.
Samo da ne ukenjaju retail verziju kako umeju.

Poslednja izmena:
Definitivno najskuplji preoreder za 2013, svi raniji su bili manje od 20 evra a sad je preko 30.
cccc

Nije lose,neki prvi utisak,ali grafika je blagi uzas..neke stvari su dosta bolje nego u 2012,nema onih dosadnih faulova,svakih 5 sekundi..teze se daju golovi..

kako se sada oduzima lopta ? jel dovoljno samo drzati x ili mora i l2 uz x ?
Meni je to najvaznije. Ako mora sa l2 batalicu fudbal.

Brzo dvaput x.

To je lepo cuti. Ono sa l2 je nesto najneprakticnije sto sam imao prilike da vidim kad je rec o kontrolama na dzojpedu za neku igru.

Koji qrac, nijedan link za demo ne radi..

Jel vam se baguje d-pad? Nekad mogu samo na pecurke da igram.. Inace svidja mi se demo, dosta bolji od 2012.

Nazad
Vrh Dno