Не баш.
Заправо прво правило(бонтон) када је настао net је било да су сви на ти.
Као друго историјски до персирања је дошло тек касније у Србији, под утицајем многих других глупости које су "више класе"
донеле из иностранства(мислим да је ви/ти дошло из Француске), пре су сви били на ти, а поштовање се указивало на други начин.
Што се мене тиче тако је требало и да остане, за почетак због тога што кад није у писаној форми Ви и ви може да збуни, а наш језик
је управо мало компликованији од других како до таквих ствари не би дошло, тј да све одмах буде јасно.
Енглеско "you" је прави пример како не треба, а не супротно, и сам језик је и те како познат по томе што много шта није јасно, тј по:
https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/ambiguity
у шта сам се и сам уверио пошто сам тамо живео(студирао) 3 године.
Е сад то што смо ми навикли и васпитани на један начин па звучи ружно понекад, то се лако мења у току једне, две генерације.
Ја сам за то да се потпуно избаци "Ви" и да буде као што је некад било. Такође и против многих непотребних компликација
произашлих из Вукових промена нашег језика. Ја свима говорим да ми се обраћају са ти, осим ако неко не инсистира па се онда
и ја истој особи обраћам са Ви, да не схвате погрешно.
ПС
Ионако оно што целом свету треба је један језик који би сви учили, наравно уз свој,
али то спречавају англо државе из политичко/економских разлога.